۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۷
کد خبر: ۲۳۴۵۸۷
حجت‌الاسلام والمسلمین عابدی:

عرفان ناب اسلامی از بطن قرآن و حدیث به مردم عرضه شود

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام والمسلمین عابدی بسط و گسترش مراکزی که به تحقیق و تفحص در علوم ناب اسلامی می‌پردازند را امری ضروری دانست و گفت: باید عرفان ناب اسلامی را از بطن قرآن و حدیث به مردم عرضه کنیم.
حجت الاسلام والمسلمين احمد عابدي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت الاسلام والمسلمین احمد عابدی، رییس دانشگاه علوم و معارف قرآنی کشور  در حاشیه افتتاح دومین دانشکده تحصیلات تکمیلی علوم قرآنی در جمع خبرنگاران تبریز اظهار داشت: پتانسیل شهر تبریز برای تأسیس دانشکده تحصیلات تکمیلی علوم قرآنی بسیار مناسب و در خور توجه است.

 

وی خاطرنشان کرد: زیرساخت‌های بسیاری در آذربایجان شرقی و تبریز وجود دارد که این شهر را برای راه‌اندازی چنین فضایی فراهم می‌سازد؛ چراکه دانشجو و علاقه‌مند به فراگیری علوم قرآنی در این منطقه زیاد است، همچنین دانشجویان و فارغ‌التحصیلان سایر رشته‌ها نیز درصورت وجود چنین دانشگاه‌هایی راغب به ثبت‌نام و تحصیل هستند. چنانچه سابقه نیز نشان داده که دانشجویان رشته‌های پزشکی، مهندسی و... نیز بنابر روحیات و اعتقادات خود افزون بر رشته تحصیلی خویش، در دانشکده قرآن نیز ثبت‌نام کرده و مشغول به تحصیل معارف والای علوم قرآنی شده‌اند.

 


حجت الاسلام والمسلمین عابدی با بیان این‌که درحال حاضر در شهرستان‌های مراغه و خوی دانشکده قرآنی در مقطع کارشناسی وجود دارد، افزود: درصدد هستیم مجوز راه‌اندازی دانشکده علوم قرآنی تبریز را از وزارت علوم اخذ کرده و بتوانیم پاسخگوی نیاز علاقه‌مندان به معارف اسلامی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری باشیم.

 


رییس دانشگاه علوم و معارف قرآنی کشور خاطرنشان کرد: در تبریز به علت دارا بودن اساتید و علمای فرهیخته و وارسته مشکل استاد متبحر و کارآزموده نداریم، از لحاظ پذیرش اجتماعی نیز، فرهنگ آذربایجان از دیرباز پذیرای معارف قرآنی و تعالیم اسلامی بوده است؛ از این رو آینده روشنی برای این دانشکده و رونق و پویایی آن قابل تصور است.

 


وی با اشاره به این‌که پذیرش دانشجو در این دانشکده از طریق کنکور سراسری انجام خواهد گرفت، ادامه داد: نحوه تدریس در مقطع کارشناسی برمبنای اصول سقراطی و افلاطونی، یعنی مباحثه بین دانشجو و استاد صورت می‌پذیرد اما در مقاطع کارشناسی‌ ارشد و دکتری شیوه ارسطویی که دانشجومحور است، در دستور کار قرار می‌گیرد و دانشجو خود به تحقیق و ژرف‌اندیشی در علوم قرآنی و معارف اسلامی می‌پردازد؛ از این رو ظرفیت و حجم کلاس‌ها محدود خواهد بود تا بازدهی و نتیجه عملکرد بیشتر و کیفیت آن قابل استنادتر باشد.

 


این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: غیراز رشته‌های مصوب وزارت علوم برای دانشکده‌های قرآنی که شامل علوم تفسیر قرآن و حدیث است، در رشته‌های کاربردی که به شدت موردنیاز امروز کشور نیز هست، از جمله مدیریت در قرآن، سیاست درقرآن، علوم بین‌رشته‌ای قرآن و... پذیرش دانشجو به‌عمل خواهد آمد.

 


حجت‌الاسلام والمسلمین عابدی با اشاره به تهاجم گسترده فرهنگی از سوی بیگانگان، بسط و گسترش مراکزی که به تحقیق و تفحص در علوم ناب اسلامی می‌پردازد را امری لازم و اجتناب‌ناپذیر برشمرد و گفت: جریان عرفان‌های نوظهور در کشور در حال گسترش بوده و به یغمای دین و ایمان جوانان می‌پردازد؛ بنابراین باید عرفان ناب اسلامی را از بطن قرآن و حدیث به مردم عرضه کنیم.//935/پ202/ب4

ارسال نظرات