خضوع و خشوع بارزترین ویژگی شهدای روحانی است
حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی مهدینژاد، مدیر حوزههای علمیه برادران استان سمنان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در سمنان همزمان با ایام بزرگداشت شهدای روحانی و سالروز شهادت حجت الاسلام والمسلمین شیخ فضلالله محلاتی، به تبیین نقش هدایتگرانه روحانیان در دورههای مختلف تاریخی تا کنون پرداخت و اظهار داشت: نقش هادیانه روحانیت از زمان پیامبر(ص) آغاز شد و این افراد فعالیت تربیتی را در آن برهه زمانی ابتدا در مدینه و سپس با حضور در شهرهای دورست آغاز کردند.
وی اوج حضور و فعالیت علما و روحانیان را در زمان ائمه معصومین(ع) مربوطه به عصر امام صادق(ع) و امام باقر(ع) عنوان و تصریح کرد: امام صادق(ع) چهار هزار شاگرد را در دامان خود پروراند که در آن روز متعلق به همه سرزمینهای اسلامی از ایران تا جزیره العرب و حتی قسمتی از آفریقا بودند.
مدیر حوزههای علمیه برادران استان سمنان با اشاره به تداوم فعالیت روحانیان و علما در عصر غیبت صغری تا آغاز غیبت کبری امام عصر(عج)، افزود: حوزه علمیه در نجف توسط شیخ طوسی در عصر غیبت کبری رسماًافتتاح شد و بعد از آن هم در اصفهان، خراسان، قم و دیگر شهرها حوزههای علمیه رسالت خود را در تربیت معنوی آحاد مردم آغاز کردند و اکنون پس از گذشت هزار سال از حرکت شیخ طوسی این فعالیتها ادامه دارد و انشاالله تا زمان ظهور مهدی موعود(عج) تداوم خواهد داشت.
حجتالاسلام والمسلمین مهدینژاد با اشاره به ویژگیهایی که امام زمان(عج) برای روحانیان بیان کردهاند، خاطرنشان کرد: حضرت حجت روحانیان را حجت خود بر مردم در زمان غیبت کبری معرفی کردند و اصل ولایت فقیه و حضور مراجع عظام تقلید نیز بر این اساس است.
مدیر استانی حوزههای علمیه سمنان با تأکید بر اینکه هیچ شکی نیست که پیروزی انقلاب اسلامی ایران با رهبری و هدایت روحانیت تحقق یافت، اضافه کرد: امام خمینی(ره) در رأس نهضت اسلامی ملت ایران و حضور و وجود روحانیت معزز به عنوان نمایندگان امام راحل(ره) در هر شهر و استانی، عامل اصلی هدایت مردم به سوی اهداف و آرمانهای انقلاب بود.
امام جمعه گرمسار با بیان اینکه روحانیان همواره با بهرهگیری از شیوههای لسانی، عملی و مکتوب به ایفای نقش هدایتگرانه خود پرداختهاند، گفت: روحانیت با تبلیغات دینی و آگاهی بخشی مردم را به صحنه مبارزه با ظلم و ستم طاغوت دعوت کردند و مردم نیز با توجه به اعتمادی که به ائمه جمعه، طلاب و روحانیان داشتند، در تمام صحنهها همراه و همگام با مراجع و علما بودهاند.
وی با بیان اینکه دشمنان اسلام، پس از پیروزی انقلاب اسلامی دست از توطئه و فتنهگری علیه ملت ایران برنداشتند و جنگ نابرابر هشت ساله را به ما تحمیل کردند، تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس نیز روحانیان نقش برجسته و درخشان خود را در دو حوزه لسانی تبلیغی و عملی به نحو مطلوبی ایفا کردند که گواه و شاهد آن نیز جایگاه نخست تقدیم شهید از جامعه روحانیت در کشور است و این مایه افتخار و مباهات ما طلاب محسوب میشود.
حجت الاسلام والمسلمین مهدینژاد، تبلیغات و منابر علما و روحانیان در هشت سال دفاع مقدس را در دو حوزه پشتیبانی مالی و اعزام نیرو به جبهههای حق علیه باطل بسیار مؤثر دانست و با اشاره به خاطرهای از آن دوران گفت: بنده خود از نزدیک شاهد و ناظر همراهی مردم در همه صحنهها بودم که هر گاه از آنها درخواست کمک مردمی میکردیم با احساس تکلیف و وظیفه آحاد ملت در پشتیبانی پشت جبههها و حضور فیزیکی پیر و جوان در صحنه نبرد مواجه میشدیم.
مدیر حوزههای علمیه برادران استان سمنان با اشاره به تبلیغات سوء رادیو عراق علیه روحانیان در دوران جنگ، افزود: دشمنان متوجه تبلیغات شورآفرین و اثرگذار روحانیان و ائمه جمعه شده بودند به همین دلیل به کرات در رادیو عراق به توهین و تبلیغ منفی علیه روحانیت میپرداختند و بنده نیز از این امر بینصیب نبودم و یکبار اسم خود را از این رادیو شنیدم و باید گفت این نقش علما و رهبری مدبرانه امام راحل(ره) بود که انقلاب را پیشبرد و به سرانجام رساند.
شهید محلاتی مجاهدتهای فراوانی در امر پرورش دینی و ارشاد مردم داشتند
امام جمعه گرمسار با بیان اینکه مردم صاحبان اصلی انقلاب هستند، اظهار داشت: با وجود همه تلاشها و زحماتی که جامعه طلاب و روحانیان و شهدای روحانی در دوران انقلاب و پس از آن در هشت سال دفاع مقدس متحمل شدند؛ اما کمتر از این تلاشها و رشادتها سخن به میان آمده است و این نیست مگر به دلیل کم توقعی، ساده زیستی، خضوع و خشوع طلاب، فضلا و علمای حوزههای علمیه که از ویژگیهای این کسوت اسلامی است.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مرام و مسلک طلاب خضوع و خشوع وگمنامی است، اضافه کرد: استان سمنان برخوردار از شهدای روحانی شاخص و برجستهای همچون حجج اسلام سید ابوالقاسم موسوی دامغانی و سید حسن شاهچراغی و طلاب و روحانیان بسیاری است که تمام یا مقطعی از هشت سال دفاع قدس را در جبههها به سر بردهاند.
مدیر استانی حوزههای علمیه سمنان با گرامیداشت یاد و خاطره شهید محلاتی خاطرنشان کرد: حجت الاسلام والمسلمین فضل الله محلاتی مردی انقلابی و فاضل بود و در زمان حیات مجاهدتها و خدمات فراوانی در امر پرورش دینی و ارشاد و راهنمایی مردم چه قبل از انقلاب و چه پس از آن در دوران جنگ داشته است و سرانجام آن شهید بزرگوار در روز اول اسفندماه سال 64با جمعی از نمایندگان مجلس در حالی که عازم جبهه بود؛ به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
حجتالاسلام والمسلمین مهدینژاد گرامیداشت یاد و خاطره، نامگذاری کتابخانهها و حجرههای طلاب به نام شهدای روحانی، چاپ و انتشار وصیتنامههای طلاب و روحانیان شهید، سرکشی از خانوادههای معظم شهدای روحانی را از جمله اقدامات در راستای زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای روحانی و معرفی شخصیت آنها در جامعه عنوان کرد./977/ت301/س