۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۶
کد خبر: ۲۷۷۷۳۳
در پژوهشگاه کتابخانه ملی؛

نشست زن در آئین های علوی برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ نشست زن در آئین های علوی از جمله اهل حق، کاکه یی، علویان در پژوهشگاه کتابخانه ملی برگزار شد.
جلد اول کتاب آيين يارسان (اهل حق)

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مطلب مطلبی پژوهشگر پژوهشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی در نشست زن در آئین های علوی از جمله اهل حق، کا که یی، علوی که عصر امروز هفتم مرداد ماه در پژوهشگاه کتابخانه ملی برگزار شد، با اشاره به مناسک های مختلف در آئین اهل حق گفت: در آئین اهل حق مناسکی به نام مصاحب است که در آن دو زوج به اتفاق رهبر آئینی با یکدیگر پیمان می بندند.

 

وی اظهار داشت: این پیمان بالاتر از قرابت خونی است و بچه ها و نوه های این افراد قادر به ازدواج با یکدیگر نیستند.

 

پژوهشگر پژوهشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: یکی دیگر از مناسک جمع است که افراد در خانه اعمال مذهبی انجام می دهند و مجموعه اعمال آنها راز و نیاز با خداوند است.

 

مطلبی با بیان این که در برگزای مناسک خاص حقوق زن ها مساوی مردها است، بیان کرد: همانند غذای مقدس که به افراد داده می شود هیچ فرقی بین دختر و پسر نیست و این جمع از سوی سلطان خواسته شده است و اگر شخصی بین دختر و پسر تبعیض قائل شود مورد غضب قرار می گیرد.

 

وی با اشاره به این که اهل حق برای بستن تهمت ها مراسم را به صورت جداگانه برگزار می کنند، گفت: در این مراسم ها زن ها آزاد به انجام مراسم موسیقی می پردازند.

 

پژوهشگر پژوهشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی درباره سر مگو گفت: سر مگو جزء معتقدات اهل حق است اما این آئین را به غیر معتقدان ارائه نمی دهند و آئین های آنها در منابع تاریخی حضور کم رنگی دارند.

 

مطلبی بحث شریعت، طریقت، معرفت و حقیقت را از ویژگی های اهل حق دانست و گفت: در آئین اهل حق زن و مرد ارث مساوی می برند و شهادت یک زن برابر یک مرد است.

 

وی با بیان این که اعتقاد به حلول و تناسخ در باور اسلامی مطرود است، خاطرنشان کرد: اما در تفسیر اهل حق معتقد به حلول هستند.

 

پژوهشگر پژوهشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی درباره دیگر آئین های اهل حق به روزه اشاره کرد و گفت: اهل حق روزه را تبدیل به سه روز کرده اند و در باور آن ها سه روز روزه واجب و سه روز مستحب که در پایان هم جشن خداوندگاری را برگزار می کنند.

 

مطلبی آئین های اهل حق را مشابه آئین های میترائیزم دانست و عنوان کرد: اندیشه اهل حق در انجام کارهایشان متاثر از میترائیزم است./818/پ202/ب4

ارسال نظرات