اگر امروز ما اسلام ناب را در اختیار داریم به برکت امام صادق(ع) است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا حجت الاسلام شاهچراغی، امام جمعه شهرری شامگاه چهارشنبه 22شهریورماه در یادواره شهدای روحانی شهرستان ری که در آستان شیخ صدوق(ره) برگزار شد با اشاره به این که ابو حنیفه دو سال شاگرد امام صادق(ع) بوده است، بیان داشت: خود او می گوید اگر آن دو سال شاگردی مکتب امام صادق(ع) نبود من هلاک می شدم.
وی با بیان این که امروز جهان اسلام هرچه دارد از مکتب امام صادق(ع) است، اظهار داشت:مالک بن عنس که پیشوای مالکی هاست می گوید: عابد تر و عالم تر از امام صادق(ع) در عالم را هیچ چشمی ندیده و هیچ گوشی نشنیده است.
حجت الاسلام شاهچراغی با اشاره به این که ما امروز هرچه داریم از مکتب امام صادق(ع) است، بیان داشت: وقتی اصول چهارصد گانه دین از زبان امام صادق(ع) را به شیخ الازهر ارائه کردند، گفت:من دریافتم که فقه جعفری مزایای فراوان بر فقه اهل سنت دارد.
امام جمعه شهرری با تأکید بر این که جهان اسلام مدیون امام صادق(ع) است، گفت: اگر امام صادق(ع) و حوزه علمیه که ایشان تشکیل دادند نبود، ما امروز دینی پر از خرافات و انحرافات داشتیم و قطعا گرفتار اسلام ابو سفیانی بودیم.
حجت الاسلام شاهچراغی تأکید کرد: اگر امروز ما اسلام ناب را در اختیار داریم به برکت امام صادق(ع) است و به سبب حقانیت تشیع و زلزله ای که در عالم ایجاد کرده است، چشم ملت های جهان به ما دوخته شده است و دیری نخواهد گذشت که جهان به درستی راهی که ما انتخاب کرده ایم، اعتراف خواهد کرد.
وی همچنین با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) که فرمودند: اولنا محمد(ص)، اوسطنا محمد(ص)، آخرنا محمد(ص) و کلنا محمد(ص) اظهار داشت: این حدیث یک معنای ظاهری و یک معنای باطنی دارد و اما معنای ظاهری آن این است که رسالت را پیامبر(ص) آغاز کرد، سپس امامان بعد از ایشان این راه را ادامه دادند و همچنین آخرین وصی هم حضرت خاتم الاوصیا(عج) است.
امام جمعه شهرری با اشاره به معنای باطنی این حدیث اظهار داشت: پیامبر(ص) که آغاز کننده این رسالت بودند بیست و سه سال برای تبلیغ معارف دین تلاش کردند اما آنچه را که پیامبر ارائه نمودند، یک اسلام اجمالی و خلاصه بود و ایشان فرصت نکردند به تفصیل و تشریح بیان کنند و بنابراین ائمه اهل بیت(ع) در دوران امامت خود آن بیست و سه سال را برای مردم تفسیر و تبیین کردند.
حجت الاسلام شاهچراغی با اشاره به زمان حکومت امیرالمؤمنین(ع) بیان داشت: وقتی امیر المؤمنین(ع) به حکومت رسید، عده ای از ایشان خواستند که بر مبنای سیره شیخین عمل کند اما ایشان فرمود: من بر اساس قرآن و سیره نبوی عمل خواهم کرد.
وی با بیان جمله شهید مطهری مبنی بر این که دوره امام صادق(ع) دوره طلایی امامان است، گفت: ما هیچ دروه ای از امامت را مانند این دوره نداریم که در آن فرصتی پیش آمده باشد که هر بخش از اسلام در آن تبیین شده باشد.
امام جمعه شهرری گفت: مجموعه روایاتی که از ائمه معصومین(ع) رسیده در چهل و سه جلد چاپ شده است که از این میان بیست و دو جلد آن مربوط به احادیث امام صادق(ع) و بقیه بیست و یک جلد آن احادیث دیگر امامان را شامل می شود.
حجت الاسلام شاهچراغی با اشاره به این که حوزه علمی که امام صادق(ع) تشکیل داده بودند ویژگی های خاصی داشت، ابراز داشت: این حوزه علمیه چهار هزار شاگرد داشت و برخی بیش از این را هم ذکر کرده اند.
وی افزود: شاگردان امام صادق(ع) عمدتا کارها و شغل دیگری علاوه بر تحصیل علم هم داشتند مثلا برخی بزاز و حتی برخی روغن فروش بودند.
امام جمعه شهرری با بیان این که امام خمینی(ره) فرمودند: کاری که شیخ عبد الکریم حائری کرد کمتر از تأسیس جمهوری اسلامی نبود، اظهار داشت: اقدام امام صادق(ره) در تأسیس حوزه علمی یک اقدام بسیار مؤثر و بجا بود./959/پ202/ص