صله رحم همراه با رفع مشکلات باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سید حسین حسینی قمی، استاد حوزه علمیه قم شامگاه میلاد کریمه اهل بیت، حضرت معصومه(س) در بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) اظهار کرد: ارتباطات اجتماعی از موضوعاتی است که همیشه مورد توجه ائمه اطهار(ع) بوده که تلاش آن ها سعی بر ترویج روابط اجتماعی بین مردم است.
وی با بیان این که شیعه مقام والایی دارد که برای رسیدن به این مقام والا باید همت کرد افزود: در آداب دعاد کردن است که قبل از طلب حاجت از خداوند صدقه دهیم به این معنا که ابتدا رحم ما شامل حال دیگران شود تا مورد رحمت خداوند قرار گیریم، همچنین قبل از زیارت دل مومنی را شاد کنیم و سپس به زیارت امام رضا(ع) شرف یاب شویم.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که صله رحم یکی از مصادیق روابط اجتماعی در زندگی ما به معنای سرزدن و رسیدگی به خویشاوندان و اقوام است، ابراز کرد: متأسفانه در دنیای امروز و زندگی های ماشینی رسیدگی ها کم شده است، اقوام حتی نسبت های نزدیک چون خواهر و برادر نسبت به احوال یکدیگر بی اطلاع هستند و خبر ندارند و یا این سر زدن ها تنها در اطلاع و خبر گفتن از احوال هم خلاصه می شود.
وی با تأکید بر این موضوع که صله رحم واقعی زمانی صورت می گیرد که همراه با رفع مشکل و حاجت باشد، اظهار کرد: سرزدن خویشاوندی با ثروت کلان و ظاهری آراسته به از یکی از اقوام که زندگیش در گرو هزینه تهیه یک جهیزیه برای دختر دم بختش، مقدار ناچیزی برای رهن خانه و یا سایر آن است و این ارتباط منجبر به غبطه خوردن فرزند میزبان خانواده نسبت به آن خویشاوند سطح بالاتر شود، صله رحم نیست.
حجت الاسلام حسینی قمی خاطرنشان کرد: صله رحم وقتی است که هنگام مطلع شدن از مشکلات برادر درصدد رفع آن ها برآییم، در گذشته ارتباطات خانواده ها به شکل امروزی نبود، بلکه پیوند و ارتباطی قوی تر از امروز بین آن ها برقرار بود، بهتر به فریاد یکدیگر می رسیدند و مشکلات هم را حل می کردند.
وی ابراز کرد: متأسفانه برخی از این روابط اجتماعی گرفتار سلسله آسیب هایی شده است، گرفتاری هایی که گاهی از سوی همسایه ها ایجاد و مانع این روابط می شود.
استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: با ورود پیدا کردن فضاهای مجازی در انواع گوناگون خودش این رابطه در یک خانواده کمرنگ و بعضا از بین رفته است، اعضای خانواده ای که همه زیر یک سقف زندگی می کنند، هریک با سرگم شدن در این فضاهای مجازی به طور شخصی، جداگانه از خانواده خود زندگی می کند./1308/پ202/ب4