۲۵ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۷:۵۵
کد خبر: ۱۳۸۷۶۶
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

جوانی طلاب سهم امام زمان است

خبرگزاری رسا ـ مدیر گروه اخلاق مرکز اخلاق و تربیت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: طلبه سهم امام زمان است یعنی نه تنها درآمد نقدی طلبه، بلکه تمام وجود او و تمام دارایی‌ها و ظرفیت‎‌هایش متعلق به امام است و باید طبق فرمان آن حضرت خرج شود و اینها از افتخارات طلبه است.
محمد عالم زاده نوري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام عالم زاده نوری، پژوهشگر و مدیر گروه اخلاق در مرکز اخلاق و تربیت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، امروز در مراسم افتتاحیه سال تحصیلی مدرسه علمیه تخصصی خواهران جامعه الهدی مشهد با اشاره به ضرورت بصیرت میان طلاب گفت: طلبه باید بصیرت صنفی پیدا کند، یعنی نگاهی جامع داشته باشد و از بیرون به یک نقشه کلان از دنیای طلبگی دست یابد.

 

حجت الاسلام عالم زاده نوری تفاوت شخصیت‌های بزرگ که مؤثر واقع شدند با کسانی که تأثیرگذار نبودند را نداشتن بصیرت دانست و اظهار داشت: طلبه ای که بصیرت ندارد، پس از سال ها تحصیل پرنشاط و تلاش فراوان علمی، به کارهای خدماتی مانند ویراستاری و کارمندی روی می آورد یعنی کارهایی که با رسالت اصیل حوزه های علمیه و با حجم تحصیل و تلاش طلبه در دوره رشد تناسب ندارد و امتداد آرمان این نهاد به شمار نمی رود.

 

عضو شورای سیاست گذاری طرح آموزشی تبلیغی دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها در ادامه به تعریف روحانیت پرداخت و افزود: طبق تعالیم اسلام، روحانیت مقامی نیست که در سایه آن، روحانیت امتیازات مادی کسب کند و یا حرفه ای که نظیر حرفه های دیگر آن را پیشه و وسیله امرار معاش خود قرار دهند. روحانیت در اسلام به معنای آراسته بودن به فضیلت علم و تقوا و مجهز بودن برای انجام یک سلسله وظایف اجتماعی دینی و واجبات کفایی است.

 

وی با اشاره به تبار روحانیت و ارزش آن خاطرنشان کرد: شجره نامه صنفی روحانیت از سیر عالمان ربانی دوره غیبت به امامان معصوم و از طریق آنها به پیامبران الهی می رسد. عالمان ربانی و مردان خدا درشمار پدران صنفی طلاب علوم دینی هستند و صنف طولانی روحانیت تاریخ، قافله سالاری مانند نوح(ع) و ابراهیم(ع) دارد.

 

حجت الاسلام عالم زاده نوری با اشاره به وظیفه خطیر طلبگی گفت: نیاکان صنفی طلبه، انبیا و اولیا هستند؛ پیامبران به واسطه وحی با پیامبر خدا آشنا شدند، طلبه نیز در دوره تحصیل خود با سخن خدا آشنا می شود. پیامبران مردم را به خدا و تقوا دعوت می کردند و سخن او را به مردم انتقال می دادند، طلبه هم همین خدمت اجتماعی را برگزیده است.

 

مدیر نهاد سرپرستی طلاب مدرسه معصومیه قم، طلبه را همیار و سرباز امام زمان(عج) دانست و افزود: دغدغه‌های آن حضرت باید وجود طلبه را فرا گیرد و به عنوان عضوی از یک مجموعه که امام زمان(عج) فرمانده  آن است، انجام وظیفه کند.

 

وی در ادامه تأکید کرد : طلبه سهم امام است یعنی نه تنها درآمد نقدی طلبه، بلکه تمام وجود او و تمام دارایی ها و ظرفیت هایش متعلق به امام است و باید طبق فرمان آن حضرت خرج گردد و اینها از افتخارات طلبه است.

 

این  مؤلف و پژوهشگر حوزوی، طلبه امروز را عالم فردا خواند و ادامه داد: انبیای الهی مأمور تعلیم و تربیت جامعه بوده اند ولی مراد از تعلیم، تعلیم کتاب و حکمت (نه آموزش حساب و هندسه و جغرافیا) و مراد از تربیت نیز تربیت معنوی انسان ها (نه تربیت بدنی یا هنری) است.

 

حجت الاسلام عالم زاده نوری به آینده کاری طلاب اشاره کرد و افزود: طلاب باید یک نیروی فرهنگی و یک عنصر تربیتی در جامعه باشند و برای گسترش فرهنگ دینی آماده شوند و تلاش کنند.

 

مدیر گروه اخلاق در مرکز اخلاق و تربیت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پایان با اشاره به تفاوت بین حوزه های علمیه خواهران و برادران یاد آور شد: همان گونه که از تعالیم دینی بر می آید، کانون خدمات برادران خارج از خانواده است و کانون خدمات اجتماعی بانوان درون محیط خانه و مهم ترین خدمت آنان تربیت نسل آینده است. زنان اگر طلبه هم نباشند، یک عنصر فرهنگی تربیتی به شمار می روند./930/پ202/س

 

ارسال نظرات