نشست هم اندیشی زن از منظر حقوق بشر اسلامی برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست هم اندیشی زن از منظر حقوق بشر اسلامی به همت مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با مشارکت برخی سازمانهای مردم نهاد فعال در حوزه حقوق بشر عصر روز گذشته در ساختمان شهید محلاتی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
در ابتدای این نشست سرکار خانم فاطمه بداغی، معاون حقوقی ریاست جمهوری در سخنان خود با اشاره به تساوی زن و مرد در قرآن کریم تصریح کرد: در خطابات عام قرآن کریم میتوان تساوی حقوق زن و مرد را از حیثیت انسانی مانند تساوی در پاداش و کیفر اخروی و نتایج عمل انسان در قیامت، مشاهده کرد.
معاون حقوقی ریاست جمهوری با اشاره به نگاه حقوق بشر اسلامی به امر مقدس ازدواج و تفاوت آن با نگاه غربی به این موضوع اظهار داشت: نکته کلیدی در حقوق بشر اسلامی، توافق عقیدتی آرمانی در ازدواج اسلامی وجود دارد و به همین دلیل خانواده تشکیل شده از این ازدواج پایدارتر است در حالی که در جوامع غربی هدف از ازدواج، تأمین غرایز فردی و جنسیتی است.
در ادامه این نشست دکتر مسعود اخوان فرد، رییس بسیج حقوق دانان کشور در سخنان خود با اشاره به قانون اساسی در تأمین حقوق خانواده و امنیت قضایی عادلانه آن تصریح کرد: من به مرکز امور زنان و خانواده ایجاد الگوی مهندسی و معماری حقوقی در مقوله امنیت در امور حقوق زنان را پیشنهاد میکنم که این الگوی مهندسی باید حداقلهایی را به عنوان یک نظام جامع افراد دارا باشد.
اخوان فرد با اشاره به سه بخش الگوی مهندسی حقوقی امنیت در حقوق زنان ابراز داشت: تصویب ضوابط و قوانین و مقررات، ایجاد ساختار متناسب با این قوانین و گردآوری نیروی کارآمد و متخصص موضوع سه ضلع طرح الگوی مهندسی حقوقی امنیت در حقوق زنان است.
در ادامه، دکتر اعلایی معاون ادامه کل حقوق بشر زنان وزارت امور خارجه در سخنانی با اشاره به راهبرد جمهوری اسلامی ایران در سطح بین اللمللی در حقوق زنان بیان داشت: تثبیت نگاه برون گرا در کنار نگاه درون گرا در حوزه حقوق بشر و زنان، احراز و احصاء اختلافات نظام اسلامی با نظام غربی درحوزه حقوق بشر و زنان، مفهوم سازی اسلامی و عرفی و اشاعه بین المللی آنها از راهبردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان و خانواده است.
اعلایی با اشاره به نقاط ضعف نظام بین المللی حقوق بشر در امور اظهار داشت: نظام حقوق بشر بین اللملل عنصر توانمندی اشتغال زنان را با نگاه اقتصادی، سیاسی و مادی تعریف میکند و اصولاً تعریف زن در حقوق بشر بین المللی بر فرآیند توسعه مادی استوار است و نقطه ضعف این نظام حقوقی، برابری جنسیتی زن و مرد و درون گرا بودن آن است.
در پایان این نشست بیانیهای در حمایت از حقوق بشر اسلامی زنان قرائت شد./958/پ202/ع