توصیههایی در زمینه حمل و نقل آسان برای زائران خانه خدا
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی بعثه مقام معظم رهبری، جابجایی جمعیت زائران ایرانی حاضر در مکه در موسم عمره که در هر روز بیش از 17 هزار نفر هستند، توسط اتوبوسهای سیستم حمل و نقل درون شهری که با برنامه ریزی سازمان حج و زیارت و ستاد عملیات عمره برای خدمات رسانی به زائران در نظر گرفته شده، انجام میگیرد.
اما در این میان زائران در استفاده از این اتوبوسها بایستی نکات و توصیههای ذیل را مورد توجه قرار دهند:
1) فعالیت اتوبوسهای حمل و نقل درون شهری مکه همه روزه نیم ساعت قبل از اذان تا نیم ساعت بعد از اقامه نمازهای 5 گانه خصوصاً نمازهای صبح، ظهر و عشاء متوقف میشود، لذا زائران عزیز در اینخصوص برنامه ریزی لازم را داشته باشند.
2) غیر از زمان یاد شده، اتوبوسها در طول شبانه روز به زائران خدمات رسانی میکنند.
3) در سوار شدن اتوبوسها حق تقدم با سالمندان، بیماران و بانوان است.
4) اتوبوسهای یاد شده تنها موظف به جابجایی زائران در مسیر هتلها تا مسجدالحرام و بالعکس هستند، لذا اگر زائران قصد عزیمت به مراکز خرید و بازار را دارند، بایستی با هماهنگی مدیرکاروان خود، در این خصوص اقدام نمایند.
5) چنانچه زایری به اشتباه سوار یکی از اتوبوسهای سایر خطوط حمل و نقل درون شهری شد، ضمن حفظ خونسردی دوباره میتواند با همان اتوبوس به ایستگاه نزدیک حرم برگردد و در آنجا با مراجعه به عوامل ایرانی بخش حمل و نقل درون شهری که ملبس به کاور زردرنگ هستند، با ذکر نام هتل محل اقامت در مکه، در خصوص انتخاب مسیر و خط اتوبوسرانی صحیح راهنمایی لازم را بگیرد.
6) زائران عزیز از آوردن بار و وسایل حجیم به داخل اتوبوسها جداً خودداری نمایید.
7) هنگام ترک اتوبوسها دقت کنید لوازم شخصی شما از قبیل کیف و گوشی تلفن همراه شما در اتوبوس جا نماند.
8) هنگام اقامه نمازهای جماعت در مسجدالحرام خصوصاً بهنگام اقامه نماز جمعه تا پایان نماز حرم را ترک نکنید زیرا علاوه بر اینکه این رفتار شما از نگاه زائران دیگر کشورها بازتاب مطلوبی ندارد، رانندگان اتوبوسها نیز در این زمان بر اساس مقررات، مجاز به جابجایی مسافران نیستند.
9) دقت داشته باشید که تردد اتوبوسها به هنگام تغییر نوبت کاری رانندگان (ساعت 10 صبح و 10 شب) به مدت نیم ساعت متوقف میشود.
10) اتوبوسهای حمل و نقل درون شهری به کاروان خاصی تعلق ندارد و همه زائران ایرانی میتوانند از این اتوبوسها استفاده کنند.
11) زائران عزیز نباید هیچ گونه وجهی به رانندگان اتوبوسها پرداخت کنند.
12) زائران عزیز در طول سفر عربستان کارت شناسایی خود را که اطلاعات هتلها و خط اتوبوس آنان در مکه روی آن درج شده، همراه داشته باشند.
13) با توجه به اینکه رانندگان اتوبوسها غیر ایرانی بوده و به زبان فارسی مسلط نیستند، در صورت بروز هرگونه مشکلی از مواجهه مستقیم با آنها جداً پرهیز کرده و صرفاً با یادداشت شماره 4 رقمی که در 4 طرف همه اتوبوسها درج شده است، مراتب را به مدیران کاروانها و یا عوامل حمل و نقل ستاد عملیات عمره گزارش دهید./840/د102/ف