استاد حوزه علمیه مطرح کرد؛
ترویج موقوفات مهدوی نیاز امروز جامعه
خبرگزاری رسا ـ معاون آموزش و پژوهش حوزه های علمیه چهارمحال و بختیاری با تأکید براین که ما باید نیت واقف را به نیازهای جامعه سوق دهیم، گفت: سوق دادن موقوفات به سوی ترویج مهدویت و فرهنگ انتظار نیاز امروز جامعه اسلامی است.
حجت الاسلام جمشید باهور، معاون آموزش و پژوهش حوزه های علمیه چهارمحال و بختیاری، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، اظهار داشت: وقف ریشه در نیازهای جامعه دارد و مردم با فطرت پاکی که دارند هرجا احساس نیاز بوده، مال خود را وقف کردند.
وی بیان کرد: مفسران قرآن کریم از کلیت برخی مفاهیم اخلاقی که در قرآن ذکر شده، چنین دریافتهاند که وقف مورد تأیید قرآن کریم است؛ چرا که اعمال خیر و صالح همواره در آیات این کتاب نورانی ستوده شده و بهطور عموم هر آن چه که بر انجام کارهای نیکو بدان دلالت داشته باشد، بر وقف نیز دلالت میکند به تعبیر دیگر روح وقف مورد تأیید قرآن کریم قرار گرفته است.
مدرس حوزه علمیه شهرکرد در این رابطه به آیه 57 سوره آل عمران اشاره کرد؛ «وَأَمَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ فَیُوَفِّیهِمْ أُجُورَهُمْ وَاللّهُ لاَ یُحِبُّ الظَّالِمِینَ؛ اما آن ها که ایمان آوردند، و اعمال صالح انجام دادند، خداوند پاداش آنان را به صورت کامل خواهد داد، و خداوند، ستمکاران را دوست نمیدارد».
کارشناس مسائل دینی با اشاره به این که تفاوت عمده وقف با سایر انقاقات ماندگاری آن است، گفت: در روایات متعدد وقف را بهعنوان یکی از مصادیق بارز اعمال صالحه یا باقیات صالحات و صدقه جاریه تعبیر کردند و ویژگی صدقه جاریه نیز همین بس که اثر ماندگارش برای انسان است.
وی با اشاره به کارکردهای وقف در جامعه گفت: وقف در جامعه دارای سه دسته کارکرد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است که مهمترین کارکرد آن از گذشتههای دور تاکنون کارکرد فرهنگی است و به لحاظ اقتصادی ماهیت اوقاف جنبه اقتصادی دارد و بهعنوان پشتوانه قوی مالی برای دولت مطرح است.
وی افزود: عزاداری محرم و صفر جزء فرهنگ ما شده اما در حال حاضر نیازهای دیگری داریم که یکی از این نیازها در حوزه قرآن و آموزش قرآن است، براین اساس با رصد نیازهای جامعه امروز در طول سال، دو ماه عزاداری داریم اما سال 12 ماه است و بقیه ماهها باید جلسه قرائت آموزش و حفظ قرآن داشته باشیم.
مدرس حوزه علمیه شهرکرد با تأکید براین که ما باید نیت واقف را به نیازهای جامعه سوق دهیم، گفت: اگر میخواهیم برای اهل بیت(ع) وقف کنیم، معصومین(ع) 14 نفر هستند در حالی که ما برای ایام فاطمیه و برای حضرت زهرا(س) وقف نداریم و همچنین در رابطه با مهدویت و برای نیمه شعبان وقف و موقوفه نداریم به همین دلیل دایره موقوفاتمان در این زمینه باید گسترش دهیم.
این مقام مسؤول با تأکید بر بررسی امکانات و زیرساختهای موقوفات موجود در کشور گفت: یکی از وظایف جامعه حوزوی ما در حوزه وقف میتواند پرداختن به موضوع نقش حوزه های علمیه در فرهنگسازی وقف و نقش خیران در توسعه فرهنگ وقف باشد که اثرات مثبتی دربردارد.
حجتالاسلام باهور در پایان خواستار بررسی روشهای جدید و نوآوری و ابتکار در ایجاد موقوفات قرآنی با رویکردهای نوین شد و افزود: روحانیان و خواص در ترغیب مردم به موقوفات قرآنی و تحققپذیری کاربردی جایگاه وقف و قرآن نقش مهمی دارند./9457/ت303/س
ارسال نظرات