تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند تغییر سبک زندگی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابلسر، حجت الله عبدالملکی، عضو هیأت علمی دانشکده معارف اسلامی دانشگاه امام صادق(ع) امروز در جمع دانشجویان مازندران در بابلسر با بیان اهمیت توجه و جهت گیری در کشور به مبانی اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی عبارت است از اقتصادی که در شرایط دشواری، تهدید و دشمنی بتواند اهداف متعالی کشور و پیشرفت را محقق سازد.
وی با بیان ماهیت این نظریه اقتصادی تصریح کرد: با برنامه ریزی های دقیق اقتصادی و فرهنگی اصلاح جهت ها و تعیین مسیر و الگوی پیشرفت می توان به اقتصاد مقاومتی تکیه کرد.
این استاد مبانی اقتصاد اسلامی با بیان کلیدهای اقتصاد مقاومتی افزود: کلید اصلی اقتصاد مقاومتی تقویت تولید ملی و جهاد اقتصادی بر اساس مبانی روابط اقتصاد اسلامی است.
وی خاطرنشان کرد: هدف اقتصاد اسلامی فراهم کردن مقدمات و شرایط اقتصادی برای پیشرفت و حرکت انسان به سوی کمال مطلق است.
عبدالملکی ضمن بیان این مطلب که اقتصاد اسلامی شامل دو جز معرفتی و رفتاری است، گفت: اقتصاد مقاومتی نسخه معاصر نظام اقتصادی اسلامی است که با تقویت تولید و جهاد اقتصادی می توان به آن نائل شد.
وی ادامه داد: ظرفیت های شگفت انگیز اقتصاد ایران، فرصت مناسب و خصومت های اقتصادی دشمنان، مانعی در جهت عدم تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است.
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) خصومت های اقتصادی معاصر را در دو بعد داخلی و خارجی عنوان و تصریح کرد: تحریم های مختلف نظیر بنزین، روابط بانکی، نفتی، تبادل کالا، فناوری و حمل و نقل از جمله خصومت های اقتصادی خارجی برای ضربه زدن به اقتصاد ایران است.
وی با اشاره به خصومت های داخلی در حوزه اقتصاد ایران گفت: تورم و بیکاری شدید و کمبود کالا را از خصومت های داخلی است که به وسیله رفتار نامناسب برخی مصرف کنندگان، تولیدکنندگان و مسؤولان ایجاد می شود.
عبدالملکی به نقش مردم در تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: مردم با اصلاح الگوی مصرف، ورود به عرصه تولید با کارآفرینی و تولید کالاهای اساسی و انتخاب شایسته افراد در رأس تصمیم گیری ها نقش بسزایی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند.
وی بهره گیری مناسب از ظرفیت مردمی در اقتصاد را یادآور شد و اذعان کرد: تقویت تولید ملی باعث افزایش موجودی کالا در اقتصاد، کاهش تورم، کاهش وابستگی به کالاهای خارجی، کاهش نیاز به ارز و افزایش اشتغال در کشور خواهد شد.
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با بیان فرهنگ سازی در زمینه ترویج سبک زندگی متناسب با اقتصاد اسلامی یادآور شد: مسؤولان باید با رفتاری جهادی و درست کردن جهت گیری ها موجب افزایش درآمد، رفاه و و در نهایت افزایش درآمدهای دولت از طریق دریافت مالیات و بی اثر شدن تحریم های متخلف در حوزه اقتصاد شوند./1313/پ202/ب1