حجت الاسلام ابوترابی فرد:
دولت میتوانست با مدیریت صندوق توسعه ملی چرخ تولید و اقتصاد را بچرخاند
خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام ابوترابی فرد با بیان این که نقش دولت در مدیریت کشور بی بدیل و استثنایی است اظهار داشت: بر اساس تئوری «دولت و تمدن» دولت در تدوین لایحه ها و برنامه ریزی های 5 ساله برای کشور نقش استثنایی دارد و به همین سبب باید این نهاد از بالاترین سطح کارآمدی برخوردار باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام ابوترابی فرد صبح امروز در چهارمین کنگره سراسری کانون دانشگاهیان ایران اسلامی در تالار علامه امینی دانشگاه تهران با بیان این که نقش دولت در مدیریت کشور نقش بیبدیل و استثنایی است و شایسته است به این نقش توجه ویژهای شود اظهار داشت: بر اساس تئوری «دولت و تمدن» نیز نقش دولت اساسی است و بر اساس قانون اساسی نیز تار و پود دستگاه های اجرایی در تدوین لایحه ها نقش استثنایی دارد. بر همین اساس تدوین و ارائه لایحه بودجه سالانه به معنای نقشه راه حرکت نظام در طول یکسال و تدوین و ارائه لایحه برنامه پنجساله به معنای ترسیم نقشه حرکت کشور در طول پنجسال از عملکرد های اساسی دولت است و به همین سبب باید این نهاد از بالاترین سطح کارآمدی برخوردار باشد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد با بیان این که دولت کارآمد باید در دستور کار همه ما قرار گیرد گفت: در راهبرد کلان دولت یازدهم باید گسترش تاثیرگذاری و ارزش آفرینی جمهوری اسلامی ایران با آراستگی به آموزههای اسلام ناب در تمامی عرصههای حیات به عنوان الهامبخش استقلال، آزادی، اخوت اسلامی و گفتمانسازی فرهنگی مطرح شود.
وی با بیان این که نظریه مردم سالاری دینی به عنوان الگوی موفق باید فراروی امت اسلامی قرار گیرد و طراحی و ارائه نظریه دولت اسلامی برای تحقق تمدن نوین اسلامی از دیگر مسائل مهم به شمار میرود، عنوان داشت: در عین حال باید به نهادینهسازی حمایت همه جانبه از فرهنگ مقاومت، بیداری اسلامی، آرمان فلسطین، حقوق مسلمانان و مستضعفین و تحکیم جبهه متحد اسلامی برای رویارویی با نظام سلطه جهانی توجه جدی داشت.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود با اشاره به راهبرد ملی تصریح کرد: تببین، ترویج و پاسداری از فرهنگ و گفتمان قرآن و عترت و تلاش برای مرجعیت گفتمان قرآن در دولت یازدهم، از مهمترین راهبردهای ملی است و بنده اعتقاد و اعتماد دارم که باید گفتمان قرآن کریم به عنوان مرجع نهایی فراروی دولت اسلامی قرار گیرد.
عضو ائتلاف 3+2، در ادامه به جایگاه فرهنگ، علم و اخلاق در عرصه سیاست، مدیریت، اقتصاد و سیاست خارجی تاکید و بیان داشت: دریافت و فهم درست گفتمان انقلاب و نظام اسلامی که رهبر انقلاب تبیین کننده آن هستند و ترویج این گفتمان، هم افزایی ظرفیت های استثنایی جهان اسلام از طریق افزایش اخوت و وحدت اسلامی، اتخاذ رویکرد چند جانبه گرایی و فرا ملی گرایی در عرصه بین الملل با گسترش شبکه های چند جانبه در خارج از کشور، ائتلاف سازی با توجه به مشترکات سیاست خارجی، ابتکار عمل در به چالش کشیدن نظام سلطه از عوامل موفقیت ما در سیاست خارجی خواهد بود.
وی با بیان این که امروز نظام سلطه با آسیب های جدی رو به رو است و اگر با علم و اخلاق قدم برداریم با یک جانبه گرایی و دوگانگی در رفتار نظام سلطه می توانیم او را به چالش بکشیم اظهار داشت: ما با داشتن ظرفیت های بسیار قادر هستیم به مقام اول آسیا تبدیل شویم.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی نیروهای کارآزموده در کشور را ظرفیت مهمی در دستیابی کشور به پیشرفت دانست و در اشاره به سایر ظرفیت های نظام افزود: ما دارای سرمایه عظیم ملت ایران که با بصیرت و ظرفیت بزرگ همواره حماسه بزرگی چون حماسه 22 بهمن را رقم زدهاند و همچنین ظرفیت رهبر انقلاب در رهبری فراروی ماست و ما با این ظرفیت ها و بهره گیری از علم و اخلاق می توانیم به قله های پیشرفت برسیم.
وی با بیان این که افزایش تراز مالی کشور از سال 84 تا 91 اقدام قابل دفاعی نیست و با انتقاد از بزرگ شدن حجم دولت اظهار داشت: رهبری انقلاب در آغاز دولت نهم عنوان داشتند که امیدوارم قدم ها بر اساس برنامه چهارم توسعه برداشته شود و در حالی که بر اساس این برنامه باید وابستگی به درآمد نفت برداشته می شد، ما تقریبا بر عکس عمل کردیم.
نامزد ائتلاف 2+3 افزود: در سالی که گذشت عملکرد ما صد هزار میلیارد دلار بود و تقریباً برابر باهزینه های دولت بود و این نشان دهنده وابستگی صد در صد ما به نفت است.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی در انتقاد از سیاست دولت در اقتصاد و بخش تولید عنوان داشت: امروز که آمریکا پرونده ما را به شورای امنیت برده است و با تحریم و بر هم خوردن تنظیمات ارز، وضعیت اقتصاد به این شکل افتاده است، دولت باید صندوق توسعه ملی را به موتور حرکت ایران تبدیل میکرد.
ابوترابی فرد مدیریت هزینه، انضباط مالی، متوازن سازی دولت با وظایش و سپردن مدیریت به دولت، کاستن بدهی دولت به بانک مرکزی، جلوگیری از رشد نقدینگی مانع و راه اندازی تولید را راهکارهای مهم در رفع مشکلات اقتصادی دانست و با بیان این که در سال 89 از هر واحد پول دو واحد تولید ناخالص داشته ایم و این مقدار هر سال بیشتر کاهش کرده است تأکید داشت: بانک مرکزی باید بودجه را به سمت تولید سوق دهد و اگر صندوق ملی در راستای تولید از تولید حمایت کند به سرعت به سمت پیشرفت پیش خواهیم رفت.
وی در خصوص سرمایه گذاری در حوزه فرآورده های نفت و گاز اظهار داشت: ما می توانیم با سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز حتی یک بشکه نفت برای فروش به خارج نداشته باشیم و این ها را به فراورده های نفتی تبدیل و صادر کنیم تا علاوه بر اشتغال زایی، ارزش افزوده و ارز آوری داشته باشیم.
نامزد ائتلاف 2+3 با بیان این که آن دورانی که اقتصاد مبتنی بر مواهب طبیعی و کارامدی دولت بود گذشت بیان داشت: امروز اقتصاد، مبتنی بر فناوری است که ما ظرفیت های آن را داریم و استقلال و ثبات سیاسی کامل در سایه حمایت مردم و رهبری هوشمند نظام و قدرت دفاعی که آمریکا را در خاورمیانه مهار کرده است قدرت های بزرگی برای رسیدن به اقتصاد مبتنی بر دانش است.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی بر این که نباید دستگاه دیپلماسی و اقتصاد دولت یک قدم بدون مشورت با متخصصان بردارد تاکید و اظهار داشت: احترام به نخبگان و متخصصان و نگاه به سندهای بالا دستی عامل مهمی برای پیشرفت است و شرایطی که ما در آن قرار داریم، تهدید ها یک فرصت جدی برای پیشرفت را برای ما فراهم کرده است.
ابوترابی فرد در انتقاد از عدم رشد اقتصادی دولت با بیان این که در پایان سال دوم پنجم توسعه رشد اقتصادی ما به دلیل این که مدیریت ما پروژه ای است صفر بوده است، عنوان داشت: باید گفتمان دولت در عرصه اقتصاد، فرهنگ، سیاست داخلی و خارجی همان گفتمان نظام باشد و کم ترین زاویه از این گفتمان ما را با مشکلات جدی رو به رو خواهد کرد.
وی ادامه داد: اگر گفتمان ما در این چند سال، همراه با گفتمان انقلاب بود، امروز اقتصاد مقاومتی نتیجه بهتری داشت و ما در وضعیت بهتری قرار داشتیم.
این نامزد ائتلاف 3+2 در تبیین راهکار برای مقابله با فساد اداری با بیان این که باید شایسته سالاری را به معنی واقعی کلمه در دستور کار قرار دهیم اظهار داشت: یکی از پرچم هایی که قرآن در برابر ما افراشته است این است که اگر مسئولیت ها به اهلش سپرده شود، امور اصلاح می شود و بنابر مدل قرآن، باید کار را در قله به ولی فقیه و در دامنه به افراد امین و قوی سپرد.
وی با بیان این که کوچک نمودن حجم دولت با وظایف حاکمیتی و سپردن وظایف غیر دولتی به بخش های غیردولتی از راه های کاهش فساد در دولت است ابراز داشت: دولت باید از نهادهای نظارتی و بازرسی و مجلس درخواست کند که با نظارت قانون مند به بدنه قوه مجریه، زمینه شناسایی و کنترل مفاسد را در پیش بگیرد.
وی یکی از مهم ترین نکات برای برون رفت از تنگناها و مشکلات نظام، روی کار آمدن رییس جمهوری با اشراف کامل همراه با داشتن برنامه های منسجم با توجه به سندها چشم انداز کشور دانست و با بیان این که بنده " ضمن داشتن موضع شفاف بر همکاری و هماهنگی بیشتر قوا پافشاری کنم"، مدیریت تعهد تخصص و وفاداری به گفتمان انقلاب از معیار های شایسته سالاری دانست. /959/پ201/ع
ارسال نظرات