ولایت فقیه نقطه قوت و استقامت ملت ایران است/ ضرورت فعالیت تبلیغی طلاب در فضای مجازی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمدتقی قندی، معاون فرهنگی حوزههای علمیه خواهران، عصر دیروز در همایش طلیعه حضور ویژه طلاب خواهر ورودی سال 91 استان آذربایجان غربی که در مجتمع فرهنگی و آموزشی یاوران مهدی(عج) قم برگزار شد با اشاره به این که حوزههای علمیه از دیرباز در مسائل مختلف حضور داشته و قدمهای فراوانی برداشتند، گفت: حفظ و تحکیم بخشیدن به اعتقادات جهان اسلام و شیعه بر عهده حوزههای علمیه است.
وی ادامه داد: از دیگر اهداف حوزههای علمیه فراگیری احکام صحیح اسلام که به وسیله اهلبیت(ع) به ما رسیده و شرح آن برای مردم است و در طول تاریخ این رسالت را در زیر پرچم ولایت انجام داده است، همچنین حفظ و حراست از جامعه از وظایف حوزههای علمیه است.
معاون فرهنگی حوزههای علمیه خواهران توجه به سیاست زمان را از دیگر رسالتهای حوزویان دانست و اظهار داشت: اگر نسبت به مسائل سیاسی پیرامون خود بی توجه باشیم دشمن وارد خانه میشود، توجه به حوادث سیاسی از مسائلی است که حوزههای علمیه بر دوش خود احساس میکردند و حتی حوزه علمیه نجف به سبب یک حرکت و کار سیاسی شکل گرفت.
وی افزود: یکی از مسؤولیتهایی که حوزهها و طلاب بر دوش خود احساس میکنند توجه به پیرامون سیاسی خود و تحلیل آنها است و غفلت از این موضوع سبب داخل شدن دشمن به خانهها میشود.
حجتالاسلام قندی با اشاره به خدمات گسترده حوزههای علمیه در عرصه سیاست و مبارزه با استعمارگران خاطرنشان کرد: در سالهایی که انگلستان در صدد تسلط بر دول اسلامی بود حوزههای علمیه حضور بسیار فعال داشته و توانستند از نفوذ این کشور در کشورهای اسلامی به ویژه عراق جلوگیری کنند و تأثیرگذار باشند.
وی تصریح کرد: روشی که امروزه کشورهای استعمارگر برای سیطره بر دیگر کشورها در پیش گرفتند بسیار متفاوت از گذشته است در گذشته از سلاح استفاده میشد ولی امروز آنها میخواهند با جنگ نرم بر کشورها نفوذ پیدا کنند و باید توجه کرد که این استعمارگران چگونه برای رسیدن به اهداف خود قدم برمیدارند.
معاون فرهنگی حوزههای علمیه خواهران با بیان اینکه در جنگ نرم نمیتوان به صورت مستقیم حکم به جهاد داد چرا که در آن از سلاح استفاده نمیشود، گفت: ابزار دشمن در جنگ نرم شامل ابزار ارتباط جمعی مانند اینترنت، رادیو، تلویزیون، ماهواره، روزنامه و مجلات است که به کمک آن یک جنگ فرهنگی رخ میدهد، ما باید ابزار دشمن را در جنگ نرم شناخته و بدانیم دشمن میخواهد با این ابزارها به چه میزان نفوذ پیدا کند.
وی تأکید کرد: هدف اصلی دشمن در جنگ نرم تسلط بر کشورهای هدف است، جنگهای گذشته با ابزار سلاح صورت میگرفت که سبب آسیب و ضرر اقتصادی و فیزیکی به مملکت میشد، ولی در جنگ نرم هدف برخورد فیزیکی کشورها نیست بلکه فرهنگ و فکر مردم است، اگر بتوانیم ابزارهای دشمن را خوب تحلیل کرده و آنها را بشناسیم میتوانیم با آنها به مقابله بپردازیم.
حجتالاسلام قندی شناخت ابزار ارتباط جمعی دشمنان که علیه دین استفاده میشود را از وظایف حوزههای علمیه دانست و خاطرنشان کرد: اگر طلاب ابزار دشمنان را بشناسند میتوانند مردم را نیز نسبت به آنها آگاه کنند، متأسفانه در دولتهای گذشته انتشار مجلات زرد سبب اشاعه افکار دشمن در میان مردم شد.
وی افزود: اگر ابزار دشمن را بشناسیم زمینه برای آگاهی بخشی مردم به دست میآید و حوزههای علمیه افزونبر آگاهی خود باید مردم را نیز نسبت به این ابزارها آشنا کنند، طلاب باید احساس وظیفه کرده و بدانند اگر در این زمینه کاری انجام ندهند دشمن بر آنها سیطره پیدا میکند.
معاون فرهنگی حوزههای علمیه خواهران ناشناخته بودن موضع دشمن در جنگ نرم را از مهمترین تفاوتهای جنگ سخت با جنگ نرم دانست و عنوان کرد: در زمان اصلاحات ارتباط جمعی به قدری اثر گذار بود که حتی در جامعه نسبت به دین شک به وجود آمده بود در حالی که مردم هشت سال برای دفاع از اسلام جنگیده بودند.
وی یادآور شد: در این زمان حتی نسبت به خدا، اهلبیت(ع)، قرآن، نزول وحی، عصمت و پیامبر(ص) مطالبی بیان شد و جامعه درگیری فکری نسبت به این موضوعات پیدا کرد در حالی که اساس انقلاب اسلامی ما با هدایت یک مرجع دینی بود و مردم برای رسیدن به جمهوری اسلامی هشت سال خون داده بودند.
حجتالاسلام قندی با بیان این که در دورهای از اصلاحات موضوع باز بودن سایتها و استفاده از افکار و عقاید دیگران بدون هیچ منع قانونی مطرح بود، اظهار داشت: اگر یک جامعه حقیقی گرفتار فضای مجازی شود نابود میشود.
وی عنوان کرد: صرف مجازی بودن حلال کننده استفاده از آن نیست، در دنیای مجازی همه آزاد و رها هستند، حتی دنیای مجازی یک جامعه ارزشی که هدفش دفاع از دین است را به سمت هوسرانی و مادیات میکشاند.
معاون فرهنگی حوزههای علمیه خواهران حضور طلاب در فضای مجازی را لازم دانست و اظهار داشت: مبلغان باید در فضای مجازی تبلیغ گسترده داشته باشند و عرصه را برای دشمنان باز نگذارند.
وی تأکید کرد: طلاب باید با چگونگی قلم زدن و سخن گفتن آشنا باشند تا بتوانند در مخاطب تأثیر داشته و ایجاد موج کنند، در جنگ نرم مواضع استراتژیک که سبب قدرت و استقامت جامعه میشود از سوی دشمن مورد بررسی قرار میگیرد تا نابود شود.
حجتالاسلام قندی یکی از نقاط استراتژیک در استقامت جامعه اسلامی ایران در برابر دشمنان را ولایت فقیه خواند و خاطرنشان کرد: دشمن بیشترین تلاش خود را در هدف قرار دادن ولایت فقیه به کار برد.
وی بیان داشت: در فتنه 88 دشمن توانست مهره و نقاط اصلی را به سمت مقابله با ولایت فقیه ببرد، در این فتنه دشمن تمام تلاش خود را برای تضعیف ولایت فقیه انجام داد و ما نیز باید به فرموده امام راحل پشتیبان ولایت فقیه باشیم تا به ممکلت آسیب نرسد.
حجتالاسلام قندی ایجاد ضعف در اعتقادات مردم نسبت به خدا، اهلبیت(ع) و قرآن را از دیگر از موارد استراتژیک مورد هدف دشمن برشمرد و گفت: اگر دشمن در اعتقادات ما رخنه کند جامعه آسیب دیده و از درون فرو میپاشد از اینرو باید تقید مردم را نسبت به احکام دین و اهلبیت(ع) بالا برد.
وی افزود: همچنین باید نسبت به پوشش و حجاب پرچمدار بود و در عمل نیز این پرچمداری را بیان کرد، یکی از نقاط استراتژیک دشمن از بین بردن حجاب و افزایش بی حجابی و فساد است از اینرو شبکههای ماهوارهای برای ترویج بی حجابی و فساد به صورت کلان برنامه ریزی کرده و عمل میکنند./993/پ201/ع