۱۰ تير ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۲
کد خبر: ۲۱۱۵۱۲
آیت‌الله موسوی جزایری در تفسیر دعای روز سوم رمضان؛

عدم تشخیص راه درست از ویژگی‌های انسان بی بصیرت است

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در خوزستان اظهار داشت: انسان بی بصیرت با شیطنت شیاطین به سرعت گول می خورد و توان تشخیص راه صحیح از غیر صحیح را ندارد.
آيت الله موسوي جزايري، امام جمعه اهواز و نماينده ولي فقيه در خوزستان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آیت الله سید محمدعلی موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در خوزستان عصر امروز در جلسه تفسیر دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان با قرائت دعای روز سوم «اللهمّ ارْزُقنی فیهِ الذّهْنَ والتّنَبیهَ و باعِدْنی فیهِ من السّفاهة والتّمْویهِ واجْعَل لی نصیباً مِنْ کلّ خَیْرٍ تُنَزّلُ فیهِ بِجودِکَ یا أجْوَدَ الأجْوَدینَ»، اظهار داشت: معنی این عبارت این است، خدایا روزى کن مرا در آن روز هوش و خودآگاهى را و دور بدار در آن روز از نادانى و گمراهى و قرار بده مرا بهره و فایده از هر چیزى که فرود آوردى در آن به بخشش خودت اى بخشنده‌ترین بخشندگان. 

وی با اشاره به عبارت «اللهمّ ارْزُقنی فیهِ الذّهْنَ و والتّنَبیهَ» در دعای روز سوم، خاطرنشان کرد: قدرت عاقله و توان فکر کردن سبب شده است که انسان اشرف مخلوقات لقب گیرد؛ از این رو انسان باید از قدرت در مسیر گسترش معلومات خود و عبرت گرفتن از گذشته استفاده کند.

 

وی با بیان این که ذهن انسان آلت قدرت عاقله است، اظهار داشت: انسان باید با عقل خود مجهولات ذهنی را به معلومات تبدیل کند و از این طریق از کارهای زشت و ناپسند فاصله گیریم.

 

آیت الله موسوی جزایری با بیان این که شرط استجابت دعا، عمل کردن است، خاطرنشان کرد: کسی که دعا می کند بدون آن که اقدامی انجام دهد به نتیجه نخواهد رسید.

 

نماینده ولی فقیه در خوزستان با بیان این که تعقل و قوه درک صحیح دارای اسباب و شرایطی است، اظهار داشت: برخی از این اسباب در اختیار انسان هستند و برخی دیگر نیز از تحت کنترل انسان خارج هستند.

 

دسته بندی انسان از لحاظ عقلانیت

 

امام جمعه اهواز با استناد به کتاب « انوار النعمانیه نوشته علامه جزایری » خاطرنشان کرد: انسان سه دسته هستند، کسانی که دارای هوش و استعدادی بالا هستند، دسته دوم کسانی که استعدادی متوسط دارند و دسته سوم نیز کسانی هستند که از قدرت هوش و استعداد پایین برخوردارند.

 

آیت الله موسوی جزایری با بیان این که تقسیم بندی این سه دسته از اساس خلقت آغاز می شود، اظهار داشت: دسته اول افرادی هستند که خدواند عقل را در اصل طینتشان عجین کرده است.

 

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان در ادامه تصریح کرد: ایجاد قوه عاقله در دسته دوم از دوران رضا یا همان دوران شیرخوارگی آغاز شده است و در دسته سوم نیز از دوران پس از شیرخوارگی و یا در دوران رشد آغاز شده است.

 

راهکارهای تقویت ذهن از دیدگاه اسلام

 

امام جمعه اهواز با اشاره به شرایط تحت اختیار انسان در تقویت قوه عقل اظهار داشت: نظافت، تطهیر و بدن را پاک کردن و شستن سر با سدر عقل را تقویت می کند.

 

آیت الله موسوی جزایری به دیگر راهکارهای تقویت ذهن اشاره کرد و گفت: مسواک زدن، تمیز کردن دندان ها و لثه، انس با قرآن و خواندن مداوم این کتاب آسمانی همراه با تدبر و تفکر و گرفتن روزه مستحبی به شرطی که سبب ضعف در بدن انسان نشود از شرایط تقویت ذهن انسان است.

 

نماینده ولی فقیه در خوزستان با اشاره به اهمیت هم نشیینی با علما و بزرگان خاطرنشان کرد: معاشرت با علما و افراد فهیم و با تجربه سبب می شود انسان به صورت ناخودآگاه از آنان تأثیر پذیرد.

 

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر تدبر در قصص گذشتگان و با اشاره به آیه « لَقَدْ کَانَ فِی قَصَصِهِمْ عِبْرَةٌ لِّأُوْلِی الأَلْبَابِ » اظهار داشت: خواندن داستان های صحیح تاریخ و عبرت گیری از آنان از دیگر شرایطی است که عقل انسان را تقویت می کند.

 

آیت الله موسوی جزایری با اشاره به عبارت «و باعِدْنی فیهِ من السّفاهة والتّمْویهِ» خاطرنشان کرد: سفاهت به معنای کم و عقلی و حماقت است و تمویه به معنای این است که انسان ظاهر خوبی داشته باشد اما درک صحیح و فهم صحیحی از مسائل نداشته باشد.

 

نماینده ولی فقیه در خوزستان نداشتن بصیرت را از علایم حماقت دانست و گفت: انسان بی بصیرت با شیطنت شیاطین به سرعت گول می خورد و توان تشخیص راه صحیح از غیر صحیح را ندارد.

 

آیت الله موسوی جزایری با بیان این که یکی دیگر از علایم انسان کم عقل که در کتب فقهی آمده، ولخرجی است، اظهار داشت: انسان نادان در امور مالی خود حساب و کتاب ندارد و خرج های بیهوده انجام می دهد.

 

امام جمعه اهواز تعجب و خنده بی مورد را از یگر علایم سفاهت دانست و افزود: عکس العمل های بی مورد و بدون دلیل از ویژگی هایی است که در انسان های سفیه یافت می شود.

 

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری به عبارت «واجْعَل لی نصیباً مِنْ کلّ خَیْرٍ تُنَزّلُ فیهِ» اشاره کرد و گفت: پیامبر در خطبه آخر خود در ماه شعبان فرموده که ماه رمضان ماهی با برکت است و شما در این ماه مهمان خداوند هستید و در این ماه اعمال و خواب شما عبادت است./9464/پ202/ب4

ارسال نظرات