۲۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۲۱:۳۹
کد خبر: ۱۶۰۰۹۸
مدیر کل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی؛

صله رحم سبب انسجام جامعه اسلامی می‌شود

خبرگزاری رسا ـ نوروز یک عید رسمی در میان ایرانیان است، برخی از برنامه‌های این عید مانند صله رحم، ارتباط با دیگران، برگزاری نشست‌ها و محفل‌ها میان اقوام، رفتن به ملاقات یک‌دیگر قطعا مورد تأیید اسلام است چرا که انسجام اجتماعی میان افراد را زیاد می‌کند.
عيد نوروز

حجت‌الاسلام غلام عباس موسوی، مدیر کل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به پرسش «آیا در اسلام نسبت به تفریح تأکید شده است؟» گفت: دین اسلام دینی است که در آن تمام ابعاد زندگی اسلامی و زوایای روحی انسان در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: هیچ برنامه‌ای در اسلام بدون هدف و اولویت‌گذاری نیست، حتی اسلام درباره شادی و غم نیز برنامه کامل و جامعی داشته و افقی را برای آن‌ها ترسیم کرده است و تفریح را یکی از ضرورت‌های زندگی انسانی می‌داند.

توجه به طبیعت برای رسیدن به خدا

این استاد حوزه با اشاره به این‌که اسلام هم در بعد معنوی و هم در بعد مادی به زندگی انسان‌ها توجه کرده است، خاطرنشان کرد: بعد معنوی اسلام توجه و ارتباط با خالق، عبادت و پرستش خداوند متعال برای رشد، پرورش روح و رسیدن به درجات عالی انسانی است، بعد مادی اسلام رسیدگی به جسم، توجه به آیات الهی و مخلوقات خداوند متعال است.

وی افزود: توجه به محیط زیست که در آن نشانه‌ها و آیات خداوند متعال فراوان است مورد تأکید آیات و روایات است و سبب کمال و رشد روح می‌شود، چرا که وقتی انسان به نشانه‌های خداوند متعال توجه می‌کند به نظم و دقت آفرینش رسیده و حقانیت خدا متعال را می‌فهمد.

مدیر کل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی قم با تأکید بر این‌که در اسلام تفریحی که در آن کار حرام صورت نگیرد مورد قبول است، خاطرنشان کرد: تفریح و شادی که در آن به بعد اسلامی بودن توجه شده و سالم باشد فرد را به معنویت، کمال و سعادت می‌رساند.

اسلام دین غم و غصه نیست

وی ابراز داشت: اگر تفریح و شادی همراه با فساد و گناه باشد مسلماً مورد تأیید اسلام نیست، افراد توجه داشته باشند از شادی‌های حلال استفاده کنند و تفریحات حرام دوری کنند.

حجت‌الاسلام موسوی با اشاره به این‌که اسلام دین غم، غصه و تنهایی نیست، ابراز داشت: اسلام دین ذوابعاد است و به تمام نیازهای مادی و معنوی افراد توجه داشته و پاسخ گفته است، اسلام به انسان‌ها تأکید می‌کند به مسافرت بروند ولی در این مسافرت نسبت به سرنوشت گذشتگان عبرت بگیرند.

وی اظهار داشت: افراد وقتی برای شادی و تفریح به مسافرت می‌روند نباید ولنگاری کنند، به کارهای عبث و بیهوده مشغول باشند چرا که این حرکات نه مورد تأیید اسلام است و نه فطرت و عقل انسان‌ این‌گونه اعمال را می‌پذیرد، در روایتی از امیرمؤمنان(ع) آمده «بهترین تفریح کار است».

صله رحم سبب انسجام جامعه اسلامی می‌شود

مدیر کل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی قم درباره پرسش «آیا عید نوروز مورد تأیید اسلام است؟» گفت: نوروز یک عید رسمی در میان ایرانیان است، برخی از برنامه‌های این عید مانند صله رحم، ارتباط با دیگران، برگزاری نشست‌ها و محفل‌ها میان اقوام، رفتن به ملاقات یک‌دیگر قطعاً مورد تأیید اسلام است.

وی ادامه داد: همچنین رفتن به زیارت اهل قبور و شهدا، عیادت بیماران، دیدار عالمان و بزرگان مورد تأیید اسلام است چرا که این رفت‌وآمد با اقوام سبب طولانی شدن عمر افراد و انسجام اجتماعی اسلامی میان مؤمنان می‌شود.

این استاد حوزه تصریح کرد: البته باید در این دید و بازدیدها حدود محرم و نامحرم میان افراد رعایت شود تا خدای ناکرده افراد گرفتار نگاه‌های آلوده نشوند، نگاه آلوده و نگاه غیر آلوده باید از هم تفکیک شوند تا نگاه آلوده زدوده شود؛ همچنین مردم در این مهمانی‌های که برگزاری می‌کنند به بحث اسراف توجه ویژه‌‌ای داشته باشند.

بریز و بپاش‌ نکنید

وی افزود: اسراف مورد تأیید اسلام نبوده و حرام است، این‌گونه نیست که افراد هر قدر بخواهند می‌توانند بریز و بپاش داشته باشند، افراد در مهمانی‌های باید از نعمت‌های الهی در حد معمول استفاده کنند، در حالی که متأسفانه در ایام عید نوروز در برخی از خانواده‌ها اسراف، بریز و بپاش بسیار صورت می‌گیرد.

حجت‌الاسلام موسوی با تأکید بر این‌که افراد باید در ایام عید نسبت به حقوق همسایگان توجه داشته باشد، ابراز داشت: ممکن است همسایه به سبب نداشتن وضع اقتصادی مناسب نتواند حتی یک کیلو آجیل تهیه کند از این‌رو همسایگان باید نسبت به وضع یک‌دیگر توجه داشته و در صورت امکان یک‌دیگر را کمک کنند چرا که دین مبین اسلام نمی‌پذیرد همسایه نسبت به همسایه خود بی‌توجه باشد.

هر روزی که در آن گناه نیست عید است

وی ابراز داشت: همچنین افراد باید در این ایام سعی کنند کینه و کدورت‌ها را کنار بگذارند، با یک‌دیگر به دوستی و مهربانی رفتار کنند تا زندگی صفا و صمیمیت خود را داشته باشد.

مدیر کل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی قم در پایان با بیان روایت امیرمؤمنان(ع) که می‌فرماید «هر روزی که در آن گناه نباشد برای فرد عید است»، اظهار داشت: افراد توجه داشته باشند در مهمانی و محافلی که برگزار می‌کنند از گناهانی همانند غیبت، تهمت و دروغ دوری کنند و بدانند گناه در هیچ شرایط و زمانی مورد تأیید اسلام نیست./993/ت302/ن

ارسال نظرات