آنچه از قرآن میفهمیم متناسب با قدر واقعی کلام خدا نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله حسین وحید خراسانی از مراجع تقلید صبح امروز در نخستین جلسه درس تفسیر خود در سال تحصیلی جدید به ادامه تفسیر سوره مبارکه «یس» پرداخت.
وی در ادامه به تفسیر آیه «وَالشَّمْسُ تَجْرِی لِمُسْتَقَرٍّ لَّهَا ذَلِکَ تَقْدِیرُ الْعَزِیزِ الْعَلِیمِ»، پرداخت و گفت: این آیه موضوعات مختلفی دارد که در تفاسیر کما هو حقه به آن تعرض شده و ما نیز آنچه باید انجام دهیم، نداریم.
این مفسر برجسته قرآن ادامه داد: عظمت خورشید در آیات قرآن فراوان ذکر شده است و تأمل در آنها ما را به این عظمت رهنمون میکند.
حضرت آیتالله وحید خراسانی با اشاره به داستان حضرت ابراهیم(ع) با نمرود، خاطرنشان کرد: خورشید ابزار محاجه حضرت ابراهیم(ع) با نمرود و مایه بهت اهل کفر بود.
مفسر برجسته تفسیر قرآن در ادامه با اشاره به مراتب عقل، بیان کرد: عقل به اولین و آخرین تقسیم شده و مراتبی دارد؛ اما عقل کل و کل عقل منحصر به عصاره عالم و آدم پیامبر خاتم(ص) است.
این مرجع تقلید با اشاره به آیه «فَاصْبِرْ عَلَی مَا یَقُولُونَ وَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّکَ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ وَقَبْلَ الْغُرُوبِ»، اظهار کرد: خداوند در این آیه به بشر میفهماند که هرآنچه در عالم است وابسته به دو کلمه طلوع و غروب است.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه ادامه داد: طلوع خورشید مبدأ الحرکات و غروب آن مبدأ السکنات است.
وی با بیان اینکه از پیامبر(ص) در قرآن به «سِراجاً مُنِیراً» تعبیر شده است، افزود: خداوند در قرآن به پیامبر(ص) فرمود تو سراج منیری و هم نور و هم سراج را به ایشان نسبت داد.
حضرت آیتالله وحید خراسانی با اشاره به اینکه پیامبر(ص) خورشید ملکوتی است که کار خورشید در مُلک را میکند، افزود: اگر خورشید و تأثیر آن در مواد را بشناسیم آن وقت متوجه تأثیر خاتم(ص) خواهیم شد.
مفسر برجسته تفسیر قرآن با تأکید بر اینکه بحث در مورد قرآن مفصل است، گفت: اگر خوب تدبر شود روشن میشود کلام امیر مؤمنان(ع) معلم این کتاب و آنچه ما میفهمیم به اندازه فهم ما از قرآن است نه به اندازه قدر واقعی کلام خدا./927/پ202/ج