نباید با عزاداریهای موهن بهانه به دست دشمن داد
نرجس یاوران مدیر مدرسه علمیه نجمه خاتون شهرری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، ضمن عرض تسلیت ایام شهادت اباعبدالله الحسین(ع) با اشاره به رسالت حوزویان و مبلغان در عرصه آسیبشناسی عزاداری گفت: معرفی حقیقی و واقعی ابعاد مختلف شخصیت اهلبیت(ع) و به ویژه امام حسین(ع)، همچنین بیان علل قیام امام حسین(ع)، دشمن شناسی و تطبیق دشمنان امروز با دشمنان زمان اهلبیت(ع) و دروافع معرفی دقیق دو اصل تولی و تبری در کنار یکدیگر از جمله وظایف مبلغان و حوزویان در عرصه عزاداری امام حسین(ع) است.
وی در بیان نکاتی که باید مبلغان در مباحث معرفتی دین رعایت کنند، عنوان کرد: مبلغان و روحانیان باید تلاش کنند تا دین را همانطور که هست به مردم نشان دهند نه با سختگیری افراطی سبب دین گریزی شوند و نه آنقدر دین را با تساهل و تسامح همراه کنند که به یک امر پیش پا افتاده تبدیل شود باید تصویر واقعی و حقیقی را به ارائه کرد تا مردم نسبت دین اکراه نداشته باشند.
عزاداری باید با معرفت همراه باشد
مدیر مدرسه علمیه نجمه خاتون شهرری در توصیه به مداحان اهلبیت(ع) در رابطه با مقتلخوانی اظهار داشت: مداحان باید توجه داشته باشند که هدف از عزاداری صرف گریاندن و سینه زنی نیست چرا که گریه و سینه زنی اگر با معرفت اهل بیت(ع) و امام حسین(ع) همراه نباشد اصلا ارزشی ندارد.
وی در ادامه افزود: به نظر میرسد مداحان بسیار بهتر از سخنوران میتوانند جوانان و نوجوانان را با اهل بیت(ع) آشنا کنند و در آنها شوق شرکت در مراسم های اهل بیت(ع) را ایجاد نمایند بنابراین باید سعی کنند در مقتل خوانیها از مقاتل معتبر استفاده کنند تا از طرح خرافات در عزاداری جلوگیری به عمل آید زیرا افزون بر شور حسینی نیاز به شعور حسینی نیز است.
یاوران با اشاره به اینکه امروزه دشمنان از برخی آسیب های عزاداری همچون قمه زنی و یا تقلید از خوانندگان پاپ سوء استفاده می کنند و اینکه چه باید کرد که محافل عزاداری و سوگواری بهانه ای برای رسانه های بیگانه نشوند، گفت: همه باید تلاش کنند تا عزاداران حسینی نسبت به انعکاس این حرکات آگاه شده و بدانند که بیگانگان چه برداشت هایی از این حرکات دارند این حرکات موجب وهن اسلام می گردد همه باید تمام تلاش خود را به کار گیرند تا عزاداری به شیوه صحیح آن یعنی عزاداری به سبک اهل بیت(ع) به عزاداران حسینی آموزش داده شود.
اهل بیت(ع) از ابتدای محرم عزاداری را آغاز میکردند
مدیر مدرسه علمیه نجمه خاتون شهرری با اشاره به سیره اهل بیت(ع) در عزاداری امام حسین(ع)، بیان داشت: اهل بیت(ع) به شیوههای مختلفی چون برپایی مجالس عزا از ابتدای ماه محرم، اصرار به برپایی مجالس عزا توسط خانمها، دعوت شاعران اهل بیت(ع) اکرام، بزرگداشت و دادن صله به آنها و نیز اکرام و اطعام عزاداران حسینی به برپایی مجالس عزاداری میپرداختند.
وی با اشاره به وظیفه طلاب خواهر نسبت به مجالس عزاداری زنانه ابراز کرد: به این دلیل که غالبا در مجالس بانوان بحث احکام مطرح است بنابراین ضرورت دارد که طلا ب خواهر نسبت به یادگیری احکام و شیوه های یاد دادن آن اهتمام ویژه داشته باشند و از طرف دیگر با توجه به هدف اصلی تشکیل این جلسات سعی کنند تا از مناقب بانوان حاضر در کربلا و نیز چگونگی عزاداری بانوان اهل بیت(ع) بیشتر برای بانوان صحبت کنند.
یاوران در پایان با اشاره به اقدامات حوزه علمیه خواهران دررابطه با ارتقاء کیفیت مجالس عزاداری خواهران خاطرنشان کرد: به طور قطع حوزههای علمیه در دو بخش محتوایی و مهارتی میتوانند وارد عمل شوند و نیروهای طلاب خواهر را آموزش داده و با نظارتهای مستمر بربرگزاری مجالس بانوان در مناطق مختلف از به انحراف کشیده شدن این مجالس و هرز رفتن نیروهای خود جلوگیری کنند. /807/ت302/ب4