۲۵ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۶
کد خبر: ۱۳۸۷۱۵
اخلاق، گمشده عصر ارتباطات (50)؛

فرزند صالح از برکات لقمه‌ حلال است / منشاء انحرافات و گناهان لقمه‌ حرام است

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به اثرات لقمه‌ حرام در زندگی افراد گفت: مقبولیت عبادت، نماز، نورانی شدن درون و فرزند صالح از برکات لقمه‌ حلال است.
حجت الاسلام محمد همتيان مديركل اداره اخلاق حوزه هاي علميه

حجت‌الاسلام محمد همتیان سورکی، استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به اثرات لقمه‌ حرام در زندگی افراد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا به بررسی مضمون آیه شریفه «فَانظُرْ إِلَىٰ طَعَامِکَ، به خوراک و نوشیدنى خود بنگر » اشاره کرده و گفت: مضمون آیه این است که فرد باید در چگونگی کسب مال خود دقت داشته باشد.

وی در ادامه به تعریف لقمه‌ حرام پرداخت و افزود: به طور کلی در آمد یا تصرفی را که انسان از طریق غیر شرعی و خلاف گفته خداوند کسب کند لقمه‌ حرام گفته می‌شود.

وی ابراز داشت: خرید و فروش اشیایی که اسلام با آن‌ها مخالف است مانند مشروبات الکلی، آلات قمار، غنا، معامله ربوی از مصادیق بارز کسب حرام است که متأسفانه در جامعه نیز رواج دارد.

این استاد حوزوی منشأ انحرافات، خشونت‌ها، بدی‌ها و گناهان را استفاده از لقمه‌ حرام عنوان کرد و یادآور شد: اثرات لقمه‌ حرام به قدری شدید است که فرد را به شهادت رساندن امام معصوم(ع) نیز وادار می‌کند.

وی ادامه داد: در تاریخ منقول است حضرت زینب (س) در روز عاشورا از امام حسین (ع) دلیل سنگ‌دلی و عدم کرنش در برابر حق سپاه کوفه را از ایشان پرسید امام(ع) جواب داد:« چون شکم‌های آن‌ها از حرام پر شده و بر قلبشان مهره زده شده است».

حجت‌الاسلام همتیان سورکی در ادامه سخنان خود به برکات کسب لقمه‌ حلال اشاره کرد و گفت: در حدیث قدسی خداوند به پیامبر اکرم(ص) فرمود«عبادت 10 جزء است که 9 جزء آن کسب لقمه حلال است».

وی یادآور شد:‌ نقل شده مرحوم کربلایی کاظم ساروقی به سبب رعایت حقوق شرعی، الهی و لقمه‌ خود مورد عنایت خدا و توجه امام زمان(عج) قرار گرفت و در یک لحظه حافظ کل قرآن شد.

این مبلغ حوزوی: مقبولیت عبادت، نماز، نورانی شدن درون و فرزند صالح را از برکات دیگر لقمه‌ حلال دانست.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم سقوط جامعه و انحراف انسان‌ها را از دیگر اثرات لقمه‌ دانست و به والدین توصیه کرد: اگر والدین خود از لقمه‌ حرام ارتزاق کنند فرزندی که از آن‌ها متولد می‌شود استعداد انحراف و گمراهی‌ وی بیشتر از سعادتش خواهد شد.

وی تاکید کرد: وقتی گوشت، پوست و خون فرد از لقمه‌ حرام رشد و تکامل پیدا کند در روح وی اثر خواهد داشت تا جایی که فرد را به شقاوت ابدی می‌کشاند.

این استاد حوزه کسب لقمه‌ حلال در دوران کنونی را بسیار سخت برشمرد و گفت: در حال حاضر بسیاری از مواد غذایی فرد بدون دخالت او به دست می‌آید و خانواده باید در تهیه این مواد دقت لازم را داشته باشند.

وی همچنین در ادامه خواستار توجه و نظارت بیشتر تولیدکنندگان مواد غذایی شد و ابراز داشت: افرادی که در تهیه و تولید مواد غذایی دیگران نقش دارند باید دقت بیشتری در مسائل شرعی داشته باشند تا مردم دچار لقمه‌ حرام نشوند.

حجت‌الاسلام همتیان سورکی اقتصاد سالم را در پناه دوری از لقمه‌ حرام و رعایت قوانین شرعی عنوان کرد و تصریح کرد: وقتی اقتصاد جامعه سالم می شود که افراد براساس حقوقی که دریافت می‌کنند به فعالیت، کار بپردازند و از ربا، کم‌فروشی و اجهاف در معامله که از مصادیق مال حرام است دوری کنند.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم والدین را مهم‌ترین عامل در تربیت فرزندان و دوری آن‌ها از مال حرام خواند و گفت: والدین باید در تغذیه خود در تمام زمان‌ها دقت  کنند تا ماهیت و ذات فرزندان نیز پاک شود.

وی در پایان گفت: والدین همچنین از آموزش چگونگی استفاده از اموال و تصرف نکردن حقوق دیگران بدون اجازه به فرزندان خود غافل نشوند./993/ت302/ن

ارسال نظرات