شعار «مرگ بر آمریکا» مصر را نجات میدهد/مشکلات مصر ناشی از نبود یک امام خمینی است
کشور مصر در راستای بیداری اسلامی منطقه، پس از پیروزی انقلاب مردمی و سرنگونی دیکتاتوری حسنی مبارک با چالشهای فراوانی مواجه شد و همه پرسی قانون اساسی جدید مصر با جنجالهای فراوانی همراه بود. در این راستا حجت الاسلام ایمن المصری از علمای شیعه مصر، عضو هیأت علمی جامعة المصطفی(ص) و رییس آکادمی حکمت عقلی در خبرگزاری رسا حضور یافت و به تشریح آخرین تحولات سیاسی و قانون اساسی جدید در مصر پرداخت.
رسا ـ این روزها شاهد جنجال و تنش فراوانی در مصر هستیم. چرا این کشور پس از پیروزی انقلاب مردمی به آرامش و ثبات نرسید؟
مصر در جایگاه استراتژیکی قرار دارد، این کشور با وجود فرهنگی غنی و بالایی که داراست، بیش از نیم قرن در استعمار آمریکا و غرب قرار داشت و نظام های مزدور استکبار بر این کشور حکومت می کردند تا اینکه انقلاب مبارک مصر که هیچ کس انتظار آن را نداشت به پیروزی رسید. هر چند مردم مصر در دوره جدید عزت مندانه تر هستند، ولی غیبت رهبری حکیم و ایدئولوژی صحیح که اساس هر انقلابی است تا به اهداف خود دست یابد از نقاط ضعف انقلاب ملت مصر بود.
این انقلاب از رهبری مردمی نظیر امام خمینی(ره) به دور بود و هر فرد عاقلی می داند که این کشتی بدون وجود چنین ناخدایی به ساحل نمی رسد. مخالفان می دانستند چه چیزی را نمی خواهند که همان نظام دیکتاتوری حسنی مبارک است، اما نمی دانستند در پی چه هستند و چه نظامی را خواستارند.
وقتی نظام دیکتاتوری وابسته سرنگون شد شیطان بزرگ یعنی آمریکا که خود را صاحبخانه به شمار می آورد و مصر را حتی مهمتر از واشنگتن می داند، از روی احساس ضعف، سناریوی معتددی را در نظر گرفت که ایجاد شکاف میان ملت از مهمترین بخش این نقشه بود. ریشه این شکاف توسط آمریکا شکل گرفت و گروه اخوان المسلمین به عنوان آخرین گروه ملحق شده به انقلاب اولین گروهی بود که به این شکاف دامن زد.
رسا ـ دیدگاه شما درباره اخوان المسلمین و محمد مرسی چیست؟
همانگونه که گفتم غیبت رهبری و ایدئولوژی، به تسلط یک تفکر خاص بر مصر و ایجاد شکاف در این کشور انجامید. مشکل اصلی دیگری که بر کشور حاکم بوده و همچنان وجود دارد تبعیت از آمریکا و صهیونیسم است که مردم از این اصل غافل هستند.
سرگرم ساختن ملت مصر به مسائل جزئی و غفلت از همدلی امت اسلامی سناریوی آمریکا به شمار می آید. در جریان انقلاب مصر شاهد بودیم که انقلابیون با وجود اینکه مصر، مستعمره سیاسی آمریکا بود شعارهایی سر دادند که از استقلال طلبی به دور بود.
امام خمینی(ره) همواره تاکید داشتند که هر مشکلی را باید به آمریکا منتسب دانست و شعار «مرگ بر آمریکا» سر داد، زیرا آمریکا مشکل اصلی است و این غده سرطانی باید نابود شود تا فساد ریشه کن شود. اخوان المسلمین به جای اینکه دست آمریکا را پس از سرنگونی حسنی مبارک از مصر کوتاه سازد، رابطه با این کشور و مزدورانش را تحکیم بخشید.
رسا ـ چرا اخوان المسلمین که یک جریان اسلامی است و همواره شعارهای اسلامی سر می دهد به ادامه رابطه با آمریکا تاکید دارد؟
اخوان المسلمین، پیشرفت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را بهانه ای برای رابطه با آمریکا قرار داده است و ادعا می کند مصر با قطع رابطه با این کشور تضعیف می شود، اما واقعیت این است که آمریکا را نمی توان با چنین نقشه ای فریب داد و تقویت مصر که به تضعیف رژیم صهیونیستی منجر می شود خط قرمز آمریکا به شمار می آید.
آمریکا حتی به نظام حسنی مبارک که مزدور آنان بود اجازه قدرتمند شدن را نمی داد و این امر را تضعیف اسرائیل می دانست.
ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی از طرفی به بازسازی داخلی پرداخت و دست دیگر خود را به مقاومت خارجی اختصاص داد و بر این اساس بود که به موفقیتهای چشمگیری دست یافت، ولی اخوان المسلمین این چنین فکر نمی کند و سرسپردگی به آمریکا را عامل قدرت خود می داند.
آمریکا هیچگاه اجازه بازسازی و تقویت بدون سرسپردگی به خود را نمی دهد، تنها نقطه مثبت انقلاب ملت مصر، سرنگونی نظام دیکتاتوری و تسلط آزادی بر این کشور است که در تونس نیز دیده می شود لیکن وابستگی به آمریکا در هر دو کشور دیده می شود.
رسا ـ آینده مصر را چگونه ارزیابی می کنید؟
هم اکنون توپ در زمین اخوان المسلمین است و اگر بتواند افکار خودخواهانه خود را کنار گذاشته و با عقلانیت و عدالت، سایر گروه ها را در فعالیتهای سیاسی مشارکت دهد می توان نسبت به آینده امیدوار بود، اما اگر همچنان این رویه را ادامه دهد و تنها به مصالح حزب خود بیندیشد مطمئنا اوضاع پیچیده تر خواهد شد.
اخوان المسلمین، رابطه خود با ایران را به دلیل گرایش به تشیع و حمایت همه جانبه از مقاومت بسیار کمرنگ کرده است و ادعا می کند که فقط اهل سنت و اخوان المسلمین در برابر آمریکا واسرائیل ایستاده اند، اما رویکرد مغایری را در پیش گرفته و بر تبعیت و وابستگی به آمریکا تاکید دارد و هیچ توکلی به خدا ندارد و به ملت نیز اعتماد ندارد. عدم توکل به خدا، وابستگی به آمریکا و عدم اعتماد به ملت از بزرگترین مشکلات کشور است.
رسا ـ وضع کنونی تا چه زمانی ادامه می یابد و شهروندان مصری چه زمانی می توانند طعم آرامش را بچشند؟
اخوان المسلمین که گروهی اسلامی است باید تفکر سلطه گرایی را کنار بگذارد و بداند که ادامه وضعیت کنونی به وخیم تر شدن اوضاع می انجامد. باید همراه معنویت و عدالت، عقلانیت حاکم باشد.
معارضان باید با حکمت رفتار کنند، زیرا بسیاری از بازماندگان دیکتاتوری و عوامل استبکار در میان مخالفان نفوذ کرده و می خواهند ملت را درگیر و سرگرم این بازی کنند.
پیش بینی آینده مصر در قبال سناریوی لحظه به لحظه آمریکا سخت است و تنها زمانی که شعار «مرگ بر آمریکا» بر این کشور حاکم شود و دست شیطان بزرگ از مصر کوتاه شود می توان آینده ای مطلوب را برای این کشور و ملت تصور کرد.
رسا ـ گروه های مصری به چه دلیل به قانون اساسی جدید اعتراض دارند؟
کشمکش درباره قانون اساسی جدید از پیروزی انقلاب بوجود آمد و متعلق به دوران کنونی نیست. انقلابیون بر لزوم تصویب قانون اساسی و پس از آن برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تاکید داشتند، ولی اخوان المسلمین عکس این موضوع را می خواستند تا به اهداف خود برسند و پس از پیروزی در انتخابات به تصویب قانون اساسی بر اساس مصالحشان بپردازند.
اخوان المسلمین بلافاصله پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، کمیسیونی تاسیس کرد و این قانون را نوشت. قانون اساسی میثاق ملی است و باید اهداف و خواسته های عموم مردم در انقلاب در آن متجلی باشد. مردم باید احساس توانمندی، عزت و ساختن آینده ای روشن کنند. این امر باید توافقی باشد، زیرا مردم قانون اساسی را نمی خوانند و این نخبگان هستند که آنرا مطالعه می کنند و نظر خود را به مردم منتقل می سازند، پس قانون اساسی باید با توافق و در نظر گرفتن آرای سایر گروه ها نوشته شود تا بتواند رأی بالایی بدست آورد و مشروع باشد.
اخوان المسلمین بدون توجه به آرای سایر گروه ها به تهیه این قانون اقدام کرد که این نشان دهنده اوج اندیشه حزب گرایی آنان است. این قانون اصلا اسلامی نیست و حزب حاکم می خواهد اختیارات فراوانی را در اختیار رییس جمهور قرار دهد و این امر به شکاف موجود در جامعه می افزاید.
رسا ـ رأی مردم مصر به قانون اساسی جدید نتیجه چیست؟
قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با رای بسیار قاطع ملت به تصویب رسید در حالی که قانون اساسی مصر از رأی بسیار شکننده ای برخوردار است. حرص اخوان المسلمین بر حزب گرایی و تسلط بر قدرت مشکلات فراوانی برای کشور بوجود آورده است. اخوان در انتخابات گذشته نیز قانون شکنی کرده و هم به صورت حزبی و هم به صورت مستقل کاندیدا معرفی کردند.
به حاشیه راندن شدید گروه های سیاسی بر اندیشه های اخوان المسلمین حاکم است و مردم به دلیل کذب و دروغ سرایی و همچنین عشق اخوان المسلمین به قدرت از این گروه رویگردان شده اند.
رسا ـ به نظر شما آیا بیداری اسلامی به موفقیت کامل رسیده است؟ ضعف اصلی را در چه می بینید؟
بیداری اسلامی در زمینه آزادی ملتها و سرنگونی دیکتاتورها به پیروزی رسید، اما با غیبت رهبری قدرتمند و عدم شناسایی دشمن اصلی به موفقیت کامل نرسیده است. اشکال اینجاست که این انقلابها به استقلال نرسیده اند و همچنان در زمینه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و همچنین فکری به آمریکا وابسته هستند.
غرب چنین وانمود می کند که در همه لحاظ از ما برتر است و این امر سبب می شود تا جوامع انقلابی به فرهنگ غربی گرایش پیدا کرده و وابسته شوند.
تا هنگامی که این ارتباط فکری با غرب برقرار باشد نمی توان مدعی پیروزی کامل بیداری اسلامی شد و اگر این ارتباط فکری قطع شود شاهد استقلال واقعی ملتها و تحقق کامل اهداف انقلابها خواهیم بود.
با تشکر از اینکه وقت خود را در اختیار ما قرار دادید./980/گ401/ک