معاون بین الملل حوزههای علمیه:
بیداری اسلامی برخاسته از قرآن و حدیث است
خبرگزاری رسا ـ معاون بین الملل حوزههای علمیه گفت: بیداری اسلامی ریشه در قرآن و سیره معصومان(ع) دارد و کاری است که امام خمینی(ره) آغاز کردند و رهبر معظم انقلاب آن را ادامه دادند و تا تشیع و حوزه علمیه وجود دارد، باید خط بیداری اسلامی ادامه داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دارالحدیث، حجتالاسلام محمدحسن زمانی، دوشنبه 4 دی ماه در نشست «تحلیل بیداری اسلامی در منطقه و آخرین تحولات کشور مصر» که در موسسه علمی ـ فرهنگی دارالحدیث برگزار شد، با اشاره به اهداف انقلاب اسلامی، گفت: امام خمینی(ره) در تحقق انقلاب اسلامی دو هدف اصلی را پیگیری می کردند، هدف اول تبدیل حاکمیت طاغوت به حاکمیت الهی بود که به نتیجه رسید وهدف دوم هم عرضه معارف حیات بخش اسلام ناب و مکتب اهل بیت(ع) به دیگر کشورهای اسلامی و سراسر دنیا بود .
وی افزود: هدف ازصدور انقلاب اسلامی که مد نظرامام راحل بود، انجام کارهای نظامی نبود، بلکه عرضه فرهنگ ناب اسلام به سراسر دنیا بود و روحانیون این وظیفه را بر عهده دارند.
عضو هیأت علمی جامعة المصطفی با اشاره به این که بیداری اسلامی معنای دیگر صدور انقلاب اسلامی است، خاطرنشان کرد: فضلا و طلاب حوزههای علمیه و دانشجویان دانشگاههای معارف و قرآن کریم باید بیداری اسلامی را از منظر قرآن و آیات و روایات بررسی کنند.
معاون بین الملل حوزه های علمیه ادامه داد: بیداری اسلامی دقیقا برخاسته از قرآن و حدیث است و برخی از آیات قرآن که واژه «ارض» دارد، سرمنشأهای بیداری اسلامی است.
حجت الاسلام زمانی با تأکید بر مطالعه و بررسی مبانی دینی و شرعی بیداری اسلامی، خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام(ص) اعزام هایی به کشورهای مختلف داشتند و شهدایی که در این زمینه تقدیم کردند، مصداقی از ضرورت بیداری اسلامی بود.
وی اظهار داشت: صدور انقلاب و بیداری اسلامی، یک خط اصلی است که ریشه در قرآن و سیره معصومین(ع) دارد و کاری است که امام آغاز کردند و رهبر معظم انقلاب آن را ادامه دادند و تا تشیع و حوزه علمیه وجود دارد، باید خط بیداری اسلامی ادامه داشته باشد.
حجت الاسلام زمانی در ادامه مراحل بیداری اسلامی را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: بیداری اسلامی دارای چهار مرحله و موج است، سقوط طاغوتها در دو کشور همسایه اولین موج و صدور انقلاب اسلامی دومین موج بیداری اسلامی بود.
معاون بین الملل حوزه های علمیه افزود: غربیها به بهانه کشف سلاحهای کشتار جمعی در عراق پایگاهی را ایجاد کردند تا جلوی صدور انقلاب اسلامی را بگیرند، در شرق ایران نیز به بهانه مبارزه با القاعده، ملت افغانستان را کشتند درصورتی که مقر اصلی القاعده در عربستان است.
وی در ادامه با اشاره جایگاه مصر، گفت: مصر، قلب تپنده علمی اهل سنت است، الازهر به عنوان بزرگترین دانشگاه اسلامی، بیش از نیم میلیون دانشجو دارد و با قدمتی بیش از هزار سال، از کهن ترین دانشگاههای جهان به شمار می رود.
حجت الاسلام زمانی ادامه داد: تمام دانشجویان دانشگاه الازهر مصر حافظ قرآن هستند و یکی از شرایط ورود به این دانشگاه حفظ کل قرآن کریم است.
وی افزود: دانشکدههایی نیز در رشتههای مختلف از قبیل پزشکی، فلسفه، کشاورزی، کامپیوتر راه اندازی کرده است که شرط ورود به این دانشکدهها نیز حفظ نیمی از قرآن کریم و حفظ کل قرآن کریم در طول تحصیل است، این بدان معناست که تمامی پزشکان الازهر مصر حافظ کل قرآن کریم هستند.
معاون بین الملل حوزههای علمیه با اشاره به این که مصر قابلیتهای مختلفی برای حوزه علمیه دارد، ابراز داشت: قابلیت علمی و نگرش مثبت در درون مصر به قدری نسبت به حوزه علمیه و ایران قوی است که به گفته شیخ الازهر، امام خمینی(ره) در قلب تمام مردم مصر جای دارد.
وی افزود: انتخاب شیخ الازهر از سوی رییس جمهور مصر انجام می گرفت که در قانون اساسی جدید، رییس جمهور حق دخالت ندارد و از سوی علمای مصر انتخاب می شود و این گام بزرگی است.
حجت الاسلام زمانی با اشاره به این که تحولات مصر تحولات عظیمی است و برکات فراوانی دارد، گفت: ما این توقع را نداریم که بیداری اسلامی در کشورهای همسایه منجر به استقرار حکومت صددرصد اسلامی و جمهوری اسلامی شود، بلکه خیزش اندیشه اسلامی است که طاغوت را سرنگون می کند.
وی ادامه داد: داشتن یک پیشوای صالح و دینی و رهبری مقتدر و شجاع یکی از نعمتهای بزرگ ایران اسلامی است که دیگر کشورهای اسلامی فاقد این نعمت هستند.
معاون بین الملل حوزههای علمیه در پایان یادآور شد: موج چهارم، موج جهانی اسلام است که به دست مبارک حضرت مهدی(عج) صورت می گیرد.
شایان ذکر است، نشست «تحلیل بیداری اسلامی در منطقه و آخرین تحولات کشور مصر» اولین نشست از سلسله نشستهای امور بین الملل معاونت فرهنگی، ارتباطات و بین الملل مؤسسه علمیفرهنگی دارالحدیث بود که ذوز گذشته برگزار شد./907/د102/پ
ارسال نظرات