ترویج فرهنگ وقف نیازمند بهره گیری از ظرفیت رسانه ها است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، حجت الاسلام رسول علیخانی، رییس اداره اوقاف و امورخیریه آمل امروز در نشست خبری و آیین تجلیل از خبرنگاران که در مرکز فرهنگی قرآنی بصیرت آستان مقدس امام زاده ابراهیم(ع) شهرستان آمل برگزار شد با بیان این که ترویج فرهنگ وقف نیازمند بهره گیری از ظرفیت رسانه ها است، گفت: خبرنگاران به عنوان بازوان توانمند مدیران هستند که امید است از این ظرفیت ها در مسیر ترویج فرهنگ وقف و معرفی امام زادگان و بقاع متبرکه استفاده شود.
وی تصریح کرد: 1224 موقوفه در شهرستان آمل وجود دارد که 483 موقوفه درآمد زا هستند و 436 مسجد، 134 حسینیه، تکیه و زینبیه در این شهرستان وجود دارد.
حجت الاسلام علیخانی با اشاره به وجود 34271 رقبه افزود: 105 بقعه و ابوالفضلی نیز در این شهرستان قرار دارد که سه وقف جدید در سالجاری صورت گرفته است و باید تلاش کنیم زمینه ترویج وقف های جدید و مورد نیاز جامعه فراهم شود.
رییس اداره اوقاف و امورخیریه آمل با تاکید بر این که مساله وقف امری فرابخشی است که بیشترین موقوفات شهرستان آمل برای عزاداری امام حسین(ع) ثبت شده است ، خاطرنشان کرد: دفاع از موقوفات تنها مربوط به اوقاف نیست و همگان باید در راستای دفاع از موقوفات کوشا باشند.
وی ادامه داد: افتخار می کنیم به عنوان مدیری در یک مجموعه دفاع از موقوفات داریم تا حقوق آن ضایع نشود و همواره در مسیر دفاع از حقوق موقوفات ثابت قدم و استوار هستیم.
حجت الاسلام علیخانی تصریح کرد: اگر حقوق موقوفات پرداخت شود نیازی وجود ندارد تا دولت در بخش فرهنگی سرمایه گذاری کند و باید مردم را تشویق به وقف اموال آنان کنیم که ثمرات و برکات دنیوی و اخروی ارزشمندی در آن وجود دارد.
رییس اداره اوقاف و امورخیریه آمل با اشاره به این که در دفاع از حقوق موقوفات در برابر اشخاص حقیقی و حقوقی موفق بودیم، گفت: تلاش ما در این راستا است تا بتوانیم موقوفات را به بهترین نحو ممکن ساماندهی کنیم که هیچ گاه در مسیر دفاع از حقوق موقوفات کوتاه نمی آییم.
وی با اشاره به طرح جامع بازسازی آستان مقدس امام زاده عبدالله(ع) آمل به عنوان پروژه ای ملی تصریح کرد: از زمان آغاز به کار طرح تا این لحظه بیش از 480 میلیون تومان هزینه داشته است که تاکنون نصب دوازده گنبد و محراب آن به اتمام رسید و پیمانکار بدون وقفه ای مشغول فعالیت است.
حجت الاسلام علیخانی افزود: تمام منابع بازسازی آستان امام زاده عبدالله(ع) آمل از محل نذورات مردمی است که از مدیران استانی و شهرستانی می خواهیم در کمیته برنامه ریزی و در بخش تملک دارایی حمایت های لازم را برای تسریع در اجرای این پروژه مهم صورت دهند.
رییس اداره اوقاف و امورخیریه آمل ادامه داد: طرح بازسازی آستان امام زاده عبدالله(ع) آمل به صورت ملی است که پس از ساخت مانند آستان مقدس حضرت معصومه(س) می شود.
وی عنوان داشت: فعالیت های رسانه ای در راستای بازسازی آستان امام زاده عبدالله(ع) آمل در دستور کار قرار گیرد که بهره گیری از ظرفیت های رسانه ها می تواند نقش بسزایی در پیشرفت و توسعه این طرح عظیم داشته باشد.
حجت الاسلام علیخانی با بیان این که شفاف سازی در فعالیت های ما وجود دارد که درآمدهای موقوفات باید در محل خودش هزینه شود، گفت: برنامه ای داریم تا بقاعی که درآمد ندارند را ساماندهی کنیم و در این راستا در شهرستان آمل حرکت های خوبی صورت گرفته است.
رییس اداره اوقاف و امورخیریه آمل با اشاره به این که سازمان اوقاف مخالف بقعه سازی است که برخی از بقاع در داخل سامانه نبودند و وارد شدند، افزود: وظیفه ما اطلاع رسانی شفاف است که آن را بیان می کنیم و رسانه ها تلاش کنند تا آن را به مردم منعکس کنند.
وی با تاکید بر این که حمایت از فعالیت های قرآنی و فعالان عرصه قرآن در دستور کار قرار دارد، گفت: طرح حفظ یک ساله قرآن کریم با حضور چهارده نفر در مرکز فرهنگی قرآنی بصیرت آستان امام زاده ابراهیم(ع) آمل آغاز می شود.
حجت الاسلام علیخانی تصریح کرد: اداره اوقاف و امورخیریه آمل به تمام تعهدات خود عمل کرد ولی بسیاری از ادارات به تعهدات خود عمل نکردند و نمی گذاریم کسی موقوفات را قربانی کند.
رییس اداره اوقاف و امورخیریه آمل با اشاره به بازسازی بقعه ناصرالحق خاطرنشان کرد: با بودجه ای که از سوی سازمان اوقاف و امورخیریه داده می شود کار بازسازی بقعه شمس آل رسول نیز صورت می گیرد.
وی با بیان این که تعامل خوبی میان اداره اوقاف و امورخیریه آمل با دیگر ادارات و نهادها وجود دارد، گفت: تاخیر پل هوایی میدان 17 شهریور آمل ربطی به اوقاف ندارد و قرار است پس از کارشناسی تعامل لازم با مجموعه شهرداری انجام شود./1314/پ202/ب