آثار و فوائد نگاه به درون و استحکام ساخت درونی نظام
حجتالاسلام حسین دقیقی، مسؤول کمیته طلاب جبهه پایداری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به تحلیل و بررسی الزامات و فوائد استحکام ساخت درونی نظام پرداخت.
وی با بیان اینکه برای حل مشکلات کشور همواره دو راهکار مهم وجود داشته است، افزود: راهکار نخست تمام یا غالب مشکلات را در بیرون جستجو میکند و راهکار دوم راهحل تمام یا غالب بر مشکلات را در درون نظام دنبال میکند.
حجتالاسلام دقیقی با اشاره به اینکه امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری هردو به راهحل دوم تأکید میکنند و توجه ویژه به درون را رفع کننده مشکلات میدانند، گفت: رهبر معظم انقلاب در آستانه یومالله سیزدهم آبان امسال، راهکار دوم را بیان فرمودند و ابراز داشتند که حتی فعالیتهای بیرونی هم با حمایت و پشتیبانی یک قدرت درونی امکان پذیر خواهد بود.
مسؤول کمیته طلاب جبهه پایداری استان تهران به فرازی از بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر متکی بودن به نیروهای درون برای گشایش مسائل کشور از جمله مشکلات اقتصادی و حتی در عرصه دیپلماسی اشاره کرد و ابراز داشت: ایشان راه اصلی برون رفت از مشکلات را اتکا به درون دانستند و تأکید ایشان در گذشته نیز به اشکال مختلف بیان شده بود.
وی مرور بیانات رهبر معظم انقلاب در استان خراسان شمالی در سال 1391 را برای پی بردن به اهمیت موضوعِ «نگاه به درون» لازم دانست و گفت: ایشان با اشاره به مفهوم پیشرفت اسلامی ـ ایرانی، ایمان و تقلید نکردن از غرب را لازمه شکلگیری و تقویت فرهنگ زندگی اسلامی دانستند.
حجتالاسلام دقیقی بیان داشت: امام راحل(ره) نیز در وصیتنامه الهی ـ سیاسی خود بر این مطلب تأکید داشتند که باید هوشیار، بیدار و مراقب باشید که سیاست بازان وابسته به غرب و شرق با وسوسههای شیطانی شما را بهسوی چپاول گران بینالمللی نکشند و با اراده مصمم، فعالیت و پشتکار خود به رفع وابستگیها قیام کنید و اگر خودی خود را بیابید و یأس را از خود دور کنید و چشمداشت به غیر نداشته باشید، در دراز مدت قدرت همه کار و ساختن همه چیز را خواهید داشت و آنچه انسانهای شبیه به اینان به آن رسیدهاند، شما هم خواهید رسید بهشرط اتکال به خداوند تعالی و اتکا به نفس و قطع وابستگی به دیگران و تحمل سختیها و خارج شدن از تحت سلطه اجانب.
مسؤول کمیته طلاب جبهه پایداری استان تهران با اشاره به اینکه متأسفانه این کلام امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری ازسوی برخی دولتها آنچنان که باید مورد حمایت واقع نشده است، افزود: برخی با شعار توسعه اقتصادی و سیاسی و بدون در نظر گرفتن نگاه به درون و اتکا به نیروهای پرتوان درون نظام با عمل کردن به توصیههای دیکته شده نهادهای اقتصادی سرمایه داری بینالمللی مانند صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی موجب آشفتگیهای اجتماعی و سیاسی و نابرابری در توزیع ثروت شده که خود موجب بسیاری از آسیبهای اجتماعی و فرهنگی شده است.
وی ادامه داد: شاید به همین دلیل باشد که مقام معظم رهبری در سند ابلاغی چشمانداز بیست ساله، کشور جمهوری اسلامی را در افق 1404 هجری شمسی که به رییس جمهوری وقت ابلاغ فرمودند، جامعه ایرانی را در جامعهای توسعه یافته متناسب با مقتضیات فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی متکی به اصول اخلاقی و ارزشهای اسلامی، ملی و انقلابی با تأکید بر مردمسالاری دینی، عدالت اجتماعی و آزادیهای مشروع، حفظ کرامت و حقوق انسانهای برخوردار از دانش پیشرفته، توانا در تولید علم، فناوری و سرمایه اجتماعی در تولید ملی و فعال، مسؤولیت پذیر، ایثارگر، مؤمن و برخوردار از وجدان کاری و انضباط متعهد به انقلاب و نظام اسلامی و شکوفایی ایران برشمردند.
حجتالاسلام دقیقی با بیان اینکه از ابلاغ این سند میتوان به این مطلب پی برد که اگر مسؤولان با نگاه به درون و خوداتکایی و عدم وابستگی به بیرون و داشتن روحیه جهادی و تفکر بسیجی برنامهربزی کنند، میتوان جامعه اسلامی را بهسوی جامعهای مترقی و پیشرفته هدایت کرد، اظهار داشت: درطول انقلاب اسلامی علیرغم محاصره اقتصادی و جنگ تحمیلی ،جوانان و فرهیختگان این کشور با نگاه به درون در زمینههای مختلف علمی، پزشکی، صنعتی و نظامی به موفقیتهای چشمگیری دست پیدا کردهاند.
مسؤول کمیته طلاب جبهه پایداری استان تهران افزایش بهرهوری، رشد ثروت ملی، کاهش فاصله طبقاتی، خود کفایی، مبارزه با فقر، رشد امید به زندگی و رفاه عمومی را از نتایج نگاه ویژه به درون و ایجاد بسترهای لازم جهت رشد و شکوفایی از سوی برنامهریزان کشور در عرصه اقتصادی دانست.
وی انضباط اجتماعی، قانون گرایی، ثبات اجتماعی، امنیت اجتماعی، عدالت اجتماعی، و مبارزه با تبعیض را از آثار نگاه ویژه به درون و ایجاد بسترهای لازم جهت رشد و شکوفایی از سوی برنامهریزان کشور در عرصه اجتماعی مطرح کرد.
حجتالاسلام دقیقی ابراز داشت: استقلال، امنیت ملی، اقتدار نظامی، تعامل سازنده با جهان، رشد سیاسی، رشد عزت ملی و پیوند ملت با حکومت از نتایج نگاه ویژه به درون و ایجاد بسترهای لازم جهت رشد و شکوفایی از سوی برنامهریزان کشور در عرصه سیاسی است.
مسؤول کمیته طلاب جبهه پایداری استان تهران، امنیت اخلاقی، تقویت عواطف انسانی، رشد اخلاق در فرد و اجتماع، رعایت حقوق انسانها، رشد معنویت دینی و اخلاقی و وجدان کاری و ارتقاء آن را از آثار نگاه ویژه به درون و ایجاد بسترهای لازم جهت رشد و شکوفایی از سوی برنامهریزان کشور در عرصه معنوی دانست.
وی ابراز داشت: ابتکار و نوآوری و تحول در علم، مدیریت جامع در مباحث علمی و پیشرفت و ارتقاء دانش و فناوری از نتایج نگاه ویژه به درون و ایجاد بسترهای لازم جهت رشد و شکوفایی از سوی برنامهریزان کشور در عرصه علمی است./956/ت302/ج