توصیههای آیتالله میبدی به مبلغان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله سیدمحمدرضا طاهایی میبدی، رییس حوزه علمیه رضویه گرگان در پیامی تصویری به دومین همایش تجلیل از علمای نمونه بلاد که در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، در بیان توصیههای به مبلغان گفت: تبلیغ مسأله بزرگی است که از سنت انبیا و مرسلین است که انبیا این وظیفه را دارند، خدای متعال در قرآن میفرماید مبلغان کسانی هستند که رسالات پروردگارشان را به مردم ابلاغ میکنند و به غیر از خدای متعال از هیچ کس نمیترسند.
وی افزود: پیامبران علیهم السلام سمتهای بالایی داشتند که تبلیغ و ولایت از شؤون آن بزرگواران هستند و این سمتها را روحانیانی که شایستگی داشته باشند میتوانند این سمتها را داشته باشند.
آیتالله میبدی با اشاره به اینکه مبلغان جایگاه و شأن و منزلت خود را بدانند، اظهار کرد: مبلغان باید پیامهای پیامبران را به مردم برسانند، اگر مبلغان نباشند، دین اسلام انتشار نمییابد و فراگیر نمیشود.
تبلیغ با نیت خالصانه انجام شود
وی ادامه داد: در قرآن میفرماید دستهای از شما عهدهدار کار خیر شوید و مردم را به خیر دعوت کنید و آنان را به مسائل اخلاقی هدایت کنید، مبلغان باید وظیفه خود را در این زمینه نجام دهد.
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به اینکه منبر جایگاه بسیار بلندی است و فرد مبلغ باید آداب آن را رعایت کند به عنوان مثال نباید هنگام نشستن بر سر منبر پای خود را دراز کند، اظهار کرد: مطالبی که باید درباره دین گفته میشود باید مسائل اساسی باشد، نباید در منبر به بیان قصه و افسانه پرداخت تا مردم بخندند بلکه باید مطالب مفید را برای مردم بیان کرد.
وی اظهار کرد: همچنین باید توجه داشت که قصد انسان در تبلیغ باید خدای متعال باشد، این به آن معنا نیست که پولی دریافت نکنیم بلکه به آن معنا است که برای پول کار نکنیم و خالص باشیم.
آیتالله میبدی با اشاره به اینکه حضرت اباذر در جبل عامل به تبلیغ شیعه پرداخت، اظهار کرد: مبلغان به نقش تبلیغ اهمیت دهند و بدانند اگر تبلیغ نبود دین اسلام رواج نمییافت، به دلیل تبلیغ است که دین اسلام در آمل رواج یافته است.
پرهیز از گفتن قصه و افسانه در منبر
وی اظهار کرد: باید توجه کرد که لازم نیست همه طلاب در قم بمانند و همه طلبه بشوند، باید به تبلیغ رفت و دین را انتشار داد، ما مراجع خوبی در قم داریم و عرصه تبلیغ نیازمند حضور طلاب است.
رییس حوزه علمیه رضویه گرگان با تأکیذ بر اینکه باید مبلغان زمان خود را بشناسند، اظهار کرد: باید آنچه را که مردم نیاز دارند به آنان برسانیم، در حدیث عاقل را کسی خواندهاند که زمان خود را بشناسد و باید مبلغان از گفتن قصه، داستان و افسانه پرهیز کنند و امام علی(ع) قصاصیین را از مسجد بیرون کرد.
وی همچنین در ادامه با تأکید بر اهمیتدادن مبلغان به نماز اول وقت خاطرنشان کرد: مبلغان باید زمان سخنرانیهای خود را به گونهای تنظیم کنند که مغایر با نماز اول وقت نباشد، زیرا نباید به گونهای باشد که ما خود تبلیغ نماز کنیم و از آن دوری کنیم.
آیتالله میبدی با توصیه و تأکید بر اخلاقمحوری در تبلیغ خاطرنشان کرد: آنچه اخلاق میتواند در تبلیغ میتواند مؤثر باشد، بیان نمیتواند انجام دهد، شمشیر که به طور قطع نمیتواند، اگر اهل اخلاق و مسائل اخلاقی را در خود باشیم، مطالبی که برای مردم میگوییم تأثیرگذار است.
رعایت مسائل اخلاقی سبب تأثیرگذاری بیشتر میشود
وی گفت: جوانان ما تشنه معنویت هستند و باید جوانان را از خود نرانیم و مشکلاتشان را حل کنیم، همچنین از جمود و تفکر بپرهیزیم و در تبلیغ در حد وسط حرکت کنیم و مطالب را آن طور که باید و شاید به جوانان برسانیم.
رییس حوزه علمیه رضویه گرگان تأکید کرد: باید جوانان را زنده علم و زنده دین کنیم، باید آنان را دارای عقاید کنیم، اگر مسائل اخلاقی را خود رعایت کنیم به طور قطع جوانان به فرد جذب میشوند، عمل باید درست شود و تنها نباید دعوت در گفتار باشد.
وی با اشاره به اینکه باید به آنچه که برای انسان مؤثر است فهم و اراده است، اظهار کرد: سعی کنیم به دیگران بد نگوییم بلکه خود مسائل و موضوعات اسلام را رعایت کنیم، نباید مقدسات هیچ مذهبی را بد بگوییم، نباید شخصیتهای مورد علاقه دیگران را بد بگوییم بلکه مبلغ باید فضائل خود اسلام را بیان کند.
آیتالله میبدی ابراز کرد: خوبیهای شخصیتهای بزرگ و ائمه(ع) را بیان کنیم، بد کسی را نگویم، اگر بد کسی را نگوییم و خوبیها را بگوییم، مردم خود بدیها را میفهمند، اگر این کار را بکنیم مردم خودشان میفهمند./914/پ202/ج