۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۴
کد خبر: ۲۶۰۰۹۴
مسؤول امور طلاب حوزه علمیه قزوین:

سیره اخلاقی پیامبر اکرم منحصر به 1400 سال گذشته نیست

خبرگزاری رسا ـ مسؤول امور طلاب حوزه علمیه قزوین گفت: اخلاق و روش اخلاقی کهنگی ندارد و این شیوه لازمه کار مدنی همه جوامع بشری در کل اعصار است و سیره اخلاقی پیامبر(ص) منحصر به 1400 سال گذشته نیست.
حجت الاسلام علاءالدين صفي خاني

حجت الاسلام علاالدین صفی خانی، مسؤول امور طلاب حوزه علمیه قزوین، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، درباره نیاز جامعه کنونی به ویژگی‌ها‌ و سیره زندگی پیامبر اکرم(ص) گفت: یکی از ویژگی‌ها‌ی بارز پیامبر(ص) تبیین اخلاق در جامعه بود، امروز جامعه جهانی به اخلاق نیاز دارد و خود پیامبر(ص) اسوه خوبی در این زمینه است.

 

مسؤول امور طلاب حوزه علمیه قزوین در ادامه افزود: مدارا با مردم یکی از بارزترین مصادیق اخلاق پیامبر گرامی اسلام(ص) بود، ایشان از طریق همین ویژگی توانست از لحاظ فرهنگی تأثیرگذار باشد، ما نیز باید مدارا با مردم را از پیامبر(ص) یاد بگیریم.   

 

وی به نوع ترویج اثرگذار شخصیت پیامبر(ص) از سوی علما و مبلغان دین اشاره کرد و ابراز داشت: تنها تأثیر کلامی علما در تبیین سیره پیامبر(ص) کافی نیست، اگر کسی بخواهد به الگو دهی از یک شخصیت بپردازد، باید خود آن فرد نیز الگو باشد.

 

حجت‌الاسلام صفی‌خانی ادامه داد: گویندگان و مبلغان سیره پیامبر(ص) در همه ملل باید خودشان در زندگی عملی متخلق به اخلاق باشند، چرا که مردم به عمل افراد نگاه می‌کنند.

 

وی درباره کارآمد بودن سیره پیامبر(ص) برای جامعه امروز اظهار کرد: اخلاق و روش اخلاقی کهنگی ندارد و این شیوه لازمه کار مدنی همه جوامع بشری در کل اعصار است.

 

این کارشناس دینی اظهار کرد: البته عده ای به کارآمدی سیره پیامبر(ص) برای جامعه امروزی خدشه وارد می‌کنند و ادعای این افراد این است که اگر پیامبر(ص) سیره‌ای را بیان کرده، این سیره برای 1400 سال پیش مناسب است و در جامعه مدرن امروز کارآیی ندارد.

 

وی درباره راهکار مناسبی که می‌توان در مقابل این افراد در پیش گرفت، تصریح کرد: بیان شیوه زندگی پیامبر(ص) بیشتر باید به شیوه نفی و اثباتی باشد، یعنی اگر ما بیان می‌کنیم که پیامبر(ص) با مردم مدارا می‌کردند، باید ببینیم که مدارا در جهان امروزی تا چه اندازه می‌تواند تأثیرگذار باشد.

 

استاد حوزه علمیه قزوین درباره هجمه‌های وارد شده برای مخدوش‌کردن چهره پیامبر(ص) در جوامع مختلف ابراز داشت: افرادی که چنین هجمه‌ها‌یی را وارد می‌کنند یا دشمن و معاند به ویژه یهود و صهیونیسم هستند و یا مسلمانان افراطی که نمونه امروز آن داعش است.

 

وی در ادامه افزود: عده‌ای از مسلمانان افراطی با عمل خود و با نوعی خشونت سبب می‌شوند چهره پیامبر اکرم(ص) در میان جوامع به نحوی زشت جلوه کند، در واقع این افراد دوستان نادان هستند.

 

مسؤول امور طلاب حوزه علمیه قزوین در پایان به راهکار مقابله با هجمه‌ها علیه پیامبر اسلام اشاره کرد و گفت: ترویج اخلاق و سیره پیامبر گرامی با کلام خوب و به شیوه‌ای شایسته راهکار مقابله با هجمه‌ها‌ی وارد شده به پیامبر اکرم(ص) است./848/ت302/ح

ارسال نظرات