رصد سرویس مکالمات اسکایپ توسط دولت اوباما
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، روزنامه گاردین در ادامه افشاگری های پیرامون سیستم عظیم و مخوف جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) و پروژه جنجال برانگیز پریسم در این سازمان، اعلام کرده اسناد فوق محرمانهای به دست آورده که نشان میدهد کمپانی مایکروسافت که مالکیت سرویس محبوب اسکایپ را در اختیار دارد، امکان تجسس در تماسهای متنی، صوتی و تصویری کاربران اسکایپ را برای آژانس امنیت ملی آمریکا فراهم کرده است.
این اسناد مانند مدارک تکان دهنده دیگری که گاردین در هفتههای اخیر درباره فعالیت های پنهان آژانس امنیت ملی آمریکا منتشر کرده توسط ادوارد اسنودن، متخصص 29 ساله امنیت دیجیتال و پیمانکار پیشین این سازمان در اختیار این روزنامه بریتانیایی قرار گرفته و منتشر شده است.
ادوارد اسنودن میگوید هدفش از انتشار این اسناد نشان دادن همکاری های نزدیک غول های تکنولوژی جهان، از جمله گوگل، فیس بوک و مایکروسافت با نهادهای اطلاعاتی در ایالات متحده در سه سال گذشته است.
به گفته دویچه وله؛ آخرین اسناد منتشرشده در گاردین، نقطه پایانی است بر تصور امن بودن و غیرقابل کنترل بودن مکالمات مبتنی بر سرویس اسکایپ؛ تصوری رایج در جهان که به گواه این اسناد، چیزی جز توهم نبوده است.
یکی از دلایل محبوبیت چشمگیر اسکایپ در سراسر جهان، همین تصور عمومی درباره امن بودن این سرویس و رمزگذاری مکالمات متنی، صوتی و تصویری آن است، اما ظاهرا کمپانی مایکروسافت پس از دریافت دستور، از فوریه 2011 به آژانس امنیت ملی آمریکا اجازه داده سیستم رمزگذاری این سرویس را دور بزند و به اطلاعات خصوصی شهروندان دست پیدا کند.
آژانس امنیت ملی آمریکا این دادههای خصوصی که شامل مکالمات متنی، صوتی و تصویری میشود را به طور مستمر با پلیس فدرال آمریکا (FBI) و همچنین سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده (CIA) به اشتراک گذاشته است.
این در حالی است که اسکایپ که امروز بیش از 650 میلیون کاربر ثبت شده در سراسر جهان دارد، همواره مدعی بوده که از حریم خصوصی کاربران و محرمانگی داده های خصوصی آنها حفاظت میکند و محتوای ارتباطات و ترافیک داده ها را در اختیار هیچ شخص یا نهاد دیگری قرار نمیدهد.
دویچه وله در ادامه گفت: پیشتر یک پژوهشگر ایرانی امنیت شبکه اعلام کرده بود که نشانههایی مبنی بر کنترل مکالمات متنی اسکایپ یافته است.
بر اساس اسنادی که گاردین منتشر کرده، مایکروسافت اجازه دسترسی به سرویس ایمیل هاتمیل و سرویس ذخیرهسازی ابری اسکای درایو را هم به آژانس امنیت ملی آمریکا داده است؛ سرویسی که حالا در سراسر جهان بیش از 250 میلیون کاربر دارد.
اسناد جدید همچنین نشان میدهد که رابطه غول های تکنولوژی با دولت اوباما رابطهای پرتنش است. مدیران این کمپانی ها بارها از مقامات دولتی خواستهاند به آنها اجازه دهند تا اطلاعات لازم درباره همکاریهای خود با آژانس امنیت ملی را منتشر کنند تا کاربران از جزئیات ماجرا باخبر شوند، اما مقامات دولتی همواره مانع از انجام این کار شدهاند.
مایکروسافت در واکنش به انتشار این اسناد در گاردین، با انتشار بیانیهای اعلام کرده که در مواردی که درخواستی مرتبط با امنیت ملی دریافت کرده، با نهادهای دولتی آمریکا همکاری کرده و اطلاعات را در اختیارشان قرار داده، اما جنبههای مختلفی پیرامون این موضوع وجود دارد که امیدوار است بتواند در آینده با آزادی بیشتری درباره آنها اطلاعرسانی کند.
پیش از این ادوارد اسنودن اعلام کرده بود اسنادی در اختیار دارد که نشان میدهد آژانس امنیت ملی آمریکا از طریق برنامه بحث برانگیز پریسم به سیستم کمپانیهای اصلی دنیای اینترنت، از جمله گوگل، فیس بوک، اپل، یاهو و … دسترسی مستقیم دارد.
دولت آمریکا ادوارد اسنودن را به خیانت و افشای اسناد محرمانه متهم کرده و مدعی است که با اقدامات او، امنیت ملی آمریکا به خطر افتاده است. در مقابل، آقای اسنودن گفته که بهرغم خطرات جدی، تنها به دلیل حراست از حقوق اساسی شهروندان جهان دست به افشاگری زده است./1421/9161/خ