۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۱:۳۰
کد خبر: ۲۵۹۸۴۵
عضو هیأت علمی موسسه امام خمینی:

فقها در حمایت از تولید داخل به میدان بیایند/ فرهنگ اقتصادی کشور تولید را در حاشیه قرار داده است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: تولید کشور باید به وسیله فقه جانی دوباره بگیرد؛ فقها باید به این سؤوالات پاسخ دهند که در چه مواردی می‌توانند حکم به تحریم کالای خارجی کنند؛ پس لازم است فقه اقتصاد مقاومتی از سوی فقها مورد بحث قرار گیرد.
محمد جواد توکلي عضو هيأت علمي موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني (ره)
محمد جواد توکلی عضو هیأت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا درباره سخنان رهبر معظم انقلاب در جمع کارگران، اظهار داشت: در فرهنگ سازی مصرف کالاهای داخلی حوزه جایگاه والایی دارد؛ از ظرفیت‌های حوزه استفاده نشده است؛ علمای اصفهان بیش از صد سال پیش در مقابله‌ای آشکار با انگلستانی که در ایران قدرت داشت طی بیانیه‌ای از مردم خواستند تا از کالاهای خارجی استفاده نکنند و در تحریم خود حتی بر میتی که دارای کفن خارجی بود نماز نمی‌خواندند.
 
عضو هیأت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب از مسؤولان و مردم مطالبه کرده اند پس لازم است قلم به دستها، منبری‌ها، فقها و علما هم در فقه اقتصاد مقاومتی تمرکز کنند؛ آیا در این شرایط حساس علمای حوزه نباید فقه اقتصاد مقاومتی را مورد بحث قرار دهند؟
 
توکلی ابراز داشت: تولید کشور باید به وسیله فقه جانی دوباره بگیرد؛ فقها باید به این سؤوالات پاسخ دهند که در چه مواردی فقها می‌توانند حکم به تحریم کالای خارجی کنند؛ تحریم بهتر است یا مانند فقهای اصفهان فرهنگ سازی غیر الزامی داشته باشیم؛ فقهای اصفهان در بیانیه خود می‌گویند به کسی نمی‌گوییم حرام است ولی خودمان این کار را انجام نمی‌دهیم و غیر مستقیم فرهنگ سازی می‌کنند؛ فقهای امروز چه کاری برای اقتصاد کشور می‌توانند انجام دهند.
 
وی اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی و تبیین سیاست‌های آن و مقابله با تحریم موضوع سخنان رهبر معظم انقلاب در سال‌های اخیر بوده است.
 
عضو هیأت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) ادامه داد: نکته اساسی اقتصاد اسلامی در قالب اقتصاد مقاومتی که توسط رهبر معظم انقلاب به مسؤولان ابلاغ شده است چنین است که یک نظام اقتصادی اسلامی وقتی می‌تواند در مقابل نظام‌های بدیل تئوریک و عملی٬ شوک داخلی و خارجی و تحریم پایدار باشد که توانایی درونی داشته باشد.
 
توکلی افزود: این مقاومت هنگامی بیشتر است که دارای اقتصادی پویا و درون زا باشد؛ اجرای بیانات رهبر معظم انقلاب، کشور را در مقابل شوک‌های درونی و بیرونی مقاوم کرده و از آسیب پذیری آن می‌کاهد.
 
وی اظهار داشت: تحریم به نوعی آسیب پذیری‌های کشور را نمایان کرد؛ این آسیب‌ها و مشکلات در نهان اقتصاد کشور وجود داشت و این تحریم‌ها باعث شد تا آسیب پذیری و مشکلات اقتصادی کشور نمایان شود.
 
عضو هیأت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) ابراز داشت: آسیب شناسی در اقتصاد مقاومتی با رویکرد اسلامی با آسیب‌ شناسی‌های متعارف اقتصادی متفاوت است؛ در رویکرد دینی ربا٬ بانکداری ربوی و نظام مالی که در آن قمار و ربا باشد یک نظام مالی آسیب پذیر معرفی شده است؛ این سیستم پولی اگر برای تجهیز و تخصیص منابع مالی استفاده شود رو به افول خواهد بود.
 
توکلی ادامه داد: اقتصاد اسلامی اگر از سیستم ربوی جلوگیری می‌کند با مشارکت در سود و زیان بانکداری اسلامی را در یک کلام بیان می‌کند؛ تأکید رهبر معظم انقلاب در اهمیت تولید داخلی بسیار مهم است؛ فرهنگ اقتصادی کشور تولید را در حاشیه قرار داده است.
 
وی افزود: خیلی از سیستم‌های مالی کشور و سیستم‌های اقتصادی حمایت لازم را از بخش تولید ندارند؛ تسهیلات به سمت مباحث غیر مولد٬ خدماتی٬ سفته بازی٬ صادرات و واردات می‌رود و توان نظام مالی به جای اینکه در خدمت بخش مولد درونی قرار گیرد در خدمت غیر مولد و یا مولد کشورهای دیگر قرار می‌گیرد.
 
عضو هیأت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) بعد از پرداختن به مولد کردن تولید داخل و ایجاد رابطه بین صنعت٬ دانشگاه و اقتصاد گفت: بخش مصرف محرک تولید داخلی است؛با توجه به حجم بالای واردات تولید داخل از گرودنه رقابت خارج شده است؛ برای تقویت بخش تولید حمایت‌های دولت و نظام بانکی باید از این بخش افزایش یابد و مردم باید مصرف محصولات داخلی را وظیفه خود بدانند./836/ت301/ش
ارسال نظرات