۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۰
کد خبر: ۲۰۵۴۹۲
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:

رشد و جهت گیری تکنولوژی، فرهنگ می خواهد

خبرگزاری رسا ـ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: رشد و جهت گیری تکنولوژی، فرهنگ می خواهد و بسترسازی آن باید در مدارس انجام شود و در دانشگاه های صنعتی دانشجویان علوم انسانی را فرا بگیرند و رشته های بین علوم انسانی و علوم پایه راه اندازی شود در نتیجه جهات انسانی و دغدغه انسانی دانشجویان و دانشمندان بیشتر خواهد بود.
گلشني، عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مهدی گلشنی، چهره ماندگار فیزیک و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی صبح امروز یکشنبه 21 اردیبهشت ماه در نخستین همایش ملی فرهنگ و تکنولوژی که در سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف در حال برگزاری است با اشاره به این‌که فرهنگ عبارت است از باورها، هنرها، آداب و رسوم گفت: اگر به فرهنگ ایرانی چه قبل از اسلام و په بعد از اسلام بنگرید می‌بینید که معارف همیشه در فرهنگ ایرانیان بوده است.

وی با بیان این‌که ناصرخسرو فرهنگ را گردآورنده همه تجربیت ها دانسته است اظهار داشت: متاسفانه در وضعیت فعلی جامعه ما فرهنگ یک بخش فراموش شده است و علم و تکنولوژی اولویت‌های اولیه به حساب می آیند بدون این‌که به فرهنگ توجه شود.

گلشنی با تاکید بر این‌که اگر در جامعه ما یک نظر خواهی از دانشجویان بشود که علم و تکنولوژی را برای چه می خواهیم به جواب روشنی نمی‌رسیم گفت: در گذشته تکنولوژی، کشف بشر به دنبال نیازهایش بود و آثار محدودی داشت ولی در عصر جدید تکنولوژی متاثر از علم شده است، تکنولوژی های قدیم خیرش عام بود و همه استفاده می کردند ولی تکنولوژی جدید در دست اغنیا و قدرتمندان است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: این وضعیت دانشمندان را بیدار کرده است و در نیمه اول قرن بیستم بعد از جنگ جهانی اول تعدادی از دانشمندان صدایشان بلند شد و بر علیه تکنولوژی سخن گفتند و پس از جنگ جهانی دوم صدای اعتراض دانشمندان بیشتر و بیشتر می شود و عده ای از آنان احساس خطر کردند.

وی با بیان این‌که اکنون در غرب روشن شده که تکنولوژی اسباب تخریب هم می‌تواند باشد و آینده بشریت را تهدید می کند و هشدارهایی از طرف دانشمندان داده شده گفت: این‌که تکنولوژی اثر شر هم می تواند داشته باشد نشان می‌دهد جهانی بینی و فرهنگ دانشمندان حاکم بر تکنولوژی است.

گلشنی خاطرنشان کرد: نادیده گرفتن دغدغه های انسانی، نادیده گرفتن اخلاق، جستجوی قدرت و ثروت، نادیده گرفتن مسائل واقعیت، جدایی علم و تکنولوژی از حکمت باعث شده تکنولوژی انسان ها را ربات در نظر بگیرند و فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها به دلیل این‌که صرفا در تخصصشان غرق شده‌اند از مسائل انسانی دور می‌شوند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این‌که تولید سلاح مخرب، آلودگی محیط زیست، کاهش ارزش انسان و تغییر فرهنگ محیط اثرات تکنولوژی بدون فرهنگ است گفت: در غرب برای اصلاح این وضعیت دست بکار شده اند اما متاسفانه در دانشگاه های ما در رشته های صنعتی دانشجویان غرق در علوم تخصصی خودشان هستند و از علوم انسانی و انسانیت غافل هستند.

وی افزود: دانشگاه صنعتی ما بر اساس الگوی دانشگاه ام آی تی ساخته شده است ولی وقتی سه چهار سال پیش از وزارت علوم درخواست تاسیس گروه فلسفه و علم در دانشگاه صنعتی کردیم گفتند جای این کارها در دانشگاه تخصصی نیست در حالی‌که اکنون در غرب این‌طور است و دانشگاه های تخصصی و صنعتی گروه های فلسفه و حکمت و دین دارند.

این چهره ماندگار فیزیک خاطرنشان کرد: این‌که علم در جامعه انسانی به کار می‌رود و نیازهای انسانی را برطرف می کند در دانشگاه های ما مدنظر نیست و یک تغییر اساسی در این جهت نیاز است و این در حالی است که دانشگاه ام آی تی بخش علوم انسانی و هنر را راه اندازی کرده است و با این‌که مهمترین دانشگاه صنعتی در آمریکا است برخی علمای دین را دعوت می کند.

وی با بیان این‌که در آمریکا یک مرکزی است که اسناد مهندسی را ارزیابی می کند و اعتبار می بخشد و در آن فهم ملاحظات اخلاقی و انسانی و اجتماعی جزو معیارهاست اظهار داشت: رشد و جهت گیری تکنولوژی، فرهنگ می خواهد و بسترسازی آن باید در مدارس انجام شود و در دانشگاه های صنعتی دانشجویان علوم انسانی را فرا بگیرند و رشته های بین علوم انسانی و علوم پایه راه اندازی شود در نتیجه جهات انسانی و دغدغه انسانی دانشجویان و دانشمندان بیشتر خواهد بود./959/پ202/ص

 

ارسال نظرات