۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۸
کد خبر: ۲۳۴۲۲۳
آیت‌الله نوری همدانی در دیدار مجمع عمومی جامعه مدرسین:

بدون مشورت و همفکری نمی‌توان حوزه را پیش برد/ تعهد انقلابی باید در حوزه تقویت شود

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت‌الله نوری همدانی با بیان این‌که مطالبه رهبر معظم انقلاب همفکری میان مسؤولان حوزه است، گفت: مشورت لازم است تا اساتید، مدرسین، طلاب و مسؤولان حوزه با هم فکر واحدی داشته باشند، این فکر نیز باید فکر اسلام، انقلاب، اصلاح، تخلق به اخلاق، تبلیغ و دعوت مردم به اسلام باشد.
آيت الله نوري همداني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله حسین نوری همدانی، از مراجع تقلید شامگاه پنج شنبه در دیدار اعضای هیأت رییسه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، وظیفه علما و طلاب را در قبال حوزه‌های علمیه بسیار مهم ارزیابی کرد.

 

وی تأکید کرد: علمای بزرگ ما نسبت به مدیریت حوزه‌ها بسیار جدی، دلسوزانه و خیرخواهانه عمل می‌کردند؛ باید کسانی که متصدی و دست اندرکار حوزه علمیه قم هستند همانند پدری مهربان برای کارها وقت گذاشته و با دلسوزی آنها را انجام دهند.

 

این مرجع تقلید با بیان این‌که در حوزه علمیه باید درس اخلاق برگزار شود، اظهار داشت: از نخست علمای ما مواظب بودند که در حوزه علمیه قم درس اخلاقی باشد تا الگویی برای حوزه‌های دیگر شهرها شود، البته در این زمینه باید از فرد متخلق به اخلاق اسلامی بهره برد.

 

وی ادامه داد: از ابتدا در حوزه علمیه قم درس اخلاق برگزار می‌شده است، اکنون نیز باید در آن حداقل هفته‌ای یک جلسه درس اخلاق باشد که مجمع عمومی جامعه مدرسین می‌تواند در این باره فرد یا افرادی را انتخاب و معرفی کند؛ علم باید توأم اخلاق باشد؛ اخلاق در عمل و فکر انسان بسیار اثر می‌گذارد؛ برخی می‌گویند چرا در حوزه علمیه قم درس اخلاقی نیست که دیگران نیز از آن بهره ببرند.

 

حضرت آیت‌الله نوری همدانی شناخت استعدادهای طلاب را یک ضرورت دانست و بیان داشت: خدا استعدادها را گوناگون خلق کرده است که باید با شناخت آنها افراد را طبقه بندی کرد؛ باید افق دید، فکر، استعداد و فکر انقلابی افراد را شناخت و براساس نیازها مطالب را برنامه ریزی و بیان کرد.

 

وی تصریح کرد: امروز طبقه بندی نداریم و این مشکل ایجاد می‌کند؛ چرا که استعدادها در هر زمینه‌ای متفاوت هستند، برای نمونه هر فردی در زمینه‌های مختلفی همانند فقه، اصول، کلام، فلسفه، قضاوت و دیگر مسائل استعداد دارد.

 

این مرجع تقلید تصریح کرد: باید ویژگی‌ها افراد را شناخت و براساس استعدادشان برنامه ریزی کرد، از نخست طبقه بندی استعدادها در حوزه رسم بود و اکنون این‌گونه نیست؛ باید طبقه بندی کنیم که هر فردی در چه زمینه‌ای تخصص دارد.

 

حضرت آیت‌الله نوری همدانی نظم در امور را نیز بسیار مهم دانست و بیان داشت: باید نظم داشته و نسبت به مسائل منظم نظارت کرد؛ چرا که موفقیت به نظم فرد بستگی دارد، طلبه باید منظم در جلسه درس شرکت کند تا به موفقیت برسد.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این‌که ادبیات، قلم و بیان بسیار مهم بوده و در حوزه باید نسبت به آن توجه ویژه‌ای شود، گفت: یکی از کارهای شما باید تعلیم نویسنده باشد، البته منظور خوش خط بودن نیست، بلکه نویسندگی فنی است که فرد باید در نزد استاد حضور پیدا کند، عالم باید قلم و بیان داشته باشد.

 

وی افزود: تعهد و دلسوز بودن نسبت به انقلاب از دیگر مسائلی است که باید طلبه داشته باشد، امروز دوره ویژه‌ای بوده و افراد نگاه خاصی به حوزه دارند، وظیفه ما نیز ویژه است، انقلاب از حوزه شروع شد، باید کسانی که در حوزه درس می‌خوانند تعهد انقلابی داشته باشند، امروز غرب از ما جواب می‌خواهد و می‌گوید که اسلام چگونه می‌تواند مشکلات ما را حل کند.

 

این مرجع تقلید عنوان کرد: یکی دیگر از مسائل حضور طلاب و اساتید حوزه علمیه قم در شهرهای مختلف برای تبلیغ دین است، امروز در شهرهای زیادی عالم نداریم، در حوزه افراد زیادی هستند که می‌توانند هجرت کرده و در این مناطق به خدمت بپردازند.

 

حضرت آیت‌الله نوری همدانی در ادامه سخنان خود با بیان این‌که رهبر معظم انقلاب نعمت بزرگ الهی برای ما هستند و توانسته‌اند پس از امام راحل کشتی انقلاب را در دریای پر تلاطم امروز هدایت کنند، تأکید کرد: ایشان نظرشان این است که یک فکر در حوزه حاکم باشد؛ ‌از این‌رو نیاز به مشورت و تبادل نظر داریم.

 

وی افزود: مشورت لازم است تا اساتید، مدرسین، طلاب و مسؤولان حوزه همه با هم فکر باشند، این فکر نیز باید فکر اسلام، انقلاب، اصلاح، تخلق به اخلاق، تبلیغ و دعوت مردم به اسلام باشد./993/پ202/ج

ارسال نظرات