هدف تحقیق در علوم حدیث روشن سازی فضای صدور روایت است
حجت الاسلام مجتبی فرجی، عضو هیات علمی دانشکده علوم حدیث در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا درباره اهمیت پژوهش دبنی بیان داشت: تحقیق به معنای راهیابی به مجهول و معلوم نمودن سوالات، ابهامات و اشکالات است.
این پژوهشگر دینی بیان داشت: به روز رسانی اطلاعات به خصوص اطلاعات دینی در شرایطی که هجمه رسانه های خارجی و جهانی علیه دین مداری اسلامی به راه افتاده است، امری اجتناب ناپذیر است اما باید توجه داشته باشیم که در این مسیر دچار افراط و تفریط نشویم.
این پژوهشگر حوزه علمیه قم با تاکید بر دانش فقه و لزوم تربیت مجتهد در این عرصه اظهار داشت: دانش حدیث یکی از مهمترین علوم اسلامی است که شایسته تحقیق و پژوهش به صورت تخصصی و موشکافانه است و حوزههای علمیه باید نسبت به تربیت متخصص در سایر رشته های مورد نیاز نیز همت گمارند.
وی با تاکید بر ایجاد جنبش پاسخ گویی از سوی حوزههای علمیه اظهار داشت: امروز دشمن با القای شبهات و رهیافتهای غلط خود در صدد است تا جوانان کشورهای اسلامی را به انحراف و انحطاط بکشاند و رسالت حوزه علمیه ایجاب میکند با پژوهشهای روزآمد به سوالات مخاطبان جهانی پاسخ دهند و در پاسخگویی به فراخور مقتضیات حال عمل کند.
این محقق علوم اسلامی در خصوص دانش حدیث بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در این مدت پیشرفت قابل توجهی داشتیم این موفقیت بعد از آزمون و خطاهای مختلف به نتایج مفیدی رسیده است اما باید بدانیم این ابتدای کار است و نباید متوقف شویم و باید از موقعیت کنونی استفاده و با تمام ظرفیت برای رسیدن به موقعیت مطلوب تلاش کنیم.
این محقق حوزه علمیه قم اظهار داشت: مهم در علم حدیث این است که بتوانیم فضای گفتار و نوشتار ائمه معصومین(ع) را شفاف کنیم و کوشش کنیم تا با روشن کردن فضای صدور، مشکلات و معضلاتی را که در فهم حدیث با آن روبرو هستم حل کنیم.
وی با اشاره به این که روشن شدن فضای صدور روایت کمک می کند تا زحمت های زاید برای توجیه بیان و تحلیل حدیث کاهش یابد، گفت: نهایت دانشهای گوناگونی همچون رجال ، فقه الحدیث و ... این است که گفته و نوشته بتواند تا حد امکان روشن شود.
این محقق علوم اسلامی بیان داشت: گاهی در روایات تعارضات و مطالب نامفهومی وجود دارد که شاید زیبا جلوه نمی کند، اگر وضع و فضای قبل و بعد از صدور روایت روشن شود، این تعارضات بدوی حل خواهد شد.
این محقق علوم اسلامی با تاکبد بر توجه هر چه بیشتر به دانش فقه الحدیث در مطالعات دینی طلاب حوزه علمیه بیان داشت: دانستن علوم رجال و درایه کمک می کند تا محقق علوم دینی در تحقیق خود روشمند و صحیح عمل کند و خود را از اشتباه در برداشت دور نگه دارد. /909/ت302/ع