۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۵
کد خبر: ۲۷۷۶۳۴
آسوشیتدپرس گزارش داد؛

افزایش لابی‌های سیاسی در کنگره آمریکا علیه توافق هسته‌ای ایران

خبرگزاری رسا ـ در حالی که باراک اوباما به دنبال جلب حمایت گروه‌های حامی رژیم صهیونیستی برای پشتیبانی از توافق هسته‌ای ایران است، لابی‌های سیاسی در کنگره آمریکا در خصوص توافق هسته‌ای به شدت رو به افزایش است.
اوباما

 

به گزارش خبرگزاری رسا، خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی تأکید کرد که اوباما، کابینه اش و متحدان آنها بر این باورند که توافق هسته‌ای با ایران بهترین راهکار ممکن برای جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح اتمی بوده است. توافقی که بر اساس آن تحریم های بین المللی علیه ایران در ازای محدود شدن برنامه هسته‌ای، لغو خواهد شد.

 

جان کری وزیر خارجه، اشتون کارتر وزیر دفاع و مارتین دمپسی رییس ستاد مشترک آمریکا قصد دارند همراه با ارنست مونیز وزیر انرژی این کشور، امروز چهارشنبه در کمیته خدمات مسلح سنا شهادت دهند.

 

نیکولاس برنز معاون سابق وزیر خارجه آمریکا و نماینده این کشور در ناتو، به دعوت نانسی پلوسی رهبر اقلیت با دموکرات‌های مجلس نمایندگان دیدار خواهد کرد. پلوسی رهبری دموکراتها برای حمایت از توافق هسته‌ای با ایران را بر عهده دارد.

 

دموکراتهای مجلس نمایندگان همچنین قصد دارند تا امروز در کاخ سفید با باراک اوباما دیدار و گفت وگو کنند. ساندر لوین نماینده دموکرات در این باره تاکید کرد: من معتقدم که اسرائیل، منطقه و جهان بسیار امن تر خواهد شد اگر ایران به سوی دستیابی به سلاح اتمی حرکت نکند.

 

در طرف دیگر، کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل موسوم به آیپک قرار دارد که میلیون ها دلار برای متقاعد کردن نمایندگان آمریکایی هزینه کرده است تا نشان دهد ایران قابل اعتماد نیست و این توافق باید لغو شود.

 

فعالان آیپک نیز قصد دارند نشست های مختلفی را با نمایندگان آمریکایی داشته باشند. تنش ها بر سر توافق هسته‌ای ایران روز سه شنبه در جریان نشست استماع کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا با حضور کری، مونیز و یاکوب لو وزیر دارایی این کشور تشدید شده است.

 

نمایندگان کنگره تا سپتامبر فرصت دارند تا مفاد توافقنامه هسته‌ای را مورد بررسی قرار دهند و این توافق را تایید یا رد کنند. ظاهرا جمهوریخواهان برای مخالفت با این توافقنامه متحد شده‌اند.

 

در نهایت، کنگره فضای محدودی برای عرض اندام دارد. اوباما به راحتی می تواند تلاش کنگره برای رد توافقنامه هسته‌ای با ایران را وتو کند. بعید به نظر می رسد که مخالفان توافق هسته‌ای بتوانند رای دو سوم نمایندگان سنا و کنگره را برای مخالفت با نظر نهایی رئیس جمهور جلب کنند./982/ب101/د

ارسال نظرات