۱۶ فروردين ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۴
کد خبر: ۱۲۵۹۳۳
محقق علوم حدیث:

رفتارهای اقتصادی حضرت فاطمه خدا محور بود

خبرگزاری رسا - عضو گروه سیره نگاری موسسه دار الحدیث بیان داشت: حضرت زهرا(س) اموال فدک را میان تهیدستان تقسیم و در راه ترویج دین اسلام پخش می‌کردند.
شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)


حجت الاسلام مجتبی فرجی، عضو گروه سیره نگاری موسسه دار‌الحدیث در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با تسلیت سالروز شهادت حضرت زهرا(س) بیان داشت: در روزگاری که فرهنگ جاهلی دختران را مایه ننگ و موجوداتی ضعیف می پنداشت، حضرت فاطمه زهرا(س) با زندگی سراسر درس خود، خط بطلانی بر این عقیده کشید و پا به میدان گذاشت و با رفتار فردی و اجتماعی خود نمونه و تجسم ارزشی صفات یک زن را در جامعه ارائه کرد و با صبر و استقامت، شهامت، فداکاری و ایثار مقام زن را به خوبی نشان داد.

این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: زندگی حضرت زهرا(س) با تقوا درهم آمیخته شده بود و فصل فصل زندگی ایشان حکایت رعایت اخلاق الهی در رفتار و گفتار است.

وی بیان داشت : حضرت زهرا(س) در دارایی و ناداری کار را به اوج رساند، عمران بن حسین نقل می کند خدمت رسول خدا(ص) نشسته بودیم که فاطمه(س) وارد شد و برابر ایشان ایستاد، پیامبر(ص) دیدند فاطمه از شدت گرسنگی، چهره‌اش زرد شده است؛ پیامبر (ص) دو بار فرمودند: فاطمه جان نزدیک بیا، فاطمه(س) نزدیک آمد، پیامبر اکرم(ص) دست مبارک را بر سینه حضرت گذاشتند و فرمود: ای خدایی که گرسنگان را سیر می کنی، هیچ گاه فاطمه ام را گرسنه نگذار.

این محقق حوزه علمیه قم گفت: آنگاه که در زندگی حضرت زهرا(س) گشایش ایجاد شد و امت اسلام بر یهودیان بنی‌نظیر و خیبر پیروز شدند و مالکیت فدک به حضرت فاطمه(س) داده شد و به نقلی اموال فدک بالغ بر 24 هزار دینار و بنا بر نقلی دیگر سالیانه 70 هزار دینار بود، زندگی آنها تغییر چندانی نکرد، نه لباس حریری و نه عمارتی و نه زندگی آن چنانی.

وی بیان داشت: حضرت زهرا(س) اموال فدک را میان تهیدستان تقسیم و در راه ترویج دین اسلام مصرف می‌کردند. امیرمؤمنان(ع) هم این گونه بودند و صد حلقه چاه حفر و همه را برای حاجیان وقف کردند.

حجت الاسلام فرجی ادامه داد: از نظر حسن برخورد و رفتار نیکو همین بس که امیرمومنان(ع) فرمود: هرگاه به زهرا(س) می نگریستم با این نگاه، غم و اندوه از وجودم رخت بر می‌بست و باز می فرمود: به خدا سوگند از آن زمان که فاطمه(س) به خانه ام آمد تا دنیا را وداع کرد هیچ گاه او را به خشم نیاوردم و او هم مرا به خشم نیاورد.

وی بیان داشت: فاطمه زهرا(س) در نقش مادری هم به خوبی ظاهر می‌شد و با تربیت مردانی همچون امام حسن(ع) و امام حسین(ع) و زنانی همچون حضرت زینب(س) و حضرت ام کلثوم(س) به عنوان یک الگو درآمد.

این محقق حوز علمیه قم اظهار داشت: حضرت فاطمه (س) به خوبی می‌دانست که منزل در اسلام تا چه اندازه دارای ارزش و قداست است و شانه تهی کردن از وظایف محوله سبب از هم پاشیده شدن این جامعه کوچک و در نهایت جامعه بزرگ خواهد شد.

این پژوهشگر حوزه علمیه قم گفت: بانوی مهر و آفتاب با تمام قوا کمر همت بست تا مبادا کوچکترین خللی در این فضا ایجاد شود و نتیجه اینکه شوهرش علی(ع) دل‌نگران آن همه تلاش مخلصانه او شد و در ضمن فرمایشی به مردی از قبیله سعد فرمود؛ آیا درباره خود و فاطمه(س) برایت سخن بگویم، فاطمه در خانه من حضور داشت، او از تمام خاندان رسول خدا به آن حضرت محبوب تر بود؛ فاطمه به اندازه‌ای مشک آب بر دوش می کشید که جای بند آن بر روی سینه اش مانده بود و آنقدر دستاس کرد که دستش متورم شد و به قدری خانه را جارو کرد که لباسش پر از گرد و خاک شد... و در این راه آسیب های فراوانی دید. /909/302/ع

ارسال نظرات