توکل به معنای توقف نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمد مهدی ماندگاری، عضو هیأت رییسه مؤسسه روایت سیره شهدا شب جمعه، بیست و یکم آذر ماه سال جاری در جمع زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی حضرت معصومه(س) به بررسی امتحانهای الهی پرداخت و گفت: ما باید در امتحانهای الهی با شناخت مسؤولیت تکالیف خود را درست انجام دهیم.
وی ادامه داد: نخستین نوع امتحان، امتحان با دادهها است، در این امتحان باید مسؤولیت خود را با ولایتمداری بشناسیم وگرنه نعمتهای الهی تبدیل به نقمت میشود، امروز نیز اگر بخواهیم از هدایت نبی اکرم(ص) و ائمه(ع) بهره ببریم باید به هدایت روحانیت و مراجع توجه کنیم.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه حتی استفاده از نعمت قرآن و ائمه(ع) نیازمند راهنما است، خاطرنشان کرد: در روایت آمده «کسانی که مقام امیر مؤمنان(ع) را به مقام الوهیت رسانده و یا از مقام امامت پایین آوردهاند جهنمی هستند».
وی افزود: خدا نعمت نداده است تا افراد در برابر او بایستند، متأسفانه رباخوارها با ثروت، بیحیاها با زیبایی و مستکبران با قدرت در برابر خدا میایستند؛ نوع دیگر امتحان با ندادهها است که به سبب عدم قابلیت افراد به آنها داده نمیشود.
حجتالاسلام ماندگاری با اشاره به اینکه افراد برای رسیدن به نعمتهای که خدا به آنها نداده است باید تلاش کنند، اظهار داشت: مهمترین عامل ندادن نعمت به افراد عدم قابلیت آنها است، اگر فردی میخواهد ازدواج کند باید قابلیت همسرداری را در خود ایجاد کند، متأسفانه یکی از شعار اشتباه میان جوانان این است که میگویند تا فرد جوان هست باید لذت دنیا را ببرد در حالی که حتی جوانی هم نوع امتحان بوده و برای خدا است.
وی تصریح کرد: البته در انتخاب همسر باید به دیانت، لیاقت و کفویت او توجه کرد، هر کس همسر خود را در خیابان یا اینترنت پیدا کند در همان جا نیز همسر خود را گم میکند، همچنین در انتخاب همسر باید با والدین مشورت کرده و با آنها دوست بود.
عضو هیأت رییسه مؤسسه روایت سیره شهدا با اشاره به اینکه یکی از عوامل بخت بستگی بانوان خودشان هستند، ابراز داشت: اگر دختر بد اخلاق، بیدین، بیحیا و بیعرضه باشد مسلماً کسی به خواستگاری او نمیرود.
وی بیان کرد: برای انجام درست تکالیف الهی باید به خدا توکل کرد، البته توکل به معنی توقف نیست، بلکه توکل به این معنی است که فرد در مسیری که خدا معین کرده حرکت کند، توکل یعنی به سخنان و اسباب خدا اعتماد کنیم.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: اگر مردم باورشان خدایی و اعمالشان الهی باشد، خدا نعمتهای آسمان و زمین را به آنها میدهد.
حجتالاسلام ماندگاری توسل را دومین عامل موفقیت افراد در امتحانهای الهی خواند و گفت: توسل به معنی استفاده از وسایل خدا است، در انجام تکالیف و وظایف نباید روضه اهلبیت(ع) را فراموش کرد، متأسفانه امروز روضههای خانگی کم رنگ شده است.
وی افزود: روضهخوانی گره باز میکند، مسلماً یکی از عوامل پیروزی رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس گریه، اشک و توسل بود، امروز نیز باید برای سربلندی اسلام و دولت اسلامی روضهها خوانی داشته باشیم؛ همچنین توسل به قرآن، نماز، صدقه و نماز شب از راه حلهای دیگر برای سربلندی در امتحانهای الهی است.
عضو هیأت رییسه مؤسسه روایت سیره شهدا دعا را از دیگر عوامل موفقیت افراد در امتحانهای الهی خواند و یادآور شد: امیرمؤمنان(ع) در روایتی میفرمایند «عاجزترین افراد کسانی هستند که از دعا کردن عاجز باشند»./993/پ202/ن