مراسم بزرگداشت آیتالله مرعشی نجفی برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مراسم بزرگداشت حضرت آیتالله سید شهابالدین مرعشی نجفی شب جمعه با حضور گسترده طلاب، روحانیان و اقشار مختلف مردم در حسینیه این مرجع گرانقدر برگزار شد.
براساس گزارش، در این مراسم آیتالله سید احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران، آیتالله مقتدایی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیتالله احمدی فقیه یزدی، حجتالاسلام والمسلمین محمد رضا آشتیانی، اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، نمایندگان بیوت مراجع تقلید و مسؤولان استان حضور داشتند.
مراسم بزرگداشت حضرت آیتالله مرعشی نجفی پس اقامه نماز عشا و تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد و در ادامه حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالله فاطمینیا از اساتید حوزه علمیه به ایراد سخن پرداخت.
وی گفت: مراسم عزاداری ائمه اطهار(ع) نباید منحصر در احساس باشد، بلکه سخنرانیها و مداحیها باید دارای پشتوانه علمی محکم باشند.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه در مراسمهای مذهبی به ویژه عزاداری باید روایت اهلبیت(ع) نیز بیان شود، اظهار داشت: بیان روایت باید همراه به توجه به معنای حقیقی آن باشد و صرف گفتن روایت کافی نیست.
وی ادامه داد: همراهی عقل با نور الهی سبب میشود تا فرد با علم خود به درجات والای معنویت برسد، برای رسیدن به مقام علمی و معنوی نیاز به جهاد است.
حجتالاسلام والمسلمین فاطمینیا خاطرنشان کرد: برای کسب معارف الهی همانند سایر علوم فرد باید استاد و راهنما داشته باشد، در فهم روایت نیاز به استاد فن است که مراجع تقلید و محدثان، اساتید فن به شمار میآیند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم در بخش دیگر سخنان خود به شخصیت آیتالله مرعشی نجفی اشاره کرد و بیان داشت: سیره علمی و عملی این مرجع بزرگوار به گونهای بود که میتواند برای طلاب و همه مردم الگوی مناسبی باشد.
وی افزود: حضرت آیتالله مرعشی نجفی خدمات زیادی همانند تأسیس کتابخانه بسیار غنی برای تشیع داشت، در راه تأسیس این کتابخانه که شامل کتابهای خطی و قدیمی است نیز زحمات فراوانی را متحمل شد و این کتابخانه همانند گنجینهای گرانبها به شمار میآید.
شایان ذکر است، حضرت آیتالله مرعشی نجفی در سال 1315 هجری قمری در خانوادهای مذهبی در نجف اشرف دیده به جهان گشود و پس از فراگیری مقدمات علوم اسلامی، در نجف، در درس خارج فقه و اصول آقا ضیاء عراقی، شیخ احمد کاشف الغطا حاضر شد و از محضر آنان بهرههای فراوان برد.
وی در 27 سالگی به درجه اجتهاد نایل آمد و در نجف، کاظمین، کربلا، سامرا، قم، تهران و کرمانشاه به تحصیل پرداخت و از محضر استادانی چون حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی بهره برد؛ اجازه اجتهاد را از برخی مراجع عظام تقلید مانند آقا ضیاء عراقی، سید ابوالحسن اصفهانی، شیخ عبدالکریم حائری یزدی و علامی کرمانشاهی دریافت کرد.
آیتالله مرعشی نجفی، هفتم شهریور 1369 پس از تحمل بیماری در شهر مقدس قم دعوت حق را لبیک گفت و در محل کتابخانه خود به خاک سپرده شد./933/پ202/ع