۱۲ تير ۱۳۹۲ - ۱۸:۳۴
کد خبر: ۱۷۴۵۸۱
استادیار دانشکده روابط بین‌الملل:

افزایش مسلمانان در دنیا نتیجه معکوس افزایش فشارها و آزارها علیه آنها است

خبرگزاری رسا ـ دهشیری با اشاره به افزایش مسلمانان در تمام نقاط دنیا و روی آوردن غرب به معنویت اظهار داشت: این نشان دهنده این است که این فشار‌ها و آزار و اذیت‌ها علیه مسلمانان نتیجه معکوس داده است و جایگاه آنان ارتقا پیدا کرده است.
دکتر محمد رضا دهشيري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دکتر محمد رضا دهشیری استادیار دانشکده روابط بین‌الملل، صبح امروز چهارشنبه دوازدهم تیرماه در مراسم رونمایی از «کتاب اسلام هراسی در غرب» که در خبرگزاری مهر برگزار شد با بیان این‌که عده‌ای اسلام هراسی را توهم و تصورات ذهنی می‌دانند ابراز داشت: با تحقیقاتی که انجام دادم اسلام هراسی نه تنها توهم نیست بلکه یک حرکت سازمان یافته و برنامه‌ریزی شده است که بنیاد‌ها و رسانه‌های خاص، حامیان قدرت‌مند و سیاست مداران مشهوری که به این جریان دامن می‌زنند را داراست.

وی افزود: اگرچه واژه اسلام هراسی به تازگی در روابط بین‌الملل آمده، اما حقیقتا از قبل وجود داشت و علت تحول و نمود این ادبیات به پس از جنگ سرد باز می‌گردد.

این کارشناس روابط بین‌الملل ابراز داشت: پس از فروپاشی شوروی، آمریکا و غرب تلاش به یافتن یک دشمن جدید و فرضی کردند زیرا اساس هویت غربی برغیریت و دگر‌سازی استوار است و تلاش آنها از طریق دیدگاه خود نیست بلکه اثباتشان با نفی دیگری است.

دهشیری با بیان این‌که پس از پایان جنگ سرد، نوعی جنگ سرد نوین فرهنگی شکل گرفت تاکید کرد: اگر در دوران جنگ سرد شاهد نوعی تقابل ایدیولوژیک بودیم، پس از این فروپاشی، شاهد نوع تقابل فرهنگی بین جهان اسلام و غرب شدیم.

وی در ادامه اظهار داشت: این امر باعث شد که اسلام هراسی شدت بگیرد و بین اسلام و تروریسم با کوبیدن بر طبل فضای رادیکال پیوند برقرار کند و اسلام را به افراط‌گری متهم کنند به نوعی که دشمن اصلی را اسلام جلوه بدهد که مروج ترور و خشونت است.

کارشناس روابط بین‌الملل با اشاره به ترویج اسلام هراسی میان عوام و نخبگان دانشگاهی در غرب تصریح کرد: این امر به گونه‌ای بود که خیلی از اندیشمندان غرب اعتقاد پیدا کردند که اسلام یک دین افراطی و خشونت‌گرا است که تمام جامعه غرب برای مقابله با آن باید بسیج شود و این دلیلی بود که غرب برای اثبات خود بر روی اسلام دست گذاشت.

دهشیری با بیان این‌که شاید مناظره‌ پنجم روابط بین الملل در حال شکل گیری است تصریح کرد: در این مناظره‌ می‌توان تقابل بین تفکر سکولار و دین‌گرا را تعبیر کرد و اساس آن این است که آیا دین در روابط بین‌الملل نقش و تاثیری دارد؟ و در چنین فضایی که عده‌ای سخن از مادی‌گرایی و عده‌ای سخن از این‌که دین و اخلاق توان این را دارد که در نظام بین‌الملل نقش آفرین باشد را مطرح می‌کنند.

وی با اشاره به ترجمه کتابی تحت عنوان نظریه‌های غیر‌غربی در روابط بین‌الملل افزود: این کتاب بیان کننده این است که غرب سعی بر این دارد که روابط بین‌الملل بر اساس تفکرات سکولار، لیبرال و مادی‌گرای خود تفسیر شود در حالی که تفارسیر دیگری می‌تواند وجود داشته باشد.

کارشناس روابط بین‌الملل با اشاره به این‌که افرط‌گرها و خشونت‌گری‌ها در جامعه غرب بیش از همه توسط غیر مسلمانان انجام می‌شود ابراز داشت: میزان خشونت‌های صورت گرفته توسط مسلمانان بسیار اندک است ولی متاسفانه غرب به همان تعداد محدود دامن می‌زند.

دهشیری تشریح کرد: آمار‌ها بیان‌گر این است که خود مسلمانان نقش عمده‌ای در جلو‌گیری از حرکات خشونت آمیز و افراط‌گرایانه در غرب داشتند و حادثه تروریستی شهر نیویورک توسط یک مسلمان خلاصه شد.

وی در ادامه افزود: از طرف دیگر مسلمانان علاوه‌بر این‌که با غرب مقابله کردند و بیشترین حملات علیه مسلمان بوده و می‌توان گفت به نوعی برادر کشی کردند.

این کارشناس روابط بین‌الملل با بیان این‌که غرب اذهان را از حرکت‌های انتقادی محرف کرده ابراز داشت: بیشترین مشکلات غرب یکی نظامی‌گری و دیگری شکاف‌های اقتصادی در اثر فرایند جهانی شدن رخ داده و باعث شده جریان نو محافظه‌کار به این حرکات دامن بزند.

دهشیری در ادامه با بیان این‌که نو محافظه ‌کاران فقط در آمریکا نبوده و انگلستان هم ریشه دارند افزود: آنها خواستگاه‌های خاص فکری دارند و حامیان شبکه مالی دارند و سعی بر این دارند که یک چهره بنیاد‌گرا، انعطاف‌ناپزیر و خشن را از اسلام و مسلمانان نشان دهند.

وی با اشاره به افزایش مسلمانان در تمام نقاط دنیا و روی آوردن غرب به معنویت اظهار داشت: این نشان دهنده این است که این فشار‌ها و آزار و اذیت‌ها علیه مسلمانان نتیجه معکوس داده است و جایگاه آنان ارتقا پیدا کرده است./9598/پ203/ص

ارسال نظرات