رسانه مانع ارتباط کلامی بین زن و مرد در خانواده شده است
حجتالاسلام سید محمد رضا موسوی نسب کرمانی، عضو هیأت علمی موسسه امام خمینی(ره) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در پاسخ به این پرسش که« چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده، آنچنان که در غرب رایج است، در بین ما رواج پیدا نکند؟» و « چرا در برخی از بخشهای کشورمان طلاق زیاد است؟» گفت: داشتن امکانات بسیار، تاثیر زیادی در به وجود آمدن طلاق ندارد، بلکه فرهنگی که از استفاده کردن این امکانات بهوجود می آید، سبب این ناهنجاری ها و اختلافات بین زن و مرد می شود.
وی در ادامه افزود: در کلان شهرهایی مانند تهران، زن ها تقریبا به خاطر آشنایی با فرهنگ فمینیسم، یعنی همه چیز را برای خود خواستن، به دنبال این هستند که درکنار ازدواج از منافع شغلی استفاده کنند.
حجت الاسلام موسوی نسب کرمانی بیان داشت: درشهر تهران که جمعیت زیاد است، به خاطر همین فرهنگ فمینیسم زن ها دیگر حاضر نیستند وقت خود را صرف فرزند کنند، این تفکر باعث می شود که به کانون گرم خانواده لطمه بزند.
وی درپاسخ به این سوال که نقش تکنولوژی در ناهنجاری های بین زن و مرد چیست، گفت: تکنولوژی هایی مانند تلفن همراه، ماهواره، تلویزیون مانع ارتباط کلامی بین زن ومرد در خانواده شده و سبب مشغول شدن اعضای خانواده به این نوع تکنولوژی ها شده است.
عضوهیأت علمی موسسه امام خمینی(ره) با اشاره به تفریحات زیاد در کلان شهرها گفت: پارک ها فقط فضای تفریح نیست بلکه گاهی برای یک عده ای فضایی برای خودنمایی است که گاهی زن ها و مردها دچار ارتباط ناخواسته می شوند و این در فضای فکری و ذهنی زن و مرد تاثیرگذار است.
وی در ادامه بیان داشت: اگر این فضاها کنترل شده نباشد، سبب تاثیرات منفی در زندگی زن و مرد می شود ازاین رو اگر جامعه فرهنگ استفاده از امکانات رفاهی را نداشته باشد با عوارض و ناهنجاری های آن روبه رو می شود که دراول به نهاد خانواده لطمه می زند.
حجت الاسلام موسوی نسب کرمانی با اشاره به زیاد بودن طلاق در کلان شهرها افزود: در کلان شهرها به خاطر اینکه بیشتر دختران و پسران از شهرهای دیگری مهاجرت کرده، این مهاجرت های زیاد باعث اختلافات فرهنگی و فکری در کلان شهرها شده است.
وی در ادامه افزود: در شهرهای کوچک که از جمعیت کمتری برخوردارند، معمولا ازدواج با آشنایی کامل و تساوی فرهنگی همراه است و از طرف دیگر نظارت اجتماعی که در جامعه محدود وجود دارد نیز اجازه نمی دهد که این ناهنجاری ها در خانواده ها اتفاق بیفتد.
عضو هیأت علمی موسسه امام خمینی(ره) با اشاره به ضرورت ازدواج و نیاز به همسر در انسان گفت: ملاک های متعددی برای ازدواج وجود دارد، در گذشته ملاک ایمان و اخلاق، جزء ملاک های اولیه محسوب بود اما امروزه به خاطر تاثیرات فرهنگی که از غرب وارد شده، زیبایی به عنوان اصل قرار گرفته درحالی که ملاک هایی مانند ایمان و اخلاق و ویژگی های جسمانی، شغلی و اجتماعی حتی سیاسی از مهم تریم ملاک هایی است که باید در نظر گرفته شود.
شایان ذکر است، مقام معظم رهبری در دیدار جوانان خراسان شمالی به ارائه فهرستی از آسیبهای سبک زندگی پرداختند و بیست پرسش مطرح کردند، دو پرسش از این پرسشها مربوط به موضوع طلاق بود.
گفتنی است، پرسشهای زیر بخشی از پرسشهای مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری است:
چرا فرهنگ کار جمعی در جامعه ما ضعیف است؟
علت کار گریزی چیست؟
چرا در روابط همسایگیمان رعایتهای لازم را نمیکنیم؟
چرا در زمینه فرهنگ رانندگی، مردمان منضبطی به طور کامل نیستیم؟
حد زادوولد در جامعه ما چیست؟
الگوی تفریح سالم چیست؟
نوع معماری در جامعه ما چگونه است؟ چقدر متناسب با نیازهای ماست؟
در بین ما دروغ چقدر رواج دارد؟
چرا در برخی از بخشهای کشورمان طلاق زیاد است؟
علت پرخاشگری و بیصبری در میان بعضی از ماها چیست؟
چقدر به قانون احترام میکنیم؟ علت قانون گریزی در برخی از مردم چیست؟
انضباط اجتماعی در جامعه چقدر وجود دارد؟
وجدان کاری در جامعه چقدر وجود دارد؟
چرا برخی از حرفهای خوب، ایدههای خوب، در حد رؤیا و حرف باقی میماند؟
چه کنیم که ریشهٔ ربا در جامعه قطع شود؟
آپارتماننشینی چقدر برای ما ضروری است؟
تجملگرایی چیست؟ بد است؟ خوب است؟ چقدرش بد است؟ چقدرش خوب است؟
چرا در بین بسیاری از مردم ما مصرفگرایی رواج دارد؟
چرا پشت سر یکدیگر حرف میزنیم؟
چرا در برخی از بخشهای کشورمان روی آوردن جوانها به مواد مخدر زیاد است؟
چرا صلهٔ رحم در بین ما ضعیف است؟
آپارتماننشینی چقدر برای ما ضروری است؟ چقدر درست است؟
طراحی لباسمان چقدر متناسب با نیازهای ما و عقلانی و منطقی است؟
آرایش در بین مردان و زنان چقدر درست است؟
آیا ما در معاشرتهای روزانه، به همدیگر به طور کامل راست میگوییم؟
بعضیها با داشتن توان کار، از کار میگریزند؛ علت کار گریزی چیست؟
علت پرخاشگری و بیصبری و نا بردباری در میان بعضی از ماها چیست؟
حقوق افراد را چقدر در رسانهها ، در اینترنت و... مراعات میکنیم؟
تولید کیفی در بخشهای مختلف، چقدر مورد توجه و اهتمام است؟
چرا به ما میگویند که ساعات مفید کار در دستگاههای اداری ما کم است؟
چرا در بعضی از شهرهای بزرگ، خانههای مجردی وجود دارد؟ این بیماری غربی چگونه در جامعه ما نفوذ کرده است؟
چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده، آنچنان که در غرب رایج است، در بین ما رواج پیدا نکند؟
چه کنیم که زن در جامعه ما، هم کرامت و عزتش حفظ شود، هم وظائف اجتماعیاش را انجام دهد و هم حقوق اجتماعی و خانوادگیاش محفوظ بماند؟/9196/ت302/ن