۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۴
کد خبر: ۲۶۰۴۰۶
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق:

امیدوار نگه داشتن ایران به توافق هسته ای حیله آمریکایی‌ها است

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: امیدوار نگه داشتن ایران به توافق هسته ای حیله آمریکایی ها است و ما با حضور تحریم‌ها به پیشرفت‌های علمی و امنیتی دست پیدا کردیم و ایران اسلامی به توافق هسته‌ای نیاز حیاتی ندارد.
حجت الله عبدالملکي حجت الله عبدالملکي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، دکتر حجت‌الله عبدالملکی، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) ظهر امروز(22 اردیبهشت ماه) در همایش "اقتصاد مقاومتی، شاه کلید مقاومت در برابر تحریم‌ها" گفت: نباید این نگاه در کشور وجود داشته باشد که حل مشکلات اقتصادی نیازمند به توافق رسیدن موضوع هسته ای است.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در ادامه افزود: بحث هسته ای کشورمان از سال 2003 شروع شد و در دوره سه رییس جمهور آقایان خاتمی، احمدی نژاد و روحانی ادامه پیدا کرده است و در آذرماه سال 92 عصر جدیدی از مذاکرات شکل گرفت با این رویکرد که مشکل هسته ای حل شده و تحریم‌ها لغو شود.

 

وی با بیان این‌که بیانیه ای که در لوزان سوئیس امضا شد اتفاق جدید نبود ابراز کرد: به این دلیل که تعهداتی که در آذرماه سال 92 با عنوان توافق ژنو امضا شده بود از سوی غربی‌ها اجرایی نشد و مذاکره کنندگان ما در ایستادگی یکسال و چندماهه خود در 12 فروردین ماه با پیگیری همان موارد اقدام به تهیه بیانیه ای کردند.

 

این کارشناس سیاسی بیان کرد: عده ای معتقد به وجود توافقات منتشر نشده ای در پشت صحنه مذاکرات هستند؛ دلیل این صحبت هم خط خبری رسانه‌های آمریکایی دو روز قبل از منتشر شدن بیانیه مشترک بین ایران و کشورهای غربی است که می‌گفتند آمریکا اصرار بر منتشر شدن نتیجه مذاکرات دارد در صورتیکه ایرانی‌ها موافق این موضوع نیستند.

 

وی تصریح کرد: مباحث مشترک بین ایران و گروه 5+1 در بیانیه لوزان را باید مورد تحلیل قرار داد؛ در این بیانیه روی مواردی چون، محدود شدن تاسیسات فردو، تاسیسات اراک، تاسیسات نطنز، خروج مواد هسته ای از کشور، نظارت آژانس و رفع تحریم‌ها توافق شده است.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با بیان این‌که در تحلیل بندهای این بیانیه باید گفت فقط هزار سانتریفیوژ در فردو باقی می‌ماند که به آنها گاز تزریق نخواهد شد عنوان کرد: پس غنی سازی نداریم، در تاسیسات نطنز فقط پنج هزار سانتریفیوژ نسل یک که 20 برابر ضعیف تر از قدرت غنی سازی سانتریفیوژهای نسل 8 امروز است که در حال استفاده از آن هستیم.

 

وی یادآور شد: اجرای پروتکل الحاقی امکان دسترسی و بازرسی خاص فراهم می‌شود؛ در توافق ژنو 3 در آذرماه 92 بخشی از مواد 20 درصدی را از بین بردیم و در مجموع امروز اورانیوم 20 درصد نداریم؛ از اورانیوم 5 درصد امروز هشت و نیم تُن باقی مانده که باید به 300 کیلو تبدیل شود تا در مقابل تحریم‌های ایران البته از نگاه تیم مذاکره کننده ما رفع شود.

 

عبدالملکی در ادامه اضافه کرد: آقای رییس جمهور در اجتماعات مردمی سخن از رفع کامل تحریم‌ها به میان می‌آورد؛ اما غربی‌ها با جدیت سخن از تعلیق بخشی از تحریم‌ها و فقط هسته ای تعلیق خواهد شد، در نامه ای که اخیرا کنگره آمریکا برای رییس جمهور این کشور نوشته تاکید شده که ما در قانون موضوعی به نام تحریم هسته ای نداریم که آنها لغو شود.

 

وی اظهار کرد: تحریم‌های غربی‌ها علیه ایران را در حوزه‌های موشک‌های بالستیک، حقوق بشر و هسته ای است، تحریم‌های ایران از سوی شورای امنیت و اتحادیه اروپا و تحریم‌های آمریکا دسته بندی می‌شود که از این سه دسته تحریم‌های آمریکا بالای 65 درصد تاثیرگذاری دارد و این تاثیرگذاری به این دلیل است که تحریم‌های آمریکا همه جانبه است.

 

این استاد دانشگاه بیان کرد: تحریم‌های کنگره آمریکا علیه کشورمان 10 مورد و تحریم‌های رییس جمهور این کشور 18 مورد است که هیچ کدام از این موارد به تنهایی به عنوان تحریم هسته ای تعریف نشده است.

 

وی افزود: قبل از توافق ژنو 3 در آذرماه سال 92 به دولت پیشنهاد داده بودیم که در مذاکرات روی موضوع تحریم‌ها کلی صحبت نکند و روی لغو قانون تحریم‌های سال 2010 و 2012 و قطعنامه 19-29 تاکید داشته باشد؛ اما تیم مذاکره کننده ایران این اقدام را عملی نکرد و به صورت کلی صحبت از رفع تحریم‌ها صحبت کرد.

 

کارشناس مسائل استراتژیک کشور با بیان این‌که نظر تیم ایرانی لغو همه تحریم‌ها در نخستین روز توافق جامع است گفت: یک اشکال اساسی در این نظر وجود دارد و آن ذکر شدن کلمه تعلیق نه پایان تحریم‌هاست؛ همچنین طرف ایرانی معتقد است پس از 10 سال محدودیت هسته ای می‌توانیم سانتریفیوژها را به هر میزان افزایش داد اما غربی‌ها قبول ندارند.

 

وی ادامه داد: نظر غربی‌ها در بحث تحریم‌ها این است که تحریم‌های هسته ای آنها و اتحادیه اروپا به تدریج و تحریم‌های شورای امنیت پس از مطمئن شدن از ابعاد نظامی( PMD) رفع خواهد شد؛ چهار سال است که شورای امنیت اصرار بر بازدید از مراکز نظامی ما دارد و ایران به آنها اجازه نداده است.

 

عبدالملکی حفظ ساختار تحریم‌ها را از اهداف مهم آمریکایی‌ها برشمرد و گفت: این موضوع به لحاظ قانونی معنایش این است که هر لحظه آنها اراده کردند تحریم‌ها بازگردد.

 

وی به بیان دستاوردهای بیانیه سوئیس از نگاه تیم مذاکره کننده پرداخت و تصریح کرد: به رسمیت شناخته شدن حق غنی سازی ایران، صلح آمیز بودن بحث هسته ای ایران، پذیرفتن فتوای رهبر ایران در حرام دانستن سلاح شیمیایی، شکسته شدن نظام تحریم‌ها و تهدید نظامی نشدن کشورمان از سوی غربی‌ها از موارد بیان شده توسط تیم مذاکره کننده کشورمان است.

 

این کارشناس سیاسی یادآور شد: هیچ کدام از این موارد را نمی‌توان جزء دستاوردهای بیانیه سوییس دانست، اگر آنها بحث صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران قابل پذیرش بود موضوع PMD را مطرح نمی‌کردند، همچنین تهدیدهای آمریکایی‌ها تمام نشده و تهدید نظامی پس از لوزان حتی بیشتر از اوایل انقلاب تا زمان انعقاد این بیانیه بود.

 

وی به دستاوردهای لوزان از دیدگاه خود اشاره کرد و افزود: اعتراف رییس جمهور آمریکا به اعمال حداکثر تحریم‌ها علیه ایران، به نتیجه رسیدن تیم مذاکره کننده کشورمان به این‌که اگر کل تحریم‌ها برداشته شود، توافق می‌کنیم و به اثبات رسیدن این نکته که آمریکایی‌ها قابل اعتماد نیستند.

 

کارشناس مسایل استراتژیک کشور گفت: نباید مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را به توافق هسته ای و رفع تحریم‌ها مربوط کرد، زیرا امیدوار نگه داشتن ایران به توافق هسته ای حیله آمریکایی هاست و ما با حضور تحریم‌ها به پیشرفت‌های علمی و امنیتی دست پیدا کردیم و ایران اسلامی به توافق هسته‌ای نیاز حیاتی ندارد.

 

وی تاکید کرد: با تقویت ساختار تولید ملی در ایران رفع تحریم‌ها به عنوان دنده کمکی عمل می‌کند زمانی که اقتصاد از دورن مشکل داشته باشد رفع تحریم‌ها عامل نجات این اقتصاد نیست؛ بلکه باید با اجرای اقتصاد مقاومتی معضلات را حل کرد در این صورت تحریم‌ها خود به خود رفع خواهد شد.

 

استاد دانشگاه امام صادق(ع) در پایان گفت: برخی‌ها با مذاکره به دنبال حل مشکلات اقتصادی هستند؛ اما با توانمند کردن اقتصاد از دورن می‌توان در این مسیر قدم برداشت فقط دولت باید به نخبگان اعتماد کند./848/پ201/ب4

ارسال نظرات