۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۳:۴۶
کد خبر: ۲۵۷۸۹۶
عضو اتاق فکر تبلیغ خراسان رضوی:

امام جواد با وجود خفقان حاکم تهدید و بحران ها را به فرصت تبدیل کردند

خبرگزاری رسا ـ عضو اتاق فکر تبلیغ خرسان رضوی گفت: امام جواد(ع) با توجه به شرایط سخت و عجیب خفقان، بدون هیچ کمک و یاوری، تسلیم نشدند و با مدیریت بحران این تهدیدها را به فرصت تبدیل کردند، که این مهم باید الگویی برای مدیران ما باشد.
امام جواد

حجت الاسلام محمد هادی مشیری، عضو اتاق فکر تبلیغ خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد با بیان این که پیرامون امام جواد(ع) نکته های بسیاری وجود دارد، اظهار کرد: نخست، امامت ایشان در دوران کودکی  است که بهترین فرمایش درباره این موضوع آیه 12 سوره مریم است که می فرماید: «یَا یَحْیَى خُذِ الْکِتَابَ بِقُوَّةٍ وَآتَیْنَاهُ الْحُکْمَ صَبِیًّا».

 

وی، مناظره امام جواد(ع) با یحیی ابن اکثم در مجلسی با حضور بزرگان اهل تسنن که قرار بود امام(ع) به عنوان داماد مأمون معرفی شود را یکی از مهمترین مناظره های ایشان دانست و افزود: مأمون این مناظره را با هدف گرفتن حکم اعدام امام جواد(ع) تشکیل داد و ابن اکثم مأمور مناظره با حضرت شد تا بزرگان اهل تسنن را علیه امام بشوراند ولی نه تنها موفق نشد بلکه امام چنان با علمیت مناظره کردند که اگر مناظره خاتمه نمی یافت، افرادی تغییر مذهب می دادند و نیز مأمون و ابن اکثم رسوا می شدند.

 

اهداف مأمون از انتخاب امام جواد به همسری دخترش

عضو اتاق فکر تبلیغ خرسان رضوی با بیان اهداف مأمون از انتخاب امام جواد(ع) به همسری دخترش، تصریح کرد: او می خواست با انتخاب امام جواد(ع) به همسری دخترش مردم را فریب و نشان دهد که در قتل امام رضا(ع) نقش نداشته است. همچنین تحت نظر گرفتن کامل امام جواد(ع) به بهانه محافظت ایشان به عنوان داماد خود و شناسایی شیعیان مرتبط با امام و این که بعد از این که دخترش فرزندی به دنیا آورد با به شهادت رساندن امام، به همه اعلام کند که امامت به بنی عباس رسیده است، از دیگر اهداف شوم مأمون بود.

 

وی با یادآور شدن این که امام جواد(ع) با وجود خفقان خلافت عباسی در سیره عملی و تبلیغ و معرفی دین از چند روش استفاده می کردند، اظهار کرد: تشکیل مناظره و جلسات علمی با اهدافی چون، اثبات امامت، اثبات علمیت و رسوا ساختن دروغ پردازان و تبلیغ عملی علیه حکومت مأمون از جمله روش های تبلیغ امام بود.

 

ضرورت اهتمام طلاب و دانشجویان به مقوله علم

حجت الاسلام مشیری در ادامه روش های تبلیغی امام جواد(ع) گفت: ایجاد حوزه علمیه ای که مطابق برخی اسناد حضرت در آن با وجود شرایط خفقان، تا حدود 270 شاگرد تربیت کردند و اعزام نمایندگانی به کشورهای مختلف برای ترویج و تبلیغ اسلام از جمله حسین بن عبدالله نیشابوری از اقدامات بسیار ارزشمند امام محسوب می شود.

 

وی تصریح کرد: یکی از ویژگی های امام جواد(ع) که در شرایط کنونی باید برای طلاب، دانشجویان و جوانان الگو قرار گیرد، اندیشمندی، علمیت و اهتمام ویژه حضرت به مقوله علم است و به خصوص جوان تر ها که فرصت بیشتری دارند باید بیشتر توجه کنند.

 

استاد حوزه و دانشگاه به آیه 60 سوره انفال که می فرماید: « وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ» اشاره و تصریح کرد: هر چیزی که اکنون برای مقابله با دشمن لازم است باید فراهم کنیم؛ امروز نیاز به استفاده از تجهیزات و حضور مستقیم ما در جنگ های نظامی کشورهای همسایه نیست بلکه با دادن راهبرد، توان فکری آن ها را در برابر دشمن ارتقا می دهیم.

 

ضرورت تبدیل بحران ها به فرصت

وی با معرفی آینده پژوهی به عنوان الگویی به ویژه برای اندیشمندان کشور، ادامه داد: با توجه به ایجاد فضاهای خاص سیاسی و اقتصادی(مانند تحریم ها)، داشتن مدیریت ویژه در این خصوص از الزامات است تا افزون بر رسیدن به تفکر و مدیریت مناسب، آینده نگری و آینده پژوهی که در سیره ائمه و امام جواد(ع) نیز وجود دارد را داشته باشیم و موفق شویم.

 

حجت الاسلام مشیری افزود: باید ببینیم آینده جهان به کدام سمت حرکت می کند(وضعیت مادی) و اهرم قدرت چه خواهد بود تا برای آن برنامه ریزی مناسب انجام دهیم و خودمان را آماده کنیم، از جمله این آمادگی برای آینده، بحث مهم غیبت و انتظار است که ما باید تعداد زیادی طرفدار اندیشمند، عالم و متقی برای خدمت به امام عصر(عج) آماده کنیم.

 

وی با یادآور شدن این که امام جواد(ع) با توجه به شرایط سخت و عجیب، بدون کمک و یاوری(و حتی با خیانت نزدیک ترین شخص و همسرشان) تسلیم نشدند و با مدیریت بحران این تهدیدها را به فرصت تبدیل کردند، گفت: تبدیل بحران و تهدیدها به فرصت، ویژگی بارز امام جواد(ع) بود که باید الگویی برای مدیران باشد.

 

عضو اتاق فکر تبلیغ خرسان رضوی در ادامه افزود: همان طور که تاکنون در زمینه ایجاد فرصت ها موفق بوده ایم(مانند دفاع مقدس و تحریم ها) و موقعیت های زیادی نیز ایجاد شده است(انرژی هسته ای)، باید زیرکانه و با پیروی از ائمه اطهار(ع) حرکت کنیم.

 

ضرورت دستگیری ثروتمندان جامعه از محرومین

حجت الاسلام مشیری با اشاره به این حدیث امام رضا(ع) که فرمودند: «این جواد الائمه(ع) همان مولودی است که در اسلام با برکت تر از او متولد نشده است»، اظهار کرد: دلیل این فرمایش امام رضا(ع) این است که با آمدن امام جواد(ع) شک و شبهه ای که درباره ادامه امامت پس از امام رضا(ع) بود از بین رفت و همچنین امامت حضرت جواد(ع) در 9 سالگی، زمینه پذیرش امامت امام عصر(عج) در پنج سالگی را فراهم آورد.

 

وی به تخصیص یکی از القاب الهی یعنی «جواد» به امام محمد تقی(ع) و تجلی این صفت در ایشان اشاره و تصریح کرد: با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه، متمکنان و ثروتمندان جامعه با الگوگیری از امام جواد(ع) باید قشر مستضعف جامعه را دستگیری کنند؛ ائمه اطهار(ع) در کمک به مردم مانند خواندن نماز عجله می کردند و پیشی می گرفتند./844/ت301/ب5

ارسال نظرات