راهکارهای برونرفت از بحران ارتداد اجتماعی ارائه شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام نیلی پور، مدیر عامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی(ع) در چهارمین مجمع عمومی انجمن مهدویت که شامگاه چهارشنبه در محل انجمنهای علمی حوزه برگزار شد، گفت: علامه طباطبایی ذیل آیه 54 سوره مائده ترسیمی از جامعه آخرالزمان دارد که در این دوره ارتدادی اجتماعی اتفاق خواهد افتاد.
وی در ادامه افزود: لازم است مشخصات ارتداد اجتماعی آخرالزمان با تحقیق و تبیین آن از سوی علمای اسلام شناخته شده و راهکارهای برون رفت از آن بررسی شود.
مدیر بنیاد مهدویت و آیند پژوهی اصفهان اظهار داشت: در اتفاقات تاریخی، حکمت بر این بود که با غایب شدن رهبران دینی، ارتداد اجتماعی پیش آید؛ این اتفاق در زمان غیبت چهل روزه حضرت موسی(ع) و با حضور حضرت هارون(ع) در اتفاق بنی اسرائیل افتاد و همه افراد به سمت پرستش مجسمه گوساله سوق یافتند.
وی با بیان اینکه نقش رهبران دینی در خصوص جلوگیری از ارتداد اجتماعی بسیار دارای اهمیت است، تأکید کرد: در صدر اسلام نیز این اتفاق با غیبت حضرت رسول اکرم(ص) هنگام وفات ایشان اتفاق افتاد و با اینکه حضرت امیرمؤمنان علی(ع) حضور داشتند، مردم همگی مرتد شدند.
حجتالاسلام نیلی پور یادآور شد: ارتداد اجتماعی که در صدر اسلام و به سبب انتقال رهبریت از حضرت رسول اکرم(ص) به امیرمؤمنان(ع) اتفاق افتاد، بار سنگینی برای اسلام ایجاد کرد و نشان داد که اگر بار دیگر چنین اتفاقی بیفتد، تبعات بسیار بیشتری خواهد داشت.
وی تصریح کرد: غیبت بیش از هزار ساله حضرت مهدی(عج) حساسیت و خطر بسیاری ایجاد کرده است و علمای اسلام باید تلاش کنند تا از خسارتهایی که در دوران غیبت برای مستضعفین و یتیمان آل رسول(ص) روی می دهد کم کنند.
مدیر عامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی(ع) اضافه کرد: مشخصاتی برای دوران غیبت امام مهدی(عج) آورده شده که یکی از آنان بحث ظهور نواصب است؛ روایات معصومین(ع) نسبت به این مسأله هشدارهایی دادهاند و علما نیز باید برای برخورد با پدیده ظهور نواصب خود را آماده کنند.
وی خاطرنشان کرد: تا پیش از ظهور طالبان و جریان داعش، سؤال بود که ظهور نواصب چه معنایی دارد اما هرچه جلوتر میرویم، بحث اسارت اذهان مسلمانان در دستان نواصب عیانتر میشود.
حجتالاسلام نیلی پور عنوان کرد: یکی از ترسیمهایی که برای ایام غیبت حضرت مهدی(عج) بیان شده، دوران یتیمی شیعیان آل رسول الله(ص) است؛ در نقطه مقابل این روایات، کفالت یتیمان آل رسول(ص) را نیز شاهد هستیم.
وی تأکید کرد: ما امروز در دوران یتیمی شیعیان هستیم و می دانیم که در این دوران اگر کسی کفیل نشود آینده مبهمی خواهیم داشت؛ حوزه کفالت فرهنگی این مردم یتیم را به عهده گرفته است.
مدیر بنیاد مهدویت و آیند پژوهی اصفهان با بیان اینکه ارتداد اجتماعی آخرالزمان، ارتداد تنزیلی است، اظهار داشت: مردم در این نوع از ارتداد، نماز میخوانند و روزه میگیرند اما از درون دچار کرم خوردگی فرهنگی میشوند که این مساله از پیش بینی های قرآنی و روایی است.
وی ادامه داد: در روایات ما به نشانههای ارتداد اجتماعی آخرالزمان اشاره شده است؛ این موضوع به این معناست که مردم از تفکرات دینی خود دست کشیده و به سوی یهود و نصاری گرایش پیدا کنند.
مدیر عامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی(ع) تصریح کرد: قرآن بیان می کند که هر کس که تولی یهود و نصارا را بپذیرد تابع آنها تلقی می شود که در این بین ظاهر اسلامی اما باطن یهودی و نصاری است.
حجتالاسلام نیلی پور ابراز کرد: باید خود را برای یک سری جوامع اسلامی مرتد آماده کنیم که فرهنگ یهودی و مسیحی غربی بر مغز آنها سوار شده است؛ در این عرصه دام های گسترده شیطان نیز مورد بحث قرار گرفته و علما باید با اینگونه شبکهها و دامها مبارزه کنند.
وی عنوان کرد: در این عرصه علما به دلیل اینکه غیور هستند و نسبت به دین غیرت دارند باید با این بحران ها مقابله کنند؛ آنچه که در روایات ما است این است که ما با مدیریت عادی نمی توانیم رسالت خود را در دوران غیبت ایفا کنیم؛ حتما باید با مدیریت بحران آشنا باشیم.
مدیر بنیاد مهدویت و آیند پژوهی اصفهان اظهار داشت: اگر ترسیم صحیحی از بحران فرهنگی و دینی در دوران غیبت انجام شود، آمادگی لازم برای مقابله با ارتداد اجتماعی و هجوم افکار یهودی و نصرانی صورت میگیرد.
حجتالاسلام نیلی پور بیان کرد: لازم است که علما آمادگی علمی و عملی با مدیریت بحران داشته باشند؛ همچنین با اصول مدیریت بحران آشنا باشند چراکه در شرایط بحرانی، به وسیله مدیریت عادی کاری از پیش نمیرود.
وی با بیان اینکه دوره آخرالزمان ظلمانی بوده و نیاز به غریق نجات دارد، گفت: مدیریت حضرت زینب(ع) مدیریت بحران بود و باید این مدل مدیریتی به خوبی بازشناسی واقع شود.
مدیر عامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی(ع) با بیان اینکه دانش و تفقه دینی شرط نجات مردم است، خاطرنشان کرد: اگر طلبه در علم دینی آگاهی کافی نداشته باشد، در کار خود شکست میخورد.
وی با بیان اینکه در دوران ظهور بدعتها، عالم میبایست علمش را اظهار کند، تصریح کرد: علمای دین در دوران غیبت امام زمان(عج) باید افزون بر راهنمایی، رهبری کرده و افزون بر دعوت، دلات داشته باشند.
حجتالاسلام نیلی پور در پایان گفت: جامعه امروز ما در دو محور معرفتی و آموزشی و نیز تربیتی و سبک پذیری دچار بحران جدی است و امروز در همه مفاد سبک زندگی و سبک پذیری دچار مشکلات اساسی شدهایم./997/پ201/ی