سبک و سیره فاطمی الگوی همسر کامل است
حجت الاسلام محمد باقر فرزانه، امام جمعه موقت مشهد در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد با اشاره به سبک زندگی اسلامی و سیره فاطمی اظهار داشت: هر زمان که دختری ازدواج می کند دارای نقش، وظیفه و جایگاه می شود که وظایف اصلی زن بر حول سه محور شوهرداری، فرزند پروری و زهد و قناعت پس از ازدواج است.
وی درادامه با بیان این که نقش زن در خانواده اینست که مکمل مرد باشد، افزود: در واقع هر مردی که ازدواج نکند مسیر تکامل را به طور کامل نمی تواند طی کند و به همین دلیل دارای نقص است و در واقع جایگاه زن در خانواده به همین دلیل بزرگ و مهم است چرا که سرمایه خانواده است و این بهترین تعبیر برای این گنج ارزشمند خانوادگی است.
رییس دانشگاه علوم اسلامی رضوی درادامه با طرح این سؤال که اگر بخواهیم با الهام از زندگی فاطمه(س) وظایف زنان را در خانواده و جامعه ترسیم کنیم و دراین راستا نیز زن سرمایه عظیم زندگی شود، باید به چه اصولی پایبند باشد؟گفت: اولین اصل در راستای تحقق زن فاطمی در واقع عشق یک زن به مرد است.
زن فاطمی، آراسته به فضایل اخلاقی
وی درادامه با بیان این که وقتی امیرالمومنین علی (ع) ازدواج کرد روزی پیامبر اکرم(ص) به خانه علی و فاطمه (س)آمد و از دختر خود پرسید، فاطمه جان، شوهرت علی(ع) را چگونه یافتی؟ و حضرت در پاسخ فرمود علی (ع) بهترین شوهر برای من است و در راستای درس آموزی از سیره فاطمی در واقع یک زن در خانه نیز باید اینگونه باشد و فکر کند که همسر او در این جهان بهترین مرد است و عشق زن به مرد باید دراین حد باشد.
عضو شورای مدیریت حوزه علمیه خراسان در ادامه تبیین سبک فاطمی، دومین اصل را که باید زن به آن آراسته باشد، امانتداری، صداقت و وفاداری دانست و تصریح کرد: زمانی که یک مرد احساس کند که زن درخانه امانتدار و صادق است از نظر روحی احساس قدرت و اقتدار می کند و هیچگاه زن نباید سبب بدگمانی در شوهر شود چرا که آرامش زندگی مختل می شود.
وی درادامه افزود: از آنجا که زندگی بدون مشکل در این دنیا وجود ندارد و زندگی الهی و انسانی بدون مشکلات تعریف نمی شود و آنجا که مشکلی نیست، بهشت است و به همین دلیل زن باید دربرطرف سازی مشکلات در کنار مرد و با صبر و مقاوم باشد و نباید مشکلات او را از صحنه زندگی خارج کند چراکه فاطمه زهرا(س) نیز در سختی ها و مشکلات زندگی و در تحریم ها و فشارهای اقتصادی در کنار امیرالمومنین (ع) بود و در زندگی تمرین مقاومت را داشت و هیچگاه از شرایط شکایت نمی کرد.
حجت الاسلام فرزانه اظهار داشت: چهارمین اصل سبک زندگی اسلامی در سیره فاطمی اینست که زن باید وسیله تسکین مرد باشد و رنج و غم را از دل بزداید و امید را هدیه کند چرا که مرد در جامعه مسؤولیت های فراوانی دارد و نیاز به امید دارد و نگاهی به رفتارهای فاطمه (س) بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) که همراه با دشواری های فراوان اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بسیاری برای امام علی (ع) بود نشانه ای از روحیه امید بخش فاطمه (س) در برابر مصائب دوران است.
فاطمه (س) همراز همسر در برابر انحرافات ولایت پذیری
وی در ادامه با بیان این که از دست دادن پیامبر اکرم (ص) بزرگترین رنج آن زمان حضرت علی (ع) بود، تصریح کرد: از سویی نیز سرانی در سقیفه دور هم جمع شدند و پید آوردنده انحرف ولایت شدند که تاریخ اسلام و بشریت را عوض کرد و تنها حضرت علی (ع) نسبت به پیامدهای این انحراف در تاریخ بشر آگاهی داشت و گروهی نیز بنام منافق در مقابل امام ایستادند و آن حضرت یاران کافی برای نبرد نداشتند و در این شرایط فاطمه (س) غم و رنج حضرت را مرهم بودند به گونه ای که بعد از فوت ایشان حضرت امام علی (ع) با چاه درد و دل می کرد و غمهایش را به چاه می گفت.
امام جمعه موقت مشهد افزود: در واقع تسلیم زن در برابر خواسته ها و تقاضاهای منطقی و شرعی و شریک زن در غم و شادی مرد از دیگر اصول سبک زندگی فاطمی است که زنان باید بدان پایبند باشند چرا که زندگی خانوادگی و دنیا بهشت نیست و در واقع دنیا مقدمه ای برای رسیدن به تکامل است و اگر کسی بخواهد به تکامل برسد باید سختی ها و مشکلات را تحمل کند و دنیا سکوی پرش و میدان مسابقه است و در این میدان آمادگی برای بردن زن و مرد فراهم می شود.
حجت الاسلام فرزانه افزود: زن باید درخانه مراقب سلامتی، رشد و تربیت فرزند باشد چرا که این امر از عهده مرد برنمی آید و فرزند پروری مهمترین رسالت بانوان در جامعه است./934/ت302/ب