در قم؛
آیین افتتاحیه جشنواره منطقهای نوآوری و شکوفایی برگزار شد
خبرگزاری رسا ـ آیین افتتاحیه جشنواره منطقهای نوآوری و شکوفایی با حضور مسؤولان کشوری و استانی در مجتمع فرهنگی امام خمینی(ره) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، پیش از ظهر امروز آیین افتتاحیه جشنواره منطقهای نوآوری و شکوفایی ویژه اختراعات و ابتکارات استانهای قم اصفهان، مرکزی، و چهارمحال و بختیاری در مجتمع فرهنگی امام خمینی(ره) در قم برگزار شد.
157 نفر به جشنواره منطقهای راه یافتند
بر اساس این گزارش در ابتدای این مراسم حسین اخوان علوی، رییس بنیاد نخبگان استان قم با ارائه گزارشی از فعالیتهای انجام شده برای اجرای جشنواره منطقهای کوهرنگ گفت: پیش از این سیاست بنیاد نخبگان این بود که جشنوارهها را در دو شاخه ملی و استانی برگزار کند اما این جشنواره از دوسال گذشته به صورت منطقهای در مناطق خلیج فارس، البرز، و کوهرنگ برگزار میشود.
وی افزود: در مرحله نخست داوریها منطقهای با مشارکت حدود 40 نفر از اعضای هیأت علمی 4 استان اصفهان، قم، کوهرنگ، و چهارمحال وبختیاری در ابتدا 266 اختراع انتخاب شد، اما در ادامه 157 نفر به این جشنواره راه یافتند که 17 نفر آنان از میان خواهران هستند.
مخترعان از فضای به وجود آمده بهترین استفاده را ببرند
سپس سیدحسن حسینی، معاون امور فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان در بخش دیگر این برنامه گفت: استان قم یکی از استانهایی است که در امور نخبگان بسیار به بنیاد نخبگان تهران کمک کرده است.
وی افزود: این بنیاد تا کنون 1663 اختراع را مورد پذیرش قرار داده و 10 هزار نفر از سطح 3 بنیاد ملی نخبگان استفاده میکنند.
معاون امور فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: داوران و مخترعان شرکتکننده فرصت استفاده از فضای فراهمشده را دارند؛ و این فضا هم برای مخترع و هم برای داوران مطلوب است.
وی ادامه داد: داوری آثار این جشنواره بر اساس سه ویژگی نو بودن اختراع در سطح ملی، قابلیت بهکارگیری آن در صنعت و تجاری سازی آن ارزیابی میشود.
ضرورت تعامل نخبگان با مسؤولان
بر اساس این گزارش کرمرضا پیریایی در ادامه این مراسم با اشاره به پیشرو بودن قم در بسیاری از موضوعات، خاطرنشان کرد: درموضوع نخبگان اگر تعامل بین نخبگان و مسؤولان در مباحث مختلف شکل بگیرد ما به نتیجه اصلی خود رسیدهایم.
وی افزود: نخبه تنها در ابتکار و اختراع خلاصه نمیشود، چه اینکه نخبگانی هستند که در مباحث دیگر نیز استعداد ویژهای دارند و میتوانند به سرعت مشکلات را سامان بخشند.
توسعه فناوری استفاده از نخبگان برای برآورده کردن نیازهای کشور است
همچنین در ادامه این مراسم نسرین سلطانخواه، معاون علمی و فناوری رییسجمهور و رییس بنیاد ملی نخبگان گفت: ما توسعه فناوری را فقط در تربیت استاد و دانشجو محدود نمیکنیم؛ بلکه در دهه چهارم استفاده از ظرفیت نخبگان و به ثمر رسیدن فناوریها در راستای پاسخ به نیازهای کشور نیز توسعه فناوری محسوب میشود.
وی بیان داشت: در سه سال گذشته در دولت دهم 17 نمایشگاه اختراعات استانی و 14 نمایشگاه اختراعات منطقهای همچنین 4 جشنواره ملی اختراعات و نوآوری و شکوفایی برگزار شد که جشنواره پنجم در دهه فجر برگزار میشود.
در پایان این مراسم کرمرضا پیریایی، استاندار قم و نسرین سلطانخواه، رییس بنیاد ملی نخبگان از غرفههای این نمایشگاه بازدید کردند./914/پ202/پ
ارسال نظرات