بازگشت به هویت دینی لازمه رسیدن به سبک زندگی اسلامی است
![سبک زندگي اسلامي](/Original/1391/11/28/IMAGE634966203564687500.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، حجت الاسلام کریم جباری، عضو هأت علمی دانشگاه ارومیه امروز در نشست بررسی سبک زندگی اسلامی و رسالت دانشجو که به همت جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در دانشگاه ارومیه برگزار شد، اظهار داشت: نیاز اصلی جامعه امروز در طراحی و تحقق سبک زندگی اسلامی ارائه الگوهای عملی و کاربردی مطابق با شرایط و مقتصیات زمانی است.
وی با بیان این که امروز متأسفانه بیشتر مؤلفه های زندگی ایده آل به صورت شعار و آرمان های دست نیافتنی در جامعه مطرح می شود، افزود: مشکل جامعه ما امروز دیگر با شعار حل نمی شود بلکه باید منابع قابل استقاده و مستند در تحقق سبک زندگی اسلامی شناسایی و استخراج شود.
وی در همین رابطه بر ضرورت بازسازی و بازشناسی فرهنگ اصیل ایرانی در چارچوب مؤلفه های قرآنی تاکید کرد و افزود: صرف بیان ایات و احادیث در این مسیر راهگشا نخواهد بود بلکه این ایات و احایدث باید در داخل سبک زندگی مجسم شود و عینیت پیدا کند.
مدیرگروه معارف اسلامی دانشگاه ارومیه با اشاره به نگرش های موجود در خرده فرهنگ های مختلف از جمله اقتصاد، مدیریت، تجارت، زندگی فردی و اجتماعی، روابط و تعاملات بین افراد در جامعه اذعان داشت: در بسیاری از این خرده فرهنگ ها هنوز ظرفیت های عملی دین مبین اسلام مورد غفلت قرار گرفته است.
این استاد دانشگاه به جایگاه و نقش مدیریت در جامعه و تحقق سبک زندگی اشاره کرد و بیان داشت: نحوه مدیریت اسلامی که برگرفته از الگوهای پیامبر اسلام و امامان است امروز در جامعه نمود عینی و ملموس ندارد و بیشتر فرهنگ مدیریت ما براساس فرهنگ های بیگانه شکل گرفته است.
وی یکی دیگر از عناصر مهم در تحقق سبک زندگی اسلامی را پویایی و تحرک سازنده بخش های علمی جامعه دانست و اضافه کرد: در این حوزه باید به بررسی این مسائل پرداخت که تعاملات و ارتباطات علمی و فکری تا چه حد در محیط های علمی و دانشگاهی جدی گرفته شده و به سمت تولید علم منجر شده است.
حجت الاسلام جباری ادامه داد: سبک زندگی اسلامی باید علم محور و عمل محور باشد و این امر تا زمانی که فرهنگ موجود در تعاملات دانشجویی به طور جدی بحث و نقد نشده و به ارائه راهکارهای عملی منجر نشود تحقق پذیر نیست.
به گفته عضو هئیت علمی دانشگاه ارومیه، بخشی از سبک زندگی اسلامی مربوط به معنویت است و در حال حاضر ظرفیت بسیاری از بخش های فرهنگ اصیل اسلامی مغفول مانده است./936/پ202/ش