تحول بنیادین در آموزش و پرورش نیازمند بهره گیری از فرهنگ اسلامی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، حجت الاسلام حسین تقی پور، استاد حوزه و دانشگاه امروز در مراسم تجلیل از معلمان نمونه بخش گتاب بابل، معلمی را مسؤولیتی بسیار خطیر و مهم برای ساخت آینده کشور بیان کرد و گفت: معلمان نقش بسیار مهم و ارزنده ای برای ساخت نیروی انسانی آینده ی جامعه دارند و از این رو نقش آموزش و پرورش برای رشد جامعه تعیین کننده است.
استاد حوزه علمیه مازندران افزود: اگر تعلیم را یک معناى وسیعى بگیریم شامل سه عرصه ی آموزش علم، یاددادن تفکر و آموزش اخلاقى و رفتارى می شود.
عضو شورای حوزه علمیه بابل به تبیین موضوع تعلیم پرداخت و خاطرنشان کرد: آموختن دانش، آموزش محتواى کتاب ها و محتواى علوم برای فرزندان از وظایف مهم معلمان است.
وی یاد دادن چگونه فکر کردن را به دانش آموزان را مهم قلمداد کرد و افزود: فرزندان ما باید فکر صحیح، منطقى را یاد بگیرند زیرا سطحىنگرى، سطحىآموزى در مسائل زندگى یک جامعه را زمینگیر مىکند.
استاد حوزه علمیه مازندران به نقش مهم و حیاتی آموزش و پرورش در پیشرفت و تعالی جامعه اشاره کرد و با بیان این که همه سرمایه های این کشور در آموزش و پرورش وجود دارد، گفت: آموزش و پرورش صالح و انقلابی توسعه کشور را در ابعاد مختلف در پی خواهد داشت.
وی با بیان این که دستگاه تعلیم و تربیت در پرورش نیروهای انقلابی همه توان خود را به گیرد، افزود: امروز آموزش و پرورش رسالت سنگینی در تربیت آینده سازان این نظام اسلامی برعهده دارد.
حجت الاسلام تقی پور با تأکید براین که فعالیت های دینی و فرهنگی در سطح مدارس باید از سطوح پایین دانش آموزی دنبال شود، خاطرنشان کرد: باید با بهره گیری از آموزه های دینی فطرت خفته دانش آموزان را بیدار کرد.
وی با تأکید بر این که افکار و برنامه های حاکم بر آموزش و پرورش باید به صورت کامل برگرفته از فرهنگ بومی و اسلامی باشد، ادامه داد: رسیدن به نظام آموزشی پویا نیازمند کنار گذاشتن افکار و برنامه های غیر بومی و غربی است.
استاد حوزه علمیه مازندران، تحول بنیادین در آموزش و پرورش را نیازمند ورود فرهنگ ایرانی اسلامی دانست و بیان داشت: امروز دستگاه تعلیم و تربیت ما باید بر پایه معرفت دینی به سوی تحول پیش رود و تنها در این صورت می تواند به اهداف بلند خود دست یابد.
حجت الاسلام تقی پور شهید مطهری را الگوی برجسته برای معلمان عنوان و اذعان کرد: وقتی از شهید مطهرى یاد می کنیم تنها به علم شهید مطهرى ارزش قائل نمی شویم بلکه به تفکر شهید مطهّرى اهمیت مىدهیم زیرا تفکر موجب کشف مسائل مهم علمی می شود.
وی ادامه داد: یکی از ضرورت های مهم آموزش و پرورش امروز نهادینه کردن تفکر در جامعه است زیرا استفاده از علم با تفکر ممکن است.
امام جمعه گتاب با بیان این که بافت و قالب و تراش یک انسان مطلوب اسلام چیزى است که با تربیت حاصل مىشود، اظهار داشت: تأثیر معلم یک تأثیر عمیقتر و ماندگار است و این رو اثربخش ترین شیوه تربیت را در سبک زندگی اسلامی بر روی دانش آموزان و نوجوانان بر جای می گذارد.
وی تصریح کرد: آموختن رفتار و اخلاق از قبیل آموختن دانش نیست که درس اخلاق را با کتاب منتقل کرد بلکه بیش از کتاب و زبان، رفتار مؤثر است./950/پ202/ب1