مراء اعمال خوب انسان را نابود میکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین رشاد رییس شورای حوزههای علمیه تهران امروز در جلسه درس اخلاق، گفت: آثار مراء را می توان به آثار انفسی و درونی و آثار آفاقی و بیرونی تقسیم کرد؛ آثار انفسی و درونی همچنین به دو دسته آثار معنوی و اخلاقی و نیز آثار معرفتی و علمی تقسیم میشود.
متولی مدرسه علمیه امام رضا(ع) با بیان اینکه بارزترین رذیلت شیطان مراء بوده است، بیان داشت: از این رذیلت همهجا به شر تعبیر شده است؛ هرآنچه از مراء میخیزد شر بوده و در مراء هیچ فایدهای نیست.
رییس شورای حوزههای علمیه تهران با اشاره به روایت امام صادق(ع) که مراء اعمال خوب انسان را نابود میکند، خاطرنشان کرد: مراء بطور معمول در حوزه معرفت و مجادلههای علمی مطرح میشود و به همین دلیل سراغ ما طلبهها بیشتر میآید.
حجتالاسلام رشاد با بیان این مطلب که کسی که مغرضانه عیبجویی میکند پایش میلرزد، گفت: کسی که مراء میکند حرف را میشنود ولی تمام ذهنش معطوف به نقاط ضعف گوینده است.
وی با اشاره به اینکه مراء باعث مشوش شدن چهره انسان میشود و انسان را سبک میکند گفت: بعضیها با نفی دیگران خودشان را اثبات میکنند. در حدیثی از حضرت امیر(ع) آمده که مراء باعث آبروریزی میشود.
متولی مدرسه علمیه امام رضا(ع) با بیان اینکه بین مراء و بحث علمی تفاوتهای زیادی وجود دارد، گفت: حدیثی از امام حسین(ع) آمده که با این دو دسته مراء نکن؛ آدم شکیبا و حکیم و دیگری سفیه. حکیم به مرور زمان بر تو غلبه میکند و سفیه تو را نابود میسازد.
رییس شورای حوزههای علمیه تهران افزود: در روایت دیگر از امام صادق(ع) آمده است که با حلیم و حکیم مواجهه کردن باعث میشود که او شما را از خود دور سازد، این امر باعث بازماندن شخص مراء کننده از معرفت میشود./9597/پ203/ب4