احمدی نژاد:
دولت به عهد خود با مردم وفادار ماند/هیچگاه خود را بالاتر از مردم ندیدم
خبرگزاری رسا ـ دکتر احمدی نژاد با تاکید بر اینکه دولتش اهل گلایه نیست، تصریح کرد: مطالب بسیاری علیه دولت گفته شد اما روش دولت سکوت بود. این سکوت آگاهانه و متعهدانه بود زیرا با توجه به شرایط کشور پرداختن به منازعات کار صحیحی نبود.
به گزارش خبرگزاری رسا، محمود احمدینژاد ریسجمهوری اسلامی ایران جمعه شب در آخرین گفتوگوی زنده تلویزیونی خود با مردم با بیان اینکه به مردم وعده داده بود که همه توان و وجودش را وقف خدمت آنها کند، گفت: در سال 84 و 88 به مردم کمترین وعده های اجرایی را دادیم اما وعده کردیم که تمام تلاش خود را در راستای حفاظت از منافع ملت، عزت ملت، تمامیت کشور صرف کنیم و سرگرم مسائل شخصی و گروهی نشویم.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه گفتیم که کشور میتواند به مراحل بالای رشد و پیشرفت برسد، تصریح کرد: ما معتقد بودیم که کشور توانمندیهای عظیمی دارد و تلاش کردیم تا این استعدادها شکوفا شود.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه مردم درباره میزان تحقق این وعده ها و قولها قضاوت خواهند کرد، اظهار داشت: برخی قول و قرارها بین اینجانب و کسانی بود که میخواستند وارد دولت شوند و با یکدیگر روی چند محور تفاهم کردیم.
رییس جمهوری با بیان اینکه یکی از محورهایی که با مسئولین دولتی تفاهم کرد، خدمتگذاری بود، تصریح کرد: توافق کردیم تا زمانی که در خدمت مردم هستیم، زندگی خود را وقف خدمت به مردم کنیم. من شهادت میدهم قریب به اتفاق همکاران در دولت نسبت به این قول خود وفا کردند. همچنین قرار گذاشتیم تا پاک دست باشیم و با اطمینان میگویم که این دولت پاکتترین دولت است. زیرا اگر کسی دنبال کار دیگری نباشد مصونیت پیدا میکند. شهادت میدهم که قریب به اتفاق همکارانم نسبت به این مورد وفا کردیم. خیلی تلاش کردند تا وصلههایی به دولت بچسبانند.
دکتر احمدی نژاد یکی دیگر از وعده های خود به مردم را ایستادگی در مقابل زیاده خواهان ذکر کرد و اظهار داشت: فکر میکنم همکاران در این بخش خوب عمل کردند. ما قول و قرار گذاشتیم تا بر عدالت پافشاری کنیم. تحت تاثیر فشارها قرار نگیریم و میتوانم بگویم قریب به اتفاق همکاران به این قول وفا کردند. قول دادیم به ارزشها و آرمانها وفادار باشیم و امروز در روز آخر دولت همکاران من مومنتر نسبت به ارزشهای انقلاب هستند و ادبیات این دولت ادبیات انقلابی، انسانی و سرشار است.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه ما هیچ گاه تحت تاثیر فشارهایی که ما را از منافع عمومی مردم منحرف میکند، قرار نگرفتیم و اغلب همکارانم به این عهد خود وفا کردند، اظهار داشت: ما قول دادیم مردمی باشیم و قریب به اتفاق همکاران همین طور بودند من در اینجا به ملت عزیز اعلام میکنم که هیچ سندی را که علیه منافع ملت باشد، امضا نکردم و هیچ کس نمیتواند بگوید من سندی را امضا کردم که علیه ملت و تمامیت ملت بود.
دکتراحمدی نژاد با بیان اینکه ما به عهدی که بستیم وفادار بودیم، گفت: سوگند خورده بودیم این امانتی که ملت به ما داده بود را مواظبت کنیم و به منتخب بعدی بسپاریم و ما با آرامش این را به رییس جمهور بعدی خواهیم سپرد و تمام توان خود را برای صیانت از امانت مردم به کار بردیم.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: ما قول داده بودیم هیچ تصمیمی را از روی احساسات نگیریم، به خاطر منافع گروهی و دسته و حزبی تصمیم نگیریم، اینجا میگویم که همه دولت بر این عهد وفادار ماند و ما هیچ موقع از روی احساسات تصمیم نگرفتیم، البته برخی چیزهایی گفتند اما ما هیچ موقع به آنها جواب ندادیم، البته من خیلی عاطفی هستم و وقتی کودکی را درکنار خیابان میبینم دلم به تپش میافتد، اما من هیچ موقع از روی احساسات برای ملت تصمیم نگرفتم.
دکتر احمدینژاد در پاسخ به این سؤال مجری که شما در چه شرایطی کار کردید، با بیان اینکه این موضوع ابعاد گوناگون دارد، افزود: مسئولیتها و اختیارات باید متوازن باشد. یعنی هر مسئولیتی معادلش اختیاراتی احتیاج دارد. این مسائل در قانون اساسی چگونه است؟ در مورد این موضوع نیازمند یک بحث حقوقی هستیم. اینکه چه اتفاقی افتاد نیاز به بحث دیگری دارد. البته ما ز یاران چشم یاری داشتیم.
رئیسجمهور به فشارها بر دولت اشاره کرد و با بیان اینکه این فشار بسیار زیاد بود، گفت: بارهای سنگین مسئولیت بر دوش دولت سنگینی میکرد. 2 سال است که ما میگوییم فشار خارجی وجود دارد اما بسیاری از افراد حاضر نیستند حتی به این موضوع اذعان کنند. در زمان وقوع فشار خارجی همه بایستی دست به دست هم داده و با یکدیگر همراه باشیم. همه باید به یکدیگر کمک کرده و فشارها را کاهش دهیم.
دکتر احمدی نژاد با تاکید بر اینکه دولتش اهل گلایه نیست، تصریح کرد: مطالب بسیاری علیه دولت گفته شد اما روش دولت سکوت بود. این سکوت آگاهانه و متعهدانه بود زیرا با توجه به شرایط کشور پرداختن به منازعات کار صحیحی نبود و با توجه به اینکه دولت شرایط منطقه، فشارهای موجود و بینالمللی را مشاهده میکند، بر این عقیده است که باید همه دست به دست هم دهند تا مشکلات رفع شود.
رییس جمهور با بیان اینکه تبلیغات منفی علیه دولت بسیار زیاد بود، افزود: من احتمال میدهم که این روند ادامه هم پیدا کند و حتی ممکن است در یک بازه زمانی کوتاه، این تبلیغات منفی تشدید هم شود اما روش من همان روش قبلی است زیرا تصور میکنم کشور نیازمند همبستگی، همکاری و همدلی است.
دکتر احمدی نژاد دولت را متعلق به ملت دانست و گفت: هر دولتی سر کار بیاید همگی موظف به حمایت از آن هستیم. همه باید دست به دست هم دهند تا کشور از مشکلات مختلف عبور کند. حتی اگر شرایط کشور عالی و عادی هم بود، ما نیازمند همدلی، همراهی و همکاری بودیم.
رییس جمهور به دیدار وزرای دولتش با حجت الاسلام روحانی رئیسجمهور منتخب اشاره کرد و گفت: برای اولین بار پس از انقلاب تمامی وزرا و معاونین رئیسجمهور با رئیسجمهور منتخب دیدار کردند و هر چقدر آقای روحانی اطلاعات خواست در اختیار وی قرار دادند. البته من هم در دولت گفتم هر چقدر توان داریم باید از دولت آینده پشتیبانی کنیم اما در نهایت برای اولین بار بود که ما حساسیتی در این زمینه نشان ندادیم زیرا بر این اعتقادیم که کارها بایستی با همدلی و همکاری پیش رود.
رییسجمهور در پاسخ به این سوالی درباره اینکه آیا حاضرید لیست اموال و داراییهای خود را اعلام کنید، اظهار داشت: من در ابتدای دولت نهم داراییهای خود را اعلام کردم و در حال حاضر اموالم با اندکی تغییرات همانی است که در سال 84 اعلام کردم.
دکتر احمدینژاد در ادامه سخنانش درباره تغیراتی که در اموال خود اتفاق افتاده، گفت: در نارمک خانهای به متراژ 175 متر داشتم و در آن زمین خانهای 4 طبقه احیاء ساختیم که در آینده با فرزندانم در آن زندگی کنیم.
رییسجمهور تصریح کرد: این وظیفه پدر و مادر است که بایستی فرزندان خود را زیر بال و پرشان بگیرند و این خواسته همه ایرانیها است که ما هم به این دلیل با وام بانکی از صندوق نهاد آنجا را ساختیم.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه امیدوارم همه جوانان و خانوادههای کشور سالم باشند و با دلهای شاد و بدون غم و غصه کنار یکدیگر زندگی کنند، تصریح کرد: پسر بزرگم مهندس عمران است که در یکی از شرکتهای عمران مشغول به کار است، دخترم مهندس برق و پسر کوچکم نیز مهندس مکانیک است، دامادمان هم پزشک است که همگی دست به دست هم داده و 4 واحدی ساختند تا همگی با یکدیگر زندگی کنیم.
رییسجمهور در پاسخ به این سوالی که خارج از موارد ذکر شده اموال و دارایی دیگری ندارید، اظهار داشت: مواردی را که اعلام کرده بودیم، اکنون با ذکر تغییرات بیان کردم که البته تغییرات را طی نامهای به رییس قوه قضائیه اعلام میکنم.
دکتر احمدینژاد در پاسخ به سؤال دیگر مجری برنامه مبنی بر اینکه فردا پس از برگزاری مراسم تحلیف چه اقدامی انجام خواهید داد، اظهار داشت: ما اثاثمان را منتقل کردیم و امشب شب آخری است که در نهاد مستقریم و فردا به خانهمان در نارمک خواهیم رفت.
رییسجمهور با بیان اینکه در هر جبهه و جایگاهی که باشم همواره در خدمت و تعالی کشور تلاش خواهم کرد، تصریح کرد: هر زمان مردم صلاح بدانند در هر کار و جایی در خدمت ملت خواهم بود، اما یکی از کارهای اصلیام بعد از دوران ریاست جمهوری همان دانشگاه است.
دکتر احمدینژاد با اشاره به اینکه من یک عضو کوچک خانواده دانشگاه هستم و باید به کار اصلی خود بازگردم، تأکید کرد: از مدتها قبل به کار پس ریاست جمهوری اندیشیدهام و گمانهزنیهای زیادی هم در رابطه مطرح شد، اما در نهایت به دنبال جایی بودم که بتوانم بیشترین خدمت را به کشور انجام دهم.
رییسجمهور در ادامه بیان جزئیات آینده کاری خود پس از پایان یافتن دوران ریاست جمهوری گفت: فکر من این بود که به سمت کارهای پژوهشی بروم و در حد بضاعت خود بتوانم به پیشرفت کشور کمک کنم البته دیدم قالب این کار با تأسیس دانشگاه است.
دکتر احمدینژاد به اخذ مجوزهای دانشگاه خود اشاره کرد و اظهار داشت: در حال انجام اقدامات مربوط به این دانشگاه هستیم البته هدف ما جذب دانشجو در داخل و خارج و پرداختن به تحصیلات تکمیلی است.
رییسجمهور در پاسخ به این سؤال که هزینه مربوط به اداره این دانشگاه را از کجا میآورید، اظهار داشت: یک ساختمان موقتی از دولت برای این کار گرفتیم و مختصر کمکهایی از جاهای مختلف دریافت کردیم؛ اما تأسیس دانشگاه هزینههای فراوانی دارد و به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم این دانشگاه را به دوش مردم بیاندازیم؛ از خدا خواستم راهی باز کند که همه مردم در این زمینه مشارکت کنند و دانشگاه برای کسی نباشد.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه حساب موقتی برای دانشگاه باز کردیم، اظهار داشت: من شماره حساب دانشگاه را برای مردم اعلام میکنم که اگر خواستند کمک کنند. البته به دنبال آن هستیم که مردم سهامدار این دانشگاه باشند.
رییسجمهور اضافه کرد: گزارش مربوط به دانشگاه را در برهههای مختلف به مردم ارائه خواهم کرد و شماره حساب موقت دانشگاه بینالمللی ایرانیان در بانک ملت، شعبه فلسطین شمالی و به شماره حساب 47016864.95 است و که هر کس که میتواند به این دانشگاه کمک کند.
دکتر احمدینژاد در پاسخ به این سؤال که حس شما درباره اینکه سمتتان از فردا از رییسجمهور به رییسجمهور سابق تغییر میکند، چیست؟ اظهار داشت: البته من هیچگاه این به ذهنم نیامده که جایگاه فعلیام جایگاهی برتر است و همواره احساس من در دوره مسئولیتم چیزی جز احساس خدمت و بدهکاری نبوده است.
رییسجمهور با بیان اینکه پس از پایان یافتن دوران ریاستجمهوریام وزن مسئولیتم سبک شده و کاهش مییابد، خاطر نشان کرد: تعهد یک نفر در زمان مسئولیت ریاست جمهوری به 70 میلیون ایرانی است اما پس از پایان مسئولیت، تعهدها جلوه انسانی، وجدانی و عمومی مییابد.
دکتر احمدینژاد در پاسخ به اینکه هشت سال نزدیک به سه هزار روز می شود، سخت ترین روز این هشت سال چه وقت بوده است؟ گفت: روزهای سخت زیاد بود، حالا من چند مورد ان را می گویم شما بگویید کدامیک سخت تر است.
رییسجمهور گفت: وقتی که من می بینم کسی نیازی دارد و امکان براورده کردن ان نیست یا جمعی از ملت و مردم در سختی هستند و ما نمی توانیم ان طوری که دلمان می خواهد ان سختی را برطرف کنیم.مثلا زلزله شده و من مطلع شدم و می دانم الان ادم هایی زیر آوار هستند و جان آنها به ثانیه ها بستگی دارد، وقتی ثانیه ها سریع رد می شود خیلی برای ما سخت است. همین حادثه ای که اخیرا پیدا شد و سه جوان ما رفتند آن قله را در یک مسیر جدیدی فتح کردند به نام ایران، خوب آن وقت با ما تماس گرفتند و گفتند برای این بچه ها شرایط سختی پیدا شده است و باید ما برویم مختصات آن را پیدا کنیم، از کشورهای مختلف کمک بخواهیم و از آن لحظه ما فعال شدیم.
دکتر احمدینژاد در پاسخ به این سوال که شیرین ترین و لذت بخش ترین روز این سه هزار روز چه روزی بود؟ گفت : هر روز که می بینیم مردم خوشحال هستند همان روز برای ما خیلی زیباست.روزهای پیروزی زیاد داشتیم روزی که ایران هسته ای شد و این ماند در تاریخ و این یک نقطه اوج است و همه ملت خوشحال بودند و ما هم به تبع مردم خوشحال بودیم.
رییسجمهور اضافه کرد: یکی از زیباترین صحنه هایی که من را خوشحال می کندآن زمانی است که می بینم یک خانواده دست بچه ها را گرفتند و شاد هستند و دارند باهم قدم می زنند و خوشحال هستند و می خندند.
دکتر احمدینژاد جدایی آقای شیخ الاسلام وزیر سابق تعاون و کار و رفاه اجتماعی را مشکل ترین جدایی همکار از کابینه دانست و گفت: نمی خواستم هیچ همکاری از دولت جدا شود ولی فکر می کنم برای ملت هم تلخ ترین جدایی وقتی بود که آقای شیخ الاسلام کنار گذاشته شد.
رییسجمهور همچنین درباره اینکه بیشترین رضایتمندی از کدام همکار بوده است ؟ افزود: تقریبا از همه راضی هستم ولی نمی توانم انکار کنم که رضایت از برخی بیشتر بوده و این هم به علت ویژگی های افراد مانند تعهد، پی گیری، تلاشها، اندیشه و زلال وجودیشان بوده است.
دکتر احمدی نژاد درادامه گفتگوی تلویزیونی در مورد نظر خود درباره برخی لغات اعلام شده از طرف مجری برنامه به این شکل پاسخ داد:
ایران: فرهنگ و عظمت.
آمریکا: امیدوارم که حاکمانش اصلاح شوند، البته مردمان خوبی دارد.
اسراییل: به رسمیت نمی شناسم.
ملت: عظمت، واقعا همه زیبایی های انسانی را می شود در تصمیمات و روح جمعی ملت ایران دید.
کار: جوهر انسان.
ریاست جمهوری: نوکری، خادمی ملت
دانشگاه: آرامش
میز: ابزار کار
هلی کوپتر: ابزار خیلی خوبی برای جا به جایی، البته اینجا جا دارد که از آشیانه جمهوری اسلامی و به ویژه ارتش و هوانیروز که فداکاری کردند، تشکر کنم.
رسانه: چند پهلو، فرصتی است برای جامعه
سازمان ملل: مرکز مدیریت جهانی که امروز آن گونه که باید درست مدیریت نمی شود.
انرژی هسته ای: برای ملت ما معنای دیگری دارد، یعنی عزت و استقلال
میدان پاستور: باور کنید درست این میدان را ندیدم.
فاطمه: مادرمون، من عاشقشم
جوان ایرانی: سمبل پاکی، اراده، استعداد، هوشمندی و حرکت رو به جلو
زن ایرانی: مظهر پاکی و وفاداری، محبت و عشق
محمود احمدی نژاد: نوکر ملت.
رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خویش با طرح این سوال که آیا در خلال تصمیمات حقی از فردی در جامعه تضییع نشده است ؟ گفت: پاسخ این پرسش منفی است. چنین تصوری نداریم بالاخره دولتی با 2 میلیون و 500 تا600 هزار نفر کارگزار وجود دارد و همانطور که تصمیم گرفته شده است و قانون گذاری کردند، مسئولیت های دولت بسیار گسترده، متنوع و پیچیده است.
احمدی نژاد جهت گیری دولت نهم و دهم را بر اساس عدالت و مردم دانست و اظهار داشت: اما در این ساختار عظیم مشخص است که آنچه که در ذهن شما است، محقق نمی شود بسیاری از تصمیماتی که ما می گیریم قصد داریم عدالت را اعمال کنیم، اما عدالت مطلق که نیست و عدالت مطلق باید بیاید و اعمال کند.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه گفتیم که کشور میتواند به مراحل بالای رشد و پیشرفت برسد، تصریح کرد: ما معتقد بودیم که کشور توانمندیهای عظیمی دارد و تلاش کردیم تا این استعدادها شکوفا شود.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه مردم درباره میزان تحقق این وعده ها و قولها قضاوت خواهند کرد، اظهار داشت: برخی قول و قرارها بین اینجانب و کسانی بود که میخواستند وارد دولت شوند و با یکدیگر روی چند محور تفاهم کردیم.
رییس جمهوری با بیان اینکه یکی از محورهایی که با مسئولین دولتی تفاهم کرد، خدمتگذاری بود، تصریح کرد: توافق کردیم تا زمانی که در خدمت مردم هستیم، زندگی خود را وقف خدمت به مردم کنیم. من شهادت میدهم قریب به اتفاق همکاران در دولت نسبت به این قول خود وفا کردند. همچنین قرار گذاشتیم تا پاک دست باشیم و با اطمینان میگویم که این دولت پاکتترین دولت است. زیرا اگر کسی دنبال کار دیگری نباشد مصونیت پیدا میکند. شهادت میدهم که قریب به اتفاق همکارانم نسبت به این مورد وفا کردیم. خیلی تلاش کردند تا وصلههایی به دولت بچسبانند.
دکتر احمدی نژاد یکی دیگر از وعده های خود به مردم را ایستادگی در مقابل زیاده خواهان ذکر کرد و اظهار داشت: فکر میکنم همکاران در این بخش خوب عمل کردند. ما قول و قرار گذاشتیم تا بر عدالت پافشاری کنیم. تحت تاثیر فشارها قرار نگیریم و میتوانم بگویم قریب به اتفاق همکاران به این قول وفا کردند. قول دادیم به ارزشها و آرمانها وفادار باشیم و امروز در روز آخر دولت همکاران من مومنتر نسبت به ارزشهای انقلاب هستند و ادبیات این دولت ادبیات انقلابی، انسانی و سرشار است.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه ما هیچ گاه تحت تاثیر فشارهایی که ما را از منافع عمومی مردم منحرف میکند، قرار نگرفتیم و اغلب همکارانم به این عهد خود وفا کردند، اظهار داشت: ما قول دادیم مردمی باشیم و قریب به اتفاق همکاران همین طور بودند من در اینجا به ملت عزیز اعلام میکنم که هیچ سندی را که علیه منافع ملت باشد، امضا نکردم و هیچ کس نمیتواند بگوید من سندی را امضا کردم که علیه ملت و تمامیت ملت بود.
دکتراحمدی نژاد با بیان اینکه ما به عهدی که بستیم وفادار بودیم، گفت: سوگند خورده بودیم این امانتی که ملت به ما داده بود را مواظبت کنیم و به منتخب بعدی بسپاریم و ما با آرامش این را به رییس جمهور بعدی خواهیم سپرد و تمام توان خود را برای صیانت از امانت مردم به کار بردیم.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: ما قول داده بودیم هیچ تصمیمی را از روی احساسات نگیریم، به خاطر منافع گروهی و دسته و حزبی تصمیم نگیریم، اینجا میگویم که همه دولت بر این عهد وفادار ماند و ما هیچ موقع از روی احساسات تصمیم نگرفتیم، البته برخی چیزهایی گفتند اما ما هیچ موقع به آنها جواب ندادیم، البته من خیلی عاطفی هستم و وقتی کودکی را درکنار خیابان میبینم دلم به تپش میافتد، اما من هیچ موقع از روی احساسات برای ملت تصمیم نگرفتم.
دکتر احمدینژاد در پاسخ به این سؤال مجری که شما در چه شرایطی کار کردید، با بیان اینکه این موضوع ابعاد گوناگون دارد، افزود: مسئولیتها و اختیارات باید متوازن باشد. یعنی هر مسئولیتی معادلش اختیاراتی احتیاج دارد. این مسائل در قانون اساسی چگونه است؟ در مورد این موضوع نیازمند یک بحث حقوقی هستیم. اینکه چه اتفاقی افتاد نیاز به بحث دیگری دارد. البته ما ز یاران چشم یاری داشتیم.
رئیسجمهور به فشارها بر دولت اشاره کرد و با بیان اینکه این فشار بسیار زیاد بود، گفت: بارهای سنگین مسئولیت بر دوش دولت سنگینی میکرد. 2 سال است که ما میگوییم فشار خارجی وجود دارد اما بسیاری از افراد حاضر نیستند حتی به این موضوع اذعان کنند. در زمان وقوع فشار خارجی همه بایستی دست به دست هم داده و با یکدیگر همراه باشیم. همه باید به یکدیگر کمک کرده و فشارها را کاهش دهیم.
دکتر احمدی نژاد با تاکید بر اینکه دولتش اهل گلایه نیست، تصریح کرد: مطالب بسیاری علیه دولت گفته شد اما روش دولت سکوت بود. این سکوت آگاهانه و متعهدانه بود زیرا با توجه به شرایط کشور پرداختن به منازعات کار صحیحی نبود و با توجه به اینکه دولت شرایط منطقه، فشارهای موجود و بینالمللی را مشاهده میکند، بر این عقیده است که باید همه دست به دست هم دهند تا مشکلات رفع شود.
رییس جمهور با بیان اینکه تبلیغات منفی علیه دولت بسیار زیاد بود، افزود: من احتمال میدهم که این روند ادامه هم پیدا کند و حتی ممکن است در یک بازه زمانی کوتاه، این تبلیغات منفی تشدید هم شود اما روش من همان روش قبلی است زیرا تصور میکنم کشور نیازمند همبستگی، همکاری و همدلی است.
دکتر احمدی نژاد دولت را متعلق به ملت دانست و گفت: هر دولتی سر کار بیاید همگی موظف به حمایت از آن هستیم. همه باید دست به دست هم دهند تا کشور از مشکلات مختلف عبور کند. حتی اگر شرایط کشور عالی و عادی هم بود، ما نیازمند همدلی، همراهی و همکاری بودیم.
رییس جمهور به دیدار وزرای دولتش با حجت الاسلام روحانی رئیسجمهور منتخب اشاره کرد و گفت: برای اولین بار پس از انقلاب تمامی وزرا و معاونین رئیسجمهور با رئیسجمهور منتخب دیدار کردند و هر چقدر آقای روحانی اطلاعات خواست در اختیار وی قرار دادند. البته من هم در دولت گفتم هر چقدر توان داریم باید از دولت آینده پشتیبانی کنیم اما در نهایت برای اولین بار بود که ما حساسیتی در این زمینه نشان ندادیم زیرا بر این اعتقادیم که کارها بایستی با همدلی و همکاری پیش رود.
رییسجمهور در پاسخ به این سوالی درباره اینکه آیا حاضرید لیست اموال و داراییهای خود را اعلام کنید، اظهار داشت: من در ابتدای دولت نهم داراییهای خود را اعلام کردم و در حال حاضر اموالم با اندکی تغییرات همانی است که در سال 84 اعلام کردم.
دکتر احمدینژاد در ادامه سخنانش درباره تغیراتی که در اموال خود اتفاق افتاده، گفت: در نارمک خانهای به متراژ 175 متر داشتم و در آن زمین خانهای 4 طبقه احیاء ساختیم که در آینده با فرزندانم در آن زندگی کنیم.
رییسجمهور تصریح کرد: این وظیفه پدر و مادر است که بایستی فرزندان خود را زیر بال و پرشان بگیرند و این خواسته همه ایرانیها است که ما هم به این دلیل با وام بانکی از صندوق نهاد آنجا را ساختیم.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه امیدوارم همه جوانان و خانوادههای کشور سالم باشند و با دلهای شاد و بدون غم و غصه کنار یکدیگر زندگی کنند، تصریح کرد: پسر بزرگم مهندس عمران است که در یکی از شرکتهای عمران مشغول به کار است، دخترم مهندس برق و پسر کوچکم نیز مهندس مکانیک است، دامادمان هم پزشک است که همگی دست به دست هم داده و 4 واحدی ساختند تا همگی با یکدیگر زندگی کنیم.
رییسجمهور در پاسخ به این سوالی که خارج از موارد ذکر شده اموال و دارایی دیگری ندارید، اظهار داشت: مواردی را که اعلام کرده بودیم، اکنون با ذکر تغییرات بیان کردم که البته تغییرات را طی نامهای به رییس قوه قضائیه اعلام میکنم.
دکتر احمدینژاد در پاسخ به سؤال دیگر مجری برنامه مبنی بر اینکه فردا پس از برگزاری مراسم تحلیف چه اقدامی انجام خواهید داد، اظهار داشت: ما اثاثمان را منتقل کردیم و امشب شب آخری است که در نهاد مستقریم و فردا به خانهمان در نارمک خواهیم رفت.
رییسجمهور با بیان اینکه در هر جبهه و جایگاهی که باشم همواره در خدمت و تعالی کشور تلاش خواهم کرد، تصریح کرد: هر زمان مردم صلاح بدانند در هر کار و جایی در خدمت ملت خواهم بود، اما یکی از کارهای اصلیام بعد از دوران ریاست جمهوری همان دانشگاه است.
دکتر احمدینژاد با اشاره به اینکه من یک عضو کوچک خانواده دانشگاه هستم و باید به کار اصلی خود بازگردم، تأکید کرد: از مدتها قبل به کار پس ریاست جمهوری اندیشیدهام و گمانهزنیهای زیادی هم در رابطه مطرح شد، اما در نهایت به دنبال جایی بودم که بتوانم بیشترین خدمت را به کشور انجام دهم.
رییسجمهور در ادامه بیان جزئیات آینده کاری خود پس از پایان یافتن دوران ریاست جمهوری گفت: فکر من این بود که به سمت کارهای پژوهشی بروم و در حد بضاعت خود بتوانم به پیشرفت کشور کمک کنم البته دیدم قالب این کار با تأسیس دانشگاه است.
دکتر احمدینژاد به اخذ مجوزهای دانشگاه خود اشاره کرد و اظهار داشت: در حال انجام اقدامات مربوط به این دانشگاه هستیم البته هدف ما جذب دانشجو در داخل و خارج و پرداختن به تحصیلات تکمیلی است.
رییسجمهور در پاسخ به این سؤال که هزینه مربوط به اداره این دانشگاه را از کجا میآورید، اظهار داشت: یک ساختمان موقتی از دولت برای این کار گرفتیم و مختصر کمکهایی از جاهای مختلف دریافت کردیم؛ اما تأسیس دانشگاه هزینههای فراوانی دارد و به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم این دانشگاه را به دوش مردم بیاندازیم؛ از خدا خواستم راهی باز کند که همه مردم در این زمینه مشارکت کنند و دانشگاه برای کسی نباشد.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه حساب موقتی برای دانشگاه باز کردیم، اظهار داشت: من شماره حساب دانشگاه را برای مردم اعلام میکنم که اگر خواستند کمک کنند. البته به دنبال آن هستیم که مردم سهامدار این دانشگاه باشند.
رییسجمهور اضافه کرد: گزارش مربوط به دانشگاه را در برهههای مختلف به مردم ارائه خواهم کرد و شماره حساب موقت دانشگاه بینالمللی ایرانیان در بانک ملت، شعبه فلسطین شمالی و به شماره حساب 47016864.95 است و که هر کس که میتواند به این دانشگاه کمک کند.
دکتر احمدینژاد در پاسخ به این سؤال که حس شما درباره اینکه سمتتان از فردا از رییسجمهور به رییسجمهور سابق تغییر میکند، چیست؟ اظهار داشت: البته من هیچگاه این به ذهنم نیامده که جایگاه فعلیام جایگاهی برتر است و همواره احساس من در دوره مسئولیتم چیزی جز احساس خدمت و بدهکاری نبوده است.
رییسجمهور با بیان اینکه پس از پایان یافتن دوران ریاستجمهوریام وزن مسئولیتم سبک شده و کاهش مییابد، خاطر نشان کرد: تعهد یک نفر در زمان مسئولیت ریاست جمهوری به 70 میلیون ایرانی است اما پس از پایان مسئولیت، تعهدها جلوه انسانی، وجدانی و عمومی مییابد.
دکتر احمدینژاد در پاسخ به اینکه هشت سال نزدیک به سه هزار روز می شود، سخت ترین روز این هشت سال چه وقت بوده است؟ گفت: روزهای سخت زیاد بود، حالا من چند مورد ان را می گویم شما بگویید کدامیک سخت تر است.
رییسجمهور گفت: وقتی که من می بینم کسی نیازی دارد و امکان براورده کردن ان نیست یا جمعی از ملت و مردم در سختی هستند و ما نمی توانیم ان طوری که دلمان می خواهد ان سختی را برطرف کنیم.مثلا زلزله شده و من مطلع شدم و می دانم الان ادم هایی زیر آوار هستند و جان آنها به ثانیه ها بستگی دارد، وقتی ثانیه ها سریع رد می شود خیلی برای ما سخت است. همین حادثه ای که اخیرا پیدا شد و سه جوان ما رفتند آن قله را در یک مسیر جدیدی فتح کردند به نام ایران، خوب آن وقت با ما تماس گرفتند و گفتند برای این بچه ها شرایط سختی پیدا شده است و باید ما برویم مختصات آن را پیدا کنیم، از کشورهای مختلف کمک بخواهیم و از آن لحظه ما فعال شدیم.
دکتر احمدینژاد در پاسخ به این سوال که شیرین ترین و لذت بخش ترین روز این سه هزار روز چه روزی بود؟ گفت : هر روز که می بینیم مردم خوشحال هستند همان روز برای ما خیلی زیباست.روزهای پیروزی زیاد داشتیم روزی که ایران هسته ای شد و این ماند در تاریخ و این یک نقطه اوج است و همه ملت خوشحال بودند و ما هم به تبع مردم خوشحال بودیم.
رییسجمهور اضافه کرد: یکی از زیباترین صحنه هایی که من را خوشحال می کندآن زمانی است که می بینم یک خانواده دست بچه ها را گرفتند و شاد هستند و دارند باهم قدم می زنند و خوشحال هستند و می خندند.
دکتر احمدینژاد جدایی آقای شیخ الاسلام وزیر سابق تعاون و کار و رفاه اجتماعی را مشکل ترین جدایی همکار از کابینه دانست و گفت: نمی خواستم هیچ همکاری از دولت جدا شود ولی فکر می کنم برای ملت هم تلخ ترین جدایی وقتی بود که آقای شیخ الاسلام کنار گذاشته شد.
رییسجمهور همچنین درباره اینکه بیشترین رضایتمندی از کدام همکار بوده است ؟ افزود: تقریبا از همه راضی هستم ولی نمی توانم انکار کنم که رضایت از برخی بیشتر بوده و این هم به علت ویژگی های افراد مانند تعهد، پی گیری، تلاشها، اندیشه و زلال وجودیشان بوده است.
دکتر احمدی نژاد درادامه گفتگوی تلویزیونی در مورد نظر خود درباره برخی لغات اعلام شده از طرف مجری برنامه به این شکل پاسخ داد:
ایران: فرهنگ و عظمت.
آمریکا: امیدوارم که حاکمانش اصلاح شوند، البته مردمان خوبی دارد.
اسراییل: به رسمیت نمی شناسم.
ملت: عظمت، واقعا همه زیبایی های انسانی را می شود در تصمیمات و روح جمعی ملت ایران دید.
کار: جوهر انسان.
ریاست جمهوری: نوکری، خادمی ملت
دانشگاه: آرامش
میز: ابزار کار
هلی کوپتر: ابزار خیلی خوبی برای جا به جایی، البته اینجا جا دارد که از آشیانه جمهوری اسلامی و به ویژه ارتش و هوانیروز که فداکاری کردند، تشکر کنم.
رسانه: چند پهلو، فرصتی است برای جامعه
سازمان ملل: مرکز مدیریت جهانی که امروز آن گونه که باید درست مدیریت نمی شود.
انرژی هسته ای: برای ملت ما معنای دیگری دارد، یعنی عزت و استقلال
میدان پاستور: باور کنید درست این میدان را ندیدم.
فاطمه: مادرمون، من عاشقشم
جوان ایرانی: سمبل پاکی، اراده، استعداد، هوشمندی و حرکت رو به جلو
زن ایرانی: مظهر پاکی و وفاداری، محبت و عشق
محمود احمدی نژاد: نوکر ملت.
رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خویش با طرح این سوال که آیا در خلال تصمیمات حقی از فردی در جامعه تضییع نشده است ؟ گفت: پاسخ این پرسش منفی است. چنین تصوری نداریم بالاخره دولتی با 2 میلیون و 500 تا600 هزار نفر کارگزار وجود دارد و همانطور که تصمیم گرفته شده است و قانون گذاری کردند، مسئولیت های دولت بسیار گسترده، متنوع و پیچیده است.
احمدی نژاد جهت گیری دولت نهم و دهم را بر اساس عدالت و مردم دانست و اظهار داشت: اما در این ساختار عظیم مشخص است که آنچه که در ذهن شما است، محقق نمی شود بسیاری از تصمیماتی که ما می گیریم قصد داریم عدالت را اعمال کنیم، اما عدالت مطلق که نیست و عدالت مطلق باید بیاید و اعمال کند.
رییس جمهور با بیان اینکه در این ساختارها، بروکراسی ها و چرخش ها عده ای خارج از اراده ما آسیب می بینند، تصریح کرد: هیچگاه اراده نکردیم که به کسی آسیب بزنیم ، تلاش کرده ایم که حقوق ملت را استیفا کنیم. ممکن است کسی قصد داشته است به حقوق ملت دست اندازی کند اما ما تلاش کرده ایم که آن حقوق ملت را استیفا کنیم و هرگز آگاهانه تصمیمی نگرفتیم که به ملت آسیب برسد. در جایی که قانع شدیم به کسی آسیب نمی رسد، تصمیمات را اتخاذ کردیم اما این بدان معنا نیست که به کسی آسیب نرسیده است.
دکتر احمدی نژاد با اشاره به اینکه در سفرهای استانی صدها هزار نفر از مردم در خیابان ها حضور داشته و بسیاری از آنها نیز درخواستی دارند، گفت: مردم می خواهند پیام و یا نامه ای بدهند. اینجانب نیز تلاش داشتم به همه مردم توجه شود اما از چشم می افتد و ما نمی بینیم یا نمی رسیم یا نامه ای را به ما می دهند اما به آن نتیجه که می خواهند، نمی رسند.
رییس جمهور با بان اینکه مردم صدهزار نامه به ما داده اند که برخی از این نامه ها آنی و فوری است، خاطرنشان کرد: ما نمی دانیم کدامیک از این نامه ها آنی و آنی است. برخی از این نامه ها با تأخیر مطالعه می شود و ممکن است این نامه ای که فوری است در آخر بررسیها قرار می گیرد و کار از کار گذشته است و نمی توان مشکل را حل کرد.
دکتر احمدی نژاد بی اعتنایی به نامه های مردم را غیر ارادی دانست و تصریح کرد: ما نمی خواسته ایم به کسی بی توجهی شود. بر این اساس مردم باید ما را حلال کنند.
رییس جمهور با بیان اینکه اگر کوتاهی هایی بوده و نقص های اینگونه مشاهده شده و افرادی آسیب دیده اند، از مردم خواهش می کنم که ما را حلال کنند، گفت: ما در حد توانمان کار کرده ایم و بالاخره ما محدودیم ، تلاش کرده ایم. البته ملاحظاتی هم وجود داشته است.
احمدی نژاد گفت: خیلی وقت ها می توانستیم حرفی بزنیم اما شرایط کشور و منطقه و مسائل عمومی را می دیدیم و یک حق بالاتری را ملاحظه می کردیم. ما بدهکار همه ملت، خانواده ایثارگران، شهدا و آرمانها هستیم. وقتی بدهکاریم هر چقدر هم تلاش کنیم، بدهکاریم و مردم باید حلال کنند.
رییس جمهور با بیان اینکه گفت: وقتی طرح بزرگی اجرا می شود به عنوان مثال یک سد ساخته می شود و زمین های عده ای به زیر آب رفته بخشی از مبالغ زمین های مردم پرداخت شده و بخشی نشده است تا بودجه تصویب شود زمان می برد و مدیری هم بی توجهی کند عده ای ناراضی می شوند.
احمدی نژاد با بیان اینکه از مردم می خواهیم ما را حلال کنند، افزود: جهت و اراده ما این نبوده است که کسی آسیب ببیند و امیدواریم خدای متعال این را جبران کند و ما آرزو داشتیم جانمان را در راه آرمانهای ملت فدا کنیم. فکر می کنیم که در این شرایط بدهی ما تسویه خواهد شد.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه می خواستیم در راه عزت و پیشرفت ملت همه وجودمان را وقف کنیم و سعی مان را کردیم، گفت: تحریم ها و فشارهای دشمن وارد شد و به بخشهایی از مردم فشارهایی آمد. همه تلاشمان این بود که این فشارها را برداریم، بخشی برداشته شد و بخشی نیز ماند و از اختیار ما خارج بود.
دکتر احمدی نژاد افزود: ما همه تلاشمان را کردیم تا تحریم ها خنثی شود، اما بخشی از این تحریمها باقی ماند.
رییس جمهور گفت: از منتقدان و مخالفان که باعث هوشیاری، دقت، صبر، حوصله و کمال دولت شدند تشکر میکنم.
دکتر احمدینژاد افزود: از مسئولین کشورهایی که با ما در دنیا همراهی کردند نیز تشکر می کنم بالاخره ما دوستان زیادی در دنیا داریم که در موضوعات گوناگون از جمله مسئله هسته ای به ما کمک کردند.
رییسجمهور با اشاره به روابط نزدیک ایران و ونزوئلا به ویژه در دوره مسئولیتش گفت: در اوج ظلم علیه مردم غزه به مرحوم چاوز زنگ زدم و درباره کشتار مردم بیدفاع غزه صحبت کردم که دست روی دست جایز نیست چرا که مردم بیگناه در حال کشته شدن هستند و فردا رییس جمهور ونزوئلا، سفیر رژیم صهیونیستی را از کشورش اخراج کرد.
دکتر احمدینژاد ادامه داد: باید از همه ملت های مختلف نیز که همواره پشتیبان ما بودند تشکر کنیم که هر جا می رفتیم حمایت می کردند.
رییسجمهور همچنین از استانداران، مدیران، کارکنان و کارشناسان دولت و همچنین محافظان ریاست جمهوری تشکر کرد.
دکتر احمدینژاد با اشاره به اینکه تیم حفاظتی ما از مظلومترین محافظان بودند، اظهار داشت: ما از دو طرف تحت فشار بودند یکی از طرف مردم که میگفتند رییس جمهور از آن ماست و میخواهیم به او دسترسی داشته باشیم و دیگر از طرف من که آنها را برحذر میداشتم که مبادا در تعامل با مردم به گونهای عمل شود که باعث ناراحتی یا آسیب آنها شود. فشار کار بر محافظان به اندازهای بود که گاهی اوقات چهار ساعت باید روی رکاب ماشین میبودند.
دکتر احمدینژاد همچنین با تشکر از تیم خبری ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: تیم خبری در همه جا با ما بودند و کارشان بسیار سخت و طاقتفرسا بود، بگونهای که در مواقع بسیار از رمق میافتادند.
رییسجمهور تصریح کرد: از پدر و مادر، برادران و خواهرانم نیز سپاسگزارم البته پدرم پر کشید و از دنیا رفت اما مادرم در قید حیات هستند و همواره با دعا و دلگرمی پشتیبانم بودند. از همسر و فرزاندانم نیز که در طول هشت سال از ما بیبهره شدند، تشکر میکنم، البته آنان به دلیل شرایط کاری نتوانستند از فرصتهای خود استفاده کنند.
رییس جمهور با اشاره به اینکه باید از امام زمان(عج) تشکر ویژه کنم، اظهار داشت: معتقدم در این هشت سال در حالی که ما ضعف و نقص داریم، عنایت کردند و ما موفقیتهای دولت در عرصههای بین المللی و داخلی از جمله در موضوعات هستهای، عزتآفرینی، اصل 44، سهام عدالت، مدیون آن حضرت هستیم.
دکتر احمدینژاد تنها راه سعادت بشری را پیوستن به امام و حاکمیت امام زمان (عج) بر جهان دانست و تصریح کرد: معتقدم همه امورات جهان از طریق امام زمان (عج) است. همواره در طول هشت سال حس میکردیم که لطف خدا و امام زمان (عج) با ما بوده است هر چند برخی تفسیرهای متفاوتی ارایه می کردند، البته برخی در گذشته که در مجامع جهانی شرکت می کردند هیچ کدامشان از اصول استفاده نمیکردند، اما این ادبیات را در این مجامع محکم بیان و در عین حال یاری خداوند و امام زمان (عج) را حس می کردیم.
رییس جمهور در باره این که چه کسانی در دولت شما را همراهی کردند ؟ گفت: خیلی ها، اول باید از خدای متعال تشکر کنم که همه اش لطف خدا را دیدیم. هیچوقت بن بست ندیدیم، وقتی خدا عنایت کند تمام انسانها از مرزهای مادی عبور می کنند. اما هیچوقت احساس شکست در دولت ندیدیم و از سخت ترین شرایط عبور کردیم و این لطف خداست.
دکتر احمدینژاد افزود: از ملت بزرگ ایران باید تشکر کنم زیرا خیلی بزرگوارند حوصله کردند و پشتیبانی کردند و هر جا رفتیم چه در شهر چه در روستا و چه در مراکز با محبت مردم مواجه شدیم.
رییسجمهور گفت: از رهبری معظم انقلاب باید تشکر بکنم هم بخاطر حمایت هایشان و هم ارشاداتشان که دائم ما استفاده کردیم.
دکتر احمدینژاد گفت: باید از اقوام گوناگون تشکر کنم. می خواهم نام آنها را ببرم تا در تاریخ ثبت بشود.آذریها، کردها، لرها، لک ها، تات ها، بختیاری ها، از عرب های خوزستان، از قشقایی ها، فارس ها، از سیستانی ها، بلوچ ها، خراسانی ها، گیلک ها، همدانیها، قزوینی ها، ترکمن ها، اصفهانی ها و تهرانی ها از مذاهب گوناگون ازجمله زرتشتی ها، مسیحی ها، یهودی ها، آشوریها تشکر کنم. زیرا همه واقعا مثل یک خانواده بزرگ دولت را پشتیبانی و همراهی کردند.: همه اینها در سخت ترین شرایط واقعا به ما فشار نیاوردند،بلکه همراهی کردند.
رییسجمهور گفت: از اقشار مختلف تشکر می کنم از جمله رانندگان، شبکه حمل ونقل هوایی، دریایی بویژه جاده ای و شهری که خیلی بزرگوارند. اتفاق بزرگی افتاد یکدفعه با هدفمندی و رانندگان شهری و جاده ای نوک تیز حمله قرار گرفتند و آنها بقدری زیبا عمل کردند که نمی دانم چگونه آنها را وصف کنم.
دکتر احمدینژاد گفت: از کشاورزان عزیز نیز تشکر می کنم. هم اکنون کشاورزی در حال پیشرفت است با توجه به اینکه ما 10 تا 12 سال است در خشکسالی هستیم، شرایط سخت است و بالاخره قیمت کود، سم، نهاده های کشاورزی به خاطر ارز چند برابر شده است اما ایستادند و تولید می کنند.
رییسجمهور اظهار داشت: از کارگران نیز تشکر می کنم زیرا تولید را سرپا نگه داشتند و از پزشکان، پیرا پزشکان و جامعه پرستاری و جامعه مهندسان کشور تشکر می کنم، زیرا همراهی خوبی داشتند.
دکتر احمدینژاد افزود: از صنعتگران، سرمایه گذاران،کسبه، بازاریان و تجار به خاطر همکاری های بسیار خوبشان تشکر می کنم.
رییسجمهور گفت: از دانش آموزان و فرهنگیان عزیز تشکر می کنم و نمی توانم فرهنگیان عزیز را وصف کنم زیرا یادمان نمی رود در گذشته فرهنگیان همیشه در طول دوره، دولت را حمایت می کردند. از کارمندان دولت نیز تشکر می کنم و مظلوم واقع شده اند و آنها بر اساس مقررات و ضوابط کارشان را انجام می دهند.
دکتر احمدینژاد گفت: از رسانه ملی نیز تشکر می کنم واقعا رسانه ملی از تمام استانها و مراکز در این 8 سال دولت را َ همراهی کردند. قاطبه رسانه ملی واقعا همدوش دولت در حماسه های گوناگون آمد.
رییسجمهور افزود: اصحاب رسانه ها و خبرنگاران نیز با دولت همراهی کردند و من پیش از این گفته ام اصلا مهم نیست که رسانه به نفع یا علیه یک فرد است؛ بلکه مهم این است که راجع به آن می نویسد و مهم پرداختن است که همه پرداخته اند و هم اکنون نیز هر کاری که ما انجام بدهیم خبر اول می شود و این لطف رسانه ها به دولت است که من تشکر می کنم.
دکتر احمدینژاد گفت: همچنین هنرمندان و جامعه هنری کشور خیلی بزرگواری و کارهای خوبی انجام داده اند و حرکت های بسیار خوبی اتفاق افتاد.
رییسجمهور ادامه داد: دانشگاهیان و همکاران عزیزم در دانشگاه نیز همکاری خوبی کردند و شاید ما یکی از بهترین دوران دانشگاه را طی کردیم البته برای من خیلی مطلوب نبود. در فضای دانشگاه اعتقاداتی دارم و بارها نیز گفته ام که فضای دانشگاه چگونه باید باشد اما از نظر علمی واقعا در این دوره جهش بزرگی اتفاق افتاد.
دکتر احمدینژاد افزود: همچنین از ایثارگران، خانواده محترم شهدا، آزادگان و جانبازان که نهایت لطف را به دولت داشته اند، تشکر می کنم.
رییسجمهور گفت: نیروی های نظامی و انتظامی و بسیج، تشکر دارم و در تمام سفرهای که می رویم در آماده باش هستند و امنیت را برقرار می کنند و تقریبا آسیب مهمی را در این سفرها نداشتیم. با اینکه با انبوه جمعیت مواجه هستیم و ماشین به وسط جمعیت می رود و مردم نیز زن، بچه،بزرگ و کوچک حضور دارند گاهی با دیواره انسانی برخورد می کنیم یعنی فرض کنید یک خیابان 20 متری در 100 متر به صورت فشرده مردم هستند که در اینجا این نیروها امنیت را برقرار می کنند.
دکتر احمدینژاد گفت: از عشایر عزیز و روستائیان صمیمی ما که از همیشه از دولت حمایت و یاری و پشتیبانی کردند و تولید کردند.جامعه مشاوران و پیمان کاران، صادر و واردکنندگان واقعا خوب به میدان آمدند و به دولت کمک کردند.
رییسجمهور افزود: از ایرانیان خارج از کشور که شاید نخستین بار در طول تاریخ قاطبه ایرانیان خارج از کشور آمدند و در کنار دولت ایستادند و با برنامه ها همکاری و همراهی کردند.
دکتر احمدینژاد گفت: همچنین تشکر خاصی نیز از اورژانس داشته باشم که در جاده به همراه راهور، راهداری و هلال احمر کمک کردند و در جاده ها اتفاقات خوبی افتاد.
رییسجمهور افزود: از کسانی که در دولت بودند و به هر دلیلی بیرون رفتند زحمت کشیدند و از آنها تشکر کنم.
دکتر احمدینژاد گفت: همچنین از کسانی که در سال 84 و 88 با نذر و نیاز با هزینه خود در طول هشت سال از دولت حمایت کردند، تشکر کنم.
رییس جمهور گفت: یک بحث کوتاهی درباره مظلومیت امام عصر (عج) دارم و به نظر من این بحث مهمی است که مغفول واقع شده است.مظلومیت امام علی (ع) و حضرت زهرا (س)، امام حسن(ع)و امام حسین(ع) را حس می کنیم برای اینکه با تاریخ آنها آشنا هستیم و بارها گفته شده است و مثلا با حادثه کربلا با جزییات آن آشنا هستیم و یک حسی درباره این مظلومیت داریم.
دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه راجع به مظلومیت امام زمان (عج) کسی تاکنون صحبت نکرده است، اظهار داشت: بالاخره امام و خلیفه الله است و تنها راه نجات بشریت و راه نزول رحمت الهی است و خدا فرستاده و گفته است ای بشر ، من که تو را خلق کردم راه سعادت اینجاست و این فرمول خیلی ساده ای است.اما همین بشر ، امام را کنار گذاشته است و اصلا یادی نمی کند و این در حالی است که حس امام با ما فرق می کند و امام ظلم را طوری دیگر متوجه می شود.
رییس جمهور خاطر نشان کرد: 1170سال است که خود امام را کنار گذاشتند، این همه کشتار و ظلم و تبعیض می شود و این همه حق ملتها خورده و تحقیر می شود.بارش روی دوش امام است و امام مسئول و مدیر عالم است. امام تجسم عشق الهی به انسان هاست. امام تجلی عشق خدا به انسان هاست.
دکتر احمدی نژاد گفت: خدا برای اینکه فرعون را هدایت کند یکی از بهترین خلق خودش را انتخاب می کند به نام حضرت موسی و او را 15 سال از کوره حوادث عبور می دهد و دلش را پر از محبت می کند و بعد می گوید حالا برو به فرعون بگو بیا هدایت شو ، و خدا بندگانش را دوست دارد.
رییس جمهور گفت: 1170 سال تقریبا ایشان از مدیریت اصلی عالم کنار است و ایشان باید بیایند دنیا را اداره کنند و اگر می خواهیم ظلم و اندوه نباشد و سعادت و پیشرفت باشد ، همه در سایه حکومت امام است و خدا فرستاده است، اما آن را کنار زده اند و کسی به فکر او هم نیست.باید تلاش کنیم که امام به راس مسئولیت دنیا برگردد و اگر امام برگشت ، همه مسائل حل خواهد شد.
دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه هر آرزوی خوبی که داریم، هر زیبایی که می خواهیم، تضمین تحقق آن حاکمیت امام است که اثبات آن هم نقلی و هم عقلی است، اظهار امیدواری کردکه آن کسانی که در مورد مظلومیت سخن می گویند، ان شاءالله در مظلومیت امام زمان هم سخن بگویند.
رییس جمهور با تاکید بر این که راه ادامه دارد،گفت: راهی جلوی بشریت باز شده و ما 8 سال در این راه حرکت کردیم.: جهان به سرعت عوض می شود، باید به جایی برسیم که انسانها با انسانیت و فطرت خود نه با عناوین حضور پیدا کنند.ما هم در خدمت ملت هستیم، هدف هم جهانیست، انسان و عشق هم جهانیست.
دکتر احمدی نژاد با عذرخواهی از اقشار مختلفی که احیانا از قلم افتاده اند ،گفت: از 76 میلیون ایرانی با افتخار تشکر می کنم.
رییس جمهور در پایان مصاحبه خداحافظی خود 2 بیت شعر را هم به امام زمان (عج) و مردم ایران تقدیم کرد:
عمری ز غم تو مردم و زنده شدم
در هر چه که بی تو بود بازنده شدم
زان روز که مهر تو به جانم زده شد
با عشق تو من دولت پاینده شدم.
ارسال نظرات