تأکید اسلام بر این است که مرد محورِ خانواده باشد، نه سالار خانواده
به گزارش خبرگزاری رسا، پس از سخنان مقام معظم رهبری درباره بررسی سبک زندگی، فعالان عرصه جنگ نرم لبیک گویان به ندای رهبری، سخنان ایشان را سرلوحه کار خود قرار داده و با برگزاری جلسات سخنرانی به توضیح سبک زندگی از دیدگاه اسلام پرداختهاند، متن زیر بخش یازدهم سخنان حجتالاسلام سید محمد انجوی نژاد در کانون رهپویان وصال شیراز درباره سبک زندگی است.
ادامهی خانواده و سبک زندگی
در بحث خانواده نکاتی را عرض کردیم :
فرمایش قرآن کریم «هُن لباسٌ لکم و أنتنّ لباسٌ لهن» - زن و مرد باید عیوب یکدیگر را برطرف کنند.
تولید و بقای نسل، آرامش جسمی و روانی، تعامل و تبادل عواطف، استراحت و خواب و خوراک سالم، تربیت، اوقات فراغت، پشتیبانی اقتصادی از نسل بعد، کنترل جرم، حمایت در برابر آسیب ها و حوادث.
چندین روایت آخرالزمانی داریم که تنها نجات دهنده و پناهگاه از شر امواج کفر و فساد و فتنه های آخرالزمان، خانوده است.
آمار نشان میدهد که در سال 1389، آمار درخواست طلاق از طرف زنان، از درخواست طلاق از طرف مردان بیشتر بوده است.
یک نکتهی مهم این است که اسلام تأکید دارد بر اینکه مرد، محور خانواده باشد، نه سالار خانواده، محور یعنی نگهدارندهی پایه اصلی خانواده، مرد باشد.
اگر علَم را زن بکشد، علم می افتد، نه به معنای مردسالاری و بی اهمیتی نظر زن، امام (ره) فرمودند«مرد از دامن زن به معراج می رود»، تربیت تخصص بانوان است، وقتی آمار درخواست طلاق زنان، دوبرابر مردان است، یعنی زن دارد این ستون را می کشد!
فمینیستها تلاش دارند زن را وارد بازار رقابتی کنند که یقیناً در آن بازنده خواهد شد، در نگاه فمینیستی اتفاقاً بیشترین سود را مرد میبرد! حجاب را به عنوان مانع آزادی بر میدارند که مردها بیشتر لذت ببرند! زحمت بیرون از خانه به گردن زن میافتد تا مرد بیشتر استراحت کند! کارهای مردانه را به اسم ارزش دادن به زن، به عهدهی او میگذارند.
در نگاه اسلامی، زن وظیفهی خودش را انجام میدهد، اگر ایرادی وارد میکنیم، به دیدگاه فمینیستی نیست، به زن هایی که در خانه نقش سالار را دارند نیست، بلکه ایراد به مردی است که محور خانه اش دست زن است.
یعنی همهی بار روی دوش زن است؛ درآمد، تربیت فرزندان، برنامه ریزی اوقات فراغت، تصمیمات روزانه و ...همه به عهدهی زن است و در نهایت هم می گویند زن سالاری، این که رسما مرد سالاری است !!
ایراد دیدگاه اسلامی در بحث زن محوری، به بیمدیریتی و بیکفایتی مرد است، دغدغهی اقتصادی نباید برای زن باشد، کارهای سنگین نباید برای زن باشد.
در سبک زندگی اسلامی، زن باید در جایگاه خودش باشد یعنی زن، زن و مرد، مرد باشد، نه اینکه زن، مرد و مرد، زن باشد، امروزه در بین برخی اشباه الرجال [به تعبیر آقا امیرالمؤمنین]اخلاق ها زنانه است.
یکی از دلایل موفقیت پیامبر (ص) در جزیرةالعرب این بود که فرمودند مردسالاری نداریم، تقواسالاری داریم، عقل سالاری داریم.
در اسلام، عقل و دین و تقوا محور است، دین، اطلاعات دینی، تقوا و عملکرد دینی است، عقلانیتی که اطلاعات دینی را خوب دریافت کنی و عمل کنی.
ممکن است در خانه ای، زن در این مثلث بالاتر باشد و تصمیمات اساسی را زن بگیرد، در این قضیه بحثی نداریم.
اسلام، خانواده را یک قبیله می داند، در این سیستم، یک قوام لازم است، این قوام حتی اگر زورگو و دیکتاتور هم باشد، بودنش بهتر از نبودنش است، اگر قوام دیکتاتور نباشد، این بنیان، یک بنیان زیبا و دوست داشتنی می شود.
در اسلام، خانواده یک پشتیبان قوی اقتصادی است، سیستم خانواده بزرگتر دارد، تصمیمگیری و برنامه ریزی دارد، کوچکترها تحت حمایت بزرگترها هستند، این سیستمی است که هنوز در بعضی روستاهای ما وجود دارد.
همهی سنتها الزاماً اسلامی نیست، ولی برخی از آن ها جواب میدهد، ترکیب تعقل و الهیات یک سبک زندگی سالم و زیبا را می سازد./995/د101/ن