اخبار کوتاه از مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران
خبرگزاری رسا ـ برگزاری دوره تکمیلی فن خطابه در حوزه علمیه خواهران استان اصفهان، برگزاری مراسم تودیع و معارفه مدیر حوزه علمیه خواهران استان البرز، برگزاری اولین جلسه کارگروه تبلیغ و شورای علمی پژوهشی حوزه علمیه خواهران استان کردستان، و تدفین پیکر شهید گمنام در مدرسه علمیه حضرت زینب یزد، بخشی از اخبار حوزههای علمیه خواهران است.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابطعمومی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران، برگزاری دوره تکمیلی فن خطابه در حوزه علمیه خواهران استان اصفهان، برگزاری مراسم تودیع و معارفه مدیر حوزه علمیه خواهران استان البرز، برگزاری اولین جلسه کارگروه تبلیغ حوزه علمیه خواهران استان کردستان، برگزاری جلسه شورای علمی پژوهشی حوزه علمیه خواهران استان کردستان و تدفین پیکر شهید گمنام در مدرسه علمیه حضرت زینب یزد، بخشی از اخبار حوزههای علمیه خواهران در روز سهشنبه 16 مهر ۱۳۹۲ است.
ادامه اخبار این حوزه به شرح زیر است:
برگزاری دوره تکمیلی فن خطابه در حوزه علمیه خواهران استان اصفهان
حجتالاسلام سیدمهدی ابطحی مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان در دوره تکمیلی فن خطابه در حوزه علمیه خواهران استان اصفهان گفت: کسانی که مبلغ واقعی دین هستند هدفشان خدا و رضای خداوند است واگر کسی می خواهد در راه تبلیغ گام بردارد باید سختیها را تحمل کند و سعه صدر داشته باشد و از هوای نفس پیروی نکند.
وی ادامه داد: افرادی بودند که چون در این راه به جاه و مقامی نرسیدند به راه ضلالت رفتند از جمله آنها میتوان محمد کسروی و محمد باب را نام برد.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان تصریح کرد: افرادی که فرقههای ضاله ایجاد کردند کسانی بودند که از هوای نفس پیروی کردند پول و جاه و مقام چشمشان را گرفت و گمراه شدند.
وی تصریح کرد: نقشی که خواهران میتوانند در تبلیغ دین داشته باشند بیش از برداران است، زیرا تاثیرگذاری بانوان به نسبت بیشتر است.
وی با اشاره فعالیت طلاب در سامانه وبلاگ مدارس گفت: فضای مجازی یکی از بهترین راههای فعالیت در عرصه تبلیغ است.
صدیقه بهشتی معاون فرهنگی مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان نیز هدف از برگزاری این دوره را تربیت مربیان فن خطابه بیان کرد.
وی گفت: در این دوره از سه زاویه مربیان مورد ارزیابی قرار میگیرند؛ مربی فن خطابه در ساعات فرهنگی، استاد روش سخنوری برای واحد آموزش و ارزیاب استان برای ارزیابی مبلغان استان.
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان اصفهان گفت: تعدادی از متربیان شرکت کننده در دوره منبر ارائه داده و مورد نقد و بررسی قرار گرفتند.
لازم به ذکر است این دوره به مدت سه روز و به صورت آموزشی تئوری و کارگاهی در محل مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان و با حضور اساتید مجرب از مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران قم برگزار شد.
برگزاری مراسم تودیع و معارفه مدیر حوزه علمیه خواهران استان البرز
حجتالاسلام رسول ابراهیمیان، معاون شهرستانهای مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران، در این مراسم که در سالن اجتماعات دانشگاه خوارزمی کرج برگزار شد، بیان داشت: 200 سال قبل تنها آموزگار مردم ایران روحانیها بودند. اگر والدین هم میخواستند فرزند را تعلیم و تربیت کنند خود از روحانی آموخته بودند.
وی افزود: در عصر حاضر هزاران آموزگار با هزاران آموزههای متفاوت و با عملکردی مخالف با سخنان خود، مربی فرزندان مردم و حتی روحانیون شدهاند.
معاون شهرستانهای حوزههای علمیه خواهران با اشاره به تعلیم و تربیت رسانه خاطرنشان کرد: اگر ما بخواهیم وضعیت تبلیغ امروز روحانیت را نسبت به رسانهها بسنجیم، میبینیم آنها به صورت شبانهروزی با مردم برخورد میکنند ولی روحانیت در یک دهه محرم و ماه مبارک رمضان به تبلیغ میپردازند، لذا آموزهها و آموزگاران متفاوت هستند.
وی تصریح کرد: روحانیت رقیب بسیاری پیدا کرده است و رقیب ما برای همه ردههای سنی برنامه دارد.
حجتالاسلام ابراهیمیان با تاکید بر تفاوت رسالت حوزههای امروز با حوزههای 200 سال گذشته اظهار داشت: ما اگر سخنرانی خود را برای مخاطب بزرگسال تنظیم کنیم، مخاطب کودک نمیتواند از آن استفاده کند. لذا در این فضای امروزی میزان زحمتی که باید متحمل شد، بیشتر و کارسختتر است.
وی با اشاره به جایگاه ویژه حوزه علمیه خواهران در جامعه بر لزوم به کارگیری طلاب خواهر پس از فارغالتحصیلی در محافل علمی و فرهنگی تاکید کرد و افزود: حوزه علمیه خواهران اگر بیش از برادران در جامعه اثرگذار نباشد، حتما به اندازه آن تاثیر گذار است. بلکه در جایگاهی اثرگذارتر است.
معاون شهرستانهای حوزههای علمیه خواهران با بیان اینکه حوزه علمیه خواهران قبل از انقلاب نیز به صورت غیررسمی فعال بود، خاطرنشان کرد: حوزههای علمیه خواهران از سال 1357 به ریاست آیتالله شرعی، به صورت رسمی تاسیس شد.
وی ضمن تشکر از زحمات مدیریت حوزه علمیه خواهران البرز گفت: در استان البرز نیز حجت الاسلام والمسلمین ایمانی، به عنوان مدیر برای راه اندازی حوزه علمیه استان البرز بسیار تلاش کرد.
وی در پایان پیام قدردانی حجتالاسلام والمسلمین محمودرضا جمشیدی، مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور را به پاس زحمات حجتالاسلام علیاکبر ایمانی مدیر پیشین حوزه علمیه خواهران استان البرز قرائت نمود و حکم مدیریت حجتالاسلام ابوالفضل بنیاحمدی را به عنوان مدیر جدید حوزه علمیه خواهران استان البرز، اعطا کرد.
برگزاری اولین جلسه کارگروه تبلیغ حوزه علمیه خواهران استان کردستان
اولین جلسه کارگروه تبلیغ حوزه علمیه خواهران استان کردستان با حضور اعضای این کارگروه در محل مدیریت این حوزه برگزار شد.
حجتالاسلام محمد صالحی مدیر حوزه علمیه خواهران استان کردستان در این جلسه با اشاره به تبلیغ علوم اسلامی در جامعه تصریح کرد: ضروریترین و اصلیترین مأموریت حوزههای علمیه و طلاب ترویج، تبلیغ و دفاع از دین است.
وی تأکید کرد: حوزه منهای تبلیغ رسالتش ناتمام است.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان کردستان افزود: طلاب پس از اتمام دروس حوزوی باید ظرفیت قابل توجهی از آنها جذب تبلیغ و نشر معارف دین شوند و این به یک طرح و برنامه ریزی درست و منسجم نیاز دارد که در این کارگروه سعی برآن است تا به این برنامهریزی دست یابیم.
حجتالاسلام صالحی خاطرنشان کرد: کارگروه تبلیغ پل ارتباطی حوزههای علمیه با جامعه بیرون است و رفع کردن دغدغهها در عرصه تبلیغ و تقویت وضعیت موجود از وظایف اصلی کارگروه تبلیغ است.
خاطره زارعی معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان کردستان نیز هدف از تشکیل این کارگروه را ساماندهی فعالیتهای تبلیغی مدارس علمیه خواهران استان کردستان، روزآمد کردن امر تبلیغ، پاسخگویی کارآمد به نیازهای فرهنگی-تبلیغی، رشد ظرفیتهای تبلیغی حوزههای علمیه خواهران در فضای حقیقی و مجازی و بکارگیری کامل و صحیح توان تبلیغی مدارس علمیه دانست.
وی تأکید کرد: اصلیترین وسالمترین عناصری که میتوانند حلقه واسط بین دین و جامعه شوند طلاب هستند و این مهم با برنامهریزی و ساماندهی مبلغین میسر میشود.
برگزاری جلسه شورای علمی پژوهشی حوزه علمیه خواهران استان کردستان
جلسه شورای علمی پژوهشی استان کردستان در محل مدیریت این حوزه با حضور اعضای این شورا برگزار شد.
حجتالاسلام محمد صالحی مدیر حوزه علمیه خواهران استان کردستان و رئیس شورای علمی-پژوهشی این استان در این جلسه با اشاره به سخن مقام معظم رهبری که مأموریت ویژه حوزههای علمیه خواهران را تربیت هزاران عالم، پژوهشگر، فقیه و فیلسوف دانستند، تصریح کرد: اگرچه فقه و فلسفه نیاز به پژوهش دارند اما رهبر معظم انقلاب به صورت ویژه به تربیت هزاران پژوهشگر تأکید کردند، ما در مقابل این سخن مسؤولیم و باید این امر را محقق کنیم.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان کردستان با اشاره به لزوم به کار بستن پژوهش از سوی بانوان طلبه اظهار داشت: امر پژوهش نسبت به سایر فعالیتهای قابل اجرا از سوی طلاب از قابلیت بیشتری برخوردار است زیرا در اموری مانند تبلیغ، تدریس و آموزش حضور طلبه در محیطهایی غیر از خانه و در ساعاتی از روز الزامی است اما در مورد پژوهش چنین نیست.
در ادامه مژگان به لسان معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه خواهران استان کردستان به ارائه گزارشی از اجرایی شدن مصوبات جلسه قبل شورا در مدارس علمیه و دستور کار جلسات پرداخت.
تدفین پیکر شهید گمنام در مدرسه علمیه حضرت زینب س یزد
پیکر یک شهید گمنام پس از تشییع از سوی مردم یزد در مدرسه علمیه حضرت زینب(س) این شهر دفن شد.
مردم شهیدپرور و انقلابی دیار دارالعباده که از اولین ساعات صبح خود را به محل برگزاری مراسم تشییع شهید گمنام رسانده بودند با زمزمه کجایید ای شهیدان خدایی مسیر چند کیلومتری از ناحیه مقاومت بسیج یزد تا مدرسه علمیه حضرت زینب(س) یزد را پیمودند.
سپس در میدان ابوالفضل یزد نماز با حضور تشییعکنندگان به امامت حجتالاسلام سبحانیان نماینده ولی فقیه در سپاه الغدیر یزد خوانده شد.
تشییع کنندگان پس از پیمودن مسیرهای بلوار شهید صدوقی، میدان باهنر، میدان همافر، میدن ابوالفضل و بلوار آزادگان وارد مدرسه علمیه حضرت زینب(س) شدند و پس از مرثیه خوانی توسط یکی از مداحان اهل بیت پیکر این شهید به خاک سپرده شد.
سردار میر حسینی یکی از یادگاران هشت سال دفاع مقدس در پایان مراسم تشییع در سخنانی به ذکر خصوصات شهدا پرداخت و یاد و خاطره این عزیزان را گرامیداشت.
این شهید ۱۹ ساله در عملیات خیبر در منطقه طلائیه به درجه رفیع شهادت نائل آمده بود و عصر روز سه شنبه ۹ مهر ۹۲ در میان استقبال گرم و پرشور مردم دارالعباده در فرودگاه شهید صدوقی وارد این شهر شد.
این شهید گمنام از سه شنبه شب تا پنجشنبه در مراسمهای ویژه وداع شرکت کرد و سپس در میان جمعی از مشتاقان شهادت در مدرسه علمیه حضرت زینب(س) به خاک سپرده شد./9191/پ202/ن
ارسال نظرات