۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۷
کد خبر: ۲۱۶۲۸۵
بیژن نوباوه:

دولت‏های گذشته و دولت فعلی هیچ نقطه اشتراکی در تعریف فرهنگ ندارند

خبرگزاری رسا ـ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به ابراز نگرانی رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید از مسائل فرهنگی کشور، گفت: رهبر معظم انقلاب در سخنانی فرمودند مسأله فرهنگ برای کشور مانند اکسیژنی و تنفسی است که بدن به آن نیاز دارد و بسیار حیاتی است.
بيژن نوباوه

بیژن نوباوه نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در گفت‏وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به ابراز نگرانی رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید از مسائل فرهنگی کشور، گفت: رهبر معظم انقلاب در سخنانی فرمودند مسأله فرهنگ برای کشور مانند اکسیژنی و تنفسی است که بدن به آن نیاز دارد و بسیار حیاتی است.

وی با بیان این‏که اگر در حوزه فرهنگ مشکل داشته باشیم بی‏شک در حوزه‏های دیگر نیز دچار مشکل خواهیم شد، ابراز داشت: مسأله فرهنگ مسأله مهمی است چرا که مانند مسائل دیگر زود بازده نیست و اگر امروز نباشد کسی جای خالی آن را احساس نمی‏کند و به همین خاطر معمولا از دید دولت‏ها پنهان می‏ماند و متأسفانه باید آن همتی که صرف آن کنند را مشاهده نمی‏کنیم.

نوباوه با اشاره به اینکه مسأله فرهنگ در دو دهه اخیر در کشور با چالش‏هایی رو به رو بوده است، تصریح کرد: ما در جمهوری اسلامی نقطه نظرات مشترک در زمینه فرهنگ خیلی کم داریم چرا که می‏بینیم دولت‏های گذشته مانند سازندگی، اصلاحات و همچنین دولت احمدی نژاد هیچ وجه اشتراکی از تعریف درباره فرهنگ با هم ندارند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: اولین راهکار در زمینه مبارزه با مشکلات فرهنگی، یکسان سازی دیدگاه درباره منافع ملی و ارزشهای بومی، سنتی و اسلامی است و باید با یک هدف مشترک به سوی آن حرکت کنیم.

وی تعاریف مختلف از فرهنگ و همچنین نگاه سیاسی به فرهنگ را بزرگترین چالش دولت اصلاحات دانست و ابراز داشت: این مسائل بسیار خطرساز و ضربه زننده به فرهنگ کشور است چرا که ورود لوازم فرهنگی به کشور و آسیب دیدن فرهنگ بومی اسلامی ما ریشه در جا افتادن این مسائل در درون دولت اصلاحات داشت.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان این‏که نباید با تغییر افراد مسؤول، تعاریف ما از فرهنگ نیز تغییر کند، گفت: همه ما فکر می‏کردیم با روی کار آمدن دولت آقای احمدی‏نژاد که دولتی اصولگرا بود، وضعیت فرهنگ تغییر خواهد کرد ولی دیدیم که اینگونه نشد و حتی در این زمینه تقابل هم شد چرا که افرادی روی کار آمدند که نسبت به فرهنگ بسیار بی ربط بودند و اصلا هیچ گونه شناختی در این زمینه نداشتند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: وقتی دولت سابق تمام دستگاه‏های نظامی، قضایی، جزایی و دولتی را برای اجرای یک بحث فرهنگی بسیج می‏کند و به کف خیابان می‏کشد نتیجه آن را فقط در یک فیلم با نام گشت ارشاد می‏توان مشاهده کرد و دیگر هیچ و این بیانگر تفاوت دیدگاه آنها است.  

نوباوه با بیان این‏که برخی از آقایان دولت فعلی اصلا خیلی از موضوعات فرهنگی را قبول ندارند، ابراز داشت: رفتارهایی که در دولت آقای روحانی مشاهده می‏کنیم از لحاظ رفتارهای صحیح فرهنگی شباهت بسیار کمی با مولفه‏های فرهنگی دارد و متأسفانه دیده می‏شود که در بسیاری از موارد اصول را نیز زیر پا می‏گذارند و این بیانگر این است که این افراد تخصص و کارایی و صلاحیت کار فرهنگی در کشور را ندارند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: بودجه فرهنگی در کشورهای دیگر 7 درصد بودجه کل آن کشور است ولی متأسفانه در کشور ما در بهترین حالت در دولت‏ها بودجه فرهنگی به 5 درصد نرسیده و در شرایط عادی پایینتر از 3 درصد بوده است که در مقایسه با بودجه فرهنگی کشور آمریکا 8 درصد پایین‏تر است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه در سالی که به نام فرهنگ و مبارزه با تحرکات ضد ارزش‏های نظام نام گذاری شده است شاهد این هستیم که دولت پایین‏ترین بودجه را برای فرهنگ در نظر گرفته که این تعارضات نشان از این دارد که این دولت وضعیتی نابسامان و نامطلوب در زمینه فرهنگ دارد./922/302/ع

ارسال نظرات