اصلاح الگوی مصرف نیازمند حضوری همگانی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام مهدی ماندگاری عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا شب گذشته در همایش سرطان مصرف با اشاره به اینکه جامعه ما در سرانه مصرف آمار بالایی دارد گفت: پیامبر در بعثت تنها بود، در انقلاب امام تنها بود و هنگام ظهور امام تنها آمده، این امور اثبات میکنند که هم یک دست صدا داره و با یک گل بهار میشود.
وی با توجه به اینکه در شرایطی هستیم که رسانه ها به ویژه رسانه های دیداری که فضای خانواده ها را اشغال کرده، تبلیغات ویژه ای دارند و مصرف گرایی را توسعه میدهند اظهارداشت: اعتدال یعنی خود اسلام، مصرف از نیازهای واجب یک انسان است، برای هر نیاز انسان دو سفره باز است یکی شیطانی یکی الهی، خداوند به نقل از شیطان در سوره ابراهیم آورده، هرچه که در این سفره گذاشتم جز برای گمراهی انسان نبود، از این رو در روز قیامت نمی توان شیطان را ملامت کرد زیرا که از قبل قصد و نیت خود را گفته است.
حجت الاسلام ماندگاری در ادامه افزود: شیطان برای بازار گرمی خود سه کار انجام میدهد، اول شیطان فوق تخصص نیاز شناسی است، نیاز را درست تشخیص داده و آدرس اشتباهی میدهد، دوم شیطان فوق تخصص ظاهر سازی است، آن قدر همه چیز را زیبا نشان میدهد که انسان به هوس آید.
وی با تاکید بر ارزشهای بنیادی انسان ابراز داشت: سومین راهی که شیطان از آن استفاده میکند به واسطه ارزش ها است، به عنوان مثال اکثر فروشنده ها برای فروش و صحت مرغوبیت کالای خود قسم میخورند و یا در هنگام ایام میلاد یا سوگواری تبلیغات خود را با این مفاهیم آمیخته میکنند و از آن ها سوء استفاده میکنند.
حجت الاسلام ماندگاری یا اشاره به چرایی رفتن انسان به سوی سفره شیطانی تصریح کرد: کسانی که به روز جزا و آخرت ایمان ندارند در این راه قدم میگذارند، مصرفهای ما از بین نمیرود بلکه باعث ساخته شدن بهشت یا جهنم به نسبت و طریقه مصرف ما میشود، هرکس که به فکر آخرت خود است از مصرف خود مراقبت میکند.
وی درباره دعوت به مصرف گرایی از سوی رسانه ها و جامعه بیان داشت: در تحلیل مشکلات مردم باید گفت مردم به سه دسته تقسیم میشوند، دسته اول کسانی هستند که خود زنی میکنند و مقصر را فقط خود میدانند، دسته دوم کسانی هستند که فرا فکنی میکنند و دیگران را متهم میکنند، دسته سوم که عاقلانه تر از بقیه است، تقسیم تقصیر میکنند و منطقی فکر میکنند، رسانه به عنوان یک عامل جدی مصرف گرایی در جامعه است، البته رسانه نشان داده است که اگر بخواهد این الگو را میتواند از بین ببرد، به بهانه بودجه مصرف گرایی را در جامعه رواج میدهند.
حجت الاسلام ماندگاری در باره میزان مشارکت مردم در مصرف گرایی گفت: تک تک ما مردم در این سرطان شریکیم، هرکسی که هر نوع مصرفی دارد یک سوال باید پرسید و آن این است " برای این مصرف خود در روز جزا چه جوابی دارید؟" سوال کنیم مصرف شما در قیامت چه تصویری خواهد داشت؟ اسراف، زیاد مصرف کردن نیست بلکه درست مصرف نکردن است، در هرجایی که ارزش مصرف دارد زیاد مصرف کنید یا به عبارت دیگر نگوییم مصرف نکنید بگوییم چی و چگونه مصرف کنید، از این بهتر هم میشود مصرف کرد.
وی با اشاره به سرطان مصرف خاطرنشان کرد: مبارزه با این سرطان نیازمند انقلاب و نیروی انقلابی است، هر کسی با هرچه که در توان دارد باید پا در این میدان بگذارد، در انقلاب هیچ کس حقوق نمیگرفت، برای اصلاح الگوی مصرف همه باید به میدان آیند، اگر کار برای خداوند باشد تلف و گم نمیشود، همان طور که خیلی از شعارها یک جریان شد امیدوارم اصلاح الگوی مصرف هم یک جنبش شده و این سرطان بدخیم که البته قابل در مان است را از بین ببرد./827/پ202/ب4