اعتراضات به مسیحی خواندن انگلیس
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، بی بی سی فارسی در خبری گفت: بیش از 50 نفر از دانشمندان، فیلسوفان و نویسندگان برجسته انگلیسی با انتشار نامهای از دیوید کامرون انتقاد کردهاند.
نخست وزیر انگلیس پیش از این گفته بود که "بریتانیا نباید پروایی از هویت مسیحی کشور" داشته باشد.
نویسندگان نامه گفتهاند با وجود اینکه به حق شخصی نخستوزیر برای داشتن باورهای مذهبی احترام میگذارند، اما قویا با معرفی بریتانیا به عنوان یک کشور مسیحی مخالفند.
آنان به عواقب منفی چنین موضعی توسط نخستوزیر هشدار دادهاند و گفتهاند: بریتانیا جامعهای متکثر است که اکثریت آن مذهبی نیستند و عناصر پیشامسیحی، مسیحی و پسامسیحی مختلفی هویت آن را شکل دادهاند.
پیتر تاچل، فعال سیاسی و از امضاکنندگان این نامه، به بیبیسی گفت: مسیحی دانستن بریتانیا با شواهد نمیخواند.
به گفته او بنا به آخرین نظرسنجیها 65درصد مردم بریتانیا خود را مذهبی نمیدانند و تنها 29درصد از آنها خود را مذهبی معرفی میکنند. به گفته تاچل این ٢٩درصد نیز باورهای مذهبی مختلفی دارند که به مسیحیت محدود نمیشود.
یکی از سخنگویان کامرون گفت: کامرون پیش از این نیز نظر خود درباره هویت مسیحی بریتانیا را بیان کرده بود با این حال او به تکثر مذهبی کشور نیز باور داشته است.
کریس میسون، خبرنگار سیاسی بیبیسی، با اشاره به اقبال حزب دست راستی یوکیپ با تاکید بر ارزشهای سنتی، میگوید: موضع مذهبی دیوید کامرون محافظهکار ممکن است برای او منافع سیاسی هم داشته باشد.
/1421/1409/ح