۰۲ تير ۱۳۹۲ - ۲۰:۲۲
کد خبر: ۱۷۳۲۳۴
از سوی پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی؛

ترجمه کتاب «سه تقریر رقیب در پژو هش های اخلاقی» منتشر خواهد شد

خبرگزاری رسا ـ کارشناس گروه فلسفه و اخلاق پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی با بیان این خبر گفت: "مک اینتایر" یکی از فیلسوفان اخلاق معاصر است که اخلاق مدرن و لیبرالیسم فردگرایانه در عصر روشنگری را به چالش کشانده و بر نابسامانی های اخلاق نظری و عملی در غرب تأکید دارد.
علي اکبر عليزاده کارشناس گروه فلسفه و اخلاق پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامي

 

 به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی(ایسکا)، پروژه ترجمه کتاب «سه تقریر رقیب در پژوهش های اخلاقی» اثر مک اینتایر یکی از فیلسوفان اخلاق معاصر غرب توسط آقای حمید شهریاری پژوهشگر پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی انجام و به زودی منتشرخواهد شد.

 

کارشناس گروه فلسفه و اخلاق پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی با بیان این خبر گفت: "مک اینتایر" یکی از فیلسوفان اخلاق معاصر است که اخلاق مدرن و لیبرالیسم فردگرایانه در عصر روشنگری را به چالش کشانده و بر نابسامانی های اخلاق نظری و عملی در غرب تأکید دارد.

 

علی اکبر علیزاده افزود: وی نظریه های اخلاق هنجاری موجود را که نمی توانند خلأهای اخلاقی انسان معاصر را پر کنند، ناکارآمدمیداند و در مقابل، با چرخشی به سوی اخلاق فضیلت ارسطویی، در زمرۀ مدافعان وی قرار می گیرد، اگرچه اخلاق ارسطویی را نیزبه طور کامل نمی پذیرد و در صدد اصلاح آن بر میآید.

 

وی با بیان اینکه "مک اینتایر" اساس تفکر اخلاقی خود را در مجموعهای سهگانه ارائه نموده که عبارت اند از: «درپی فضیلت»، «عدالت که؟ کدام عقلانیت؟» و «سه تقریر رقیب در پژوهش های اخلاقی» توضیح داد: پژوهش حاضر با عنوان «سه تقریر رقیب در پژوهشهای اخلاقی» را می توان مکمل دو کتاب دیگر در شکل دهی نظام فکری مک اینتایر دانست، ازاین رو، پیشنهاد می شود برای فهم این کتاب ابتدا آن دو کتاب مطالعه شود.

 

علیزاده ادامه داد: افزون بر این، لازم است در بسیاری از موارد برای فهم دیدگاه مک اینتایر به بیرون از متن و دیگر کتاب های اخلاقی و فلسفۀ غرب مراجعه کرد.

 

کارشناس گروه فلسفه و اخلاق پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی تشریح کرد: "مک اینتایر" در این کتاب سه دیدگاه در پژوهش اخلاقی را که رقیب و در تقابل با یکدیگرند، تبیین و تقریر می کند که عبارت اند از:

1) پژوهش به عنوان کشف مبانی اخلاق

2) پژوهش به عنوان نقاب برداشتن از اخلاق به عنوان ارادۀ معطوف به قدرت

3) پژوهش به عنوان الهام تاریخی خیر

 

وی در پایان یادآور شد پروژه آقای حمید شهریاری به اتمام رسیده است و هم اکنون مراحل نهایی انتشار را به سر می برد./913/د102/ق

ارسال نظرات