امام جمعه فارسان:
نقش حوزه های علمیه خواهران در تربیت اسلامی جامعه انکار ناپذیر است
خبرگزاری رسا ـ امام جمعه فارسان با بیان این که پس از خانواده و مادر، نقش مراکز علمی در تربیت فرزندان بسیار مؤثر است، گفت: در این میان نقش حوزه های علمیه و به ویژه حوزه های علمیه خواهران انکار ناپذیر است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام حسین جمالی زاده، امام جمعه فارسان، پیش از ظهر امروز در مراسم تجلیل از بانوان نمونه این شهرستان در امور تربیتی که به میزبانی حوزه علمیه خواهران زینبیه فارسان برگزار شد، با اشاره به نقش مهم امور تربیتی در شرایط امروز جامعه، تصریح کرد: در مکتب اسلام، تربیت همان احیای فطرت خدا آشنای آدمی و پرورش ابعاد وجودی او در جهت حرکت به سوی کمال بی نهایت است.
امام جمعه فارسان با اشاره به فطرت توحیدی انسان، تربیت را سبب شکوفایی آن دانست و افزود: انسان حیوانی قابل تربیت است که در بدو خلقت چیزی جز استعداد محض نیست؛ اگر این طبع خالی از نقش در میان دو بی نهایت کمال و شقاوت به وسیله تربیت مهار نشود، در طلب امور برای خود به حد افسار گسیختگی خواهد رسید.
این مقام مسؤول با تأکید بر این که نعمت تربیت پذیری انسان دستمایه و غایت بعثت انبیاء قرار گرفته است، افزود: در مکتب اسلام، به تربیت افراد، چه از جهت پرورش شایسته انسانی و چه از جهت مقدمه بودن برای ساختن جامعه توجه خاصی شده است؛ چنانچه حضرت امام(ره) ریشه گرفتاری ها را تربیت نشدن انسان هایی دانسته اند که در کسوت های مختلف اجتماعی، فردی در جامعه ظاهر می شوند.
وی با اشاره به نقش محوری خانواده در تربیت فرزندان تصریح کرد: خانواده نخستین هسته طبیعی و فراگیرترین واحد سازنده جامعه است و والدین نیز نخستین معماران شخصیت کودک هستند که باید به این مسؤولیت خود در قبال کودک و جامعه اهمیت به سزایی بدهند؛ چرا که تربیت صحیح از حقوق نخستین و اساسی فرزند است که بر عهده والدین گذاشته شده است.
حجت الاسلام جمالی زاده با بیان این که تأثیر محیط خانواده در روند رشد و تربیت به اندازه ای است که ریشه شخصیت از دوران کودکی و نوع روابط فرد با اعضای خانواده شکل می گیرد، خاطرنشان کرد: اگر بگوییم که خانواده یکی از پنج عامل تکوین، رشد و یا انحطاط تمدن ها و یا معیار شناخت و سنجش آسیب های اجتماعی است گزاف نگفته ایم.
رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان فارسان در ادامه به نقش محوری و اهمیت جایگاه مادر در تربیت فرزندان اشاره کرد و افزود: فرزند در دامن مادر بهتر تربیت می شود، تا در جوار پدر؛ چون که عاطفه مادری سبب می شود بیش از دیگران به کودک خود توجه نماید و نیز موقعیت زیستی روانی و همراهی دایمی مادر با کودک، نقش بالاتری نسبت به پدر که زمان کمتری با کودک می گذراند، دارد.
این مقام مسؤول با تأکید بر این که اگر کسی بتواند یک نفر را تربیت کند، خدمت بزرگی به جامعه کرده است، ابراز داشت: تربیت فرزند از عهده مرد بر نمی آید و این فعالیت به زن بستگی دارد؛ چون که عاطفه زن بیشتر است و قوام خانواده هم باید براساس محبت و عاطفه باشد.
امام جمعه فارسان با بیان این که تأکید بر نقش مادر به منظور نفی نقش پدر و یا کم اهمیت جلوه دادن آن نیست؛ چرا که اسلام بار کلی صیانت از حریم خانواده و رشد دادن اعضای آن به سوی کمال را بر دوش مردان نهاده است، خاطرنشان کرد: تربیت انسانی و اسلامی شاخص ترین و اصلی ترین وظیفه زنان در کسوت مادری است که متأسفانه امروزه کمتر مورد توجه قرار می گیرد.
وی با تأکید بر این که بهترین روش تربیت، استفاده از نیروی عظیم محبت است، اظهار داشت: در حقیقت راز نفوذ مادر، همان محبت بی شائبه او است که رهبری بی رقیب وی را تضمین می کند؛ چرا که یکی از عوامل روانی اطاعت پذیری و اثرگذاری دوست داشتن است که خالصانه ترین و بی دریغ ترین آن ها در دامان مادر یافت می شود.
حجت الاسلام طباطبایی با بیان این که پس از خانواده و مادر، نقش مراکز علمی در تربیت فرزندان بسیار مؤثر است، ابراز داشت: در این میان نقش حوزه های علمیه و به ویژه حوزه های علمیه خواهران انکار ناپذیر است؛ چرا که بسیاری از مادران نمونه نیز در دامن همین مراکز علمیه تربیت می شوند و این یکی از مهمترین خدمات نظام در جهت ترویج و گسترش تربیت اسلامی است./9457/پ202/ب2
ارسال نظرات